Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μέσω ΕΣΠΑ η ανακαίνιση των κεντρικών αγορών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Μέσω ΕΣΠΑ η ανακαίνιση των κεντρικών αγορών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Μέσω χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ με ποσό 20 εκατομμυρίων ευρώ η ανακαίνιση των εγκαταστάσεων της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών και της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης.

Μέσω χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ με ποσό 20 εκατομμυρίων ευρώ θα πραγματοποιηθεί η ανακαίνιση των εγκαταστάσεων του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (Κεντρική Αγορά Αθηνών -ΟΚΑA ΑΕ) και της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης Α.Ε. (ΚΑΘ ΑΕ).

Όπως έγινε γνωστό, οι προτάσεις των ενδιαφερόμενων θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις‪30 Απριλίου 2020 και θα πρέπει να αφορούν στη συνολική αναβάθμιση των υποδομών των δικαιούχων στις εγκαταστάσεις τους σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Επιλέξιμες δαπάνες είναι οι άμεσες επενδυτικές δαπάνες σε ενσώματα και άυλα στοιχεία ενεργητικού και η αξιοποίηση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, ως μέσο εκσυγχρονισμού βασικών λειτουργιών τους.

Ενδεικτικά οι επιλέξιμες δαπάνες αφορούν την ανέγερση νέων ή εκσυγχρονισμό υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων, την ενεργειακή αναβάθμισή τους, υποδομές σύνδεσης με οδικούς και τυχόν σιδηροδρομικούς άξονες, δημιουργία νέων ή και ανακατασκευή των υφιστάμενων χώρων στάθμευσης, δημιουργία ή αναδιαμόρφωση χώρων φόρτωσης -εκφόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων, κ.α, όπως επίσης βοηθητικό μηχανολογικό εξοπλισμό, εξειδικευμένα λογισμικά και υπηρεσίες λογισμικού, πιστοποίηση συστημάτων περιβαλλοντικής διαχείρισης και μελέτες ωρίμανσης των έργων.

Ο δικαιούχος, πέραν των υποχρεώσεων που αναλαμβάνει κατά τη διάρκεια υλοποίησης της επένδυσης υποχρεούται τρία έτη μετά από την έκδοση της βεβαίωσης ολοκλήρωσης, να μην προβεί σε παύση ή μετεγκατάσταση της παραγωγικής δραστηριότητας της ενισχυθείσας επένδυσης, να μην προβεί σε αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της επένδυσης και να μην μεταβιβάσει πάγια περιουσιακά στοιχεία που έχουν ενισχυθεί. Σε αντίθετη περίπτωση επιβάλλεται ολική επιστροφή της δημόσιας επιχορήγησης.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, οι παρεμβάσεις που προωθούνται αποτελούν μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού της χώρας για τη συγκέντρωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε οργανωμένους υποδοχείς με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με υποστηρικτικές, για τη λειτουργία τους, υποδομές και τη δημιουργία αλυσίδων αξίας και οικονομιών κλίμακας.

Υπενθυμίζεται ότι ΟΚΑΑ και ΚΑΘ αποτελούν δημόσιες επιχειρήσεις με μοναδικό μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας) και εποπτεύονται από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024