Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χίος : Ξεσηκώνονται και στο Βροντάδο ενάντια στη δημιουργία υπερδομής

Χίος : Ξεσηκώνονται και στο Βροντάδο ενάντια στη δημιουργία υπερδομής

Αποφασισμένοι να προασπιστούν την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου, η οποία εναντιώνεται ομόφωνα κατά του κυβερνητικού σχεδιασμού για δημιουργία υπερδομής στο Αίπος, είναι οι κάτοικοι του Βροντάδου, του Πιτυούς και της πόλης.

Αποφασισμένοι να προασπιστούν την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου, η οποία εναντιώνεται ομόφωνα κατά του κυβερνητικού σχεδιασμού για δημιουργία υπερδομής στο Αίπος, είναι οι κάτοικοι του Βροντάδου, του Πιτυούς και της πόλης, που το απόγευμα της Κυριακής συγκεντρώθηκαν εκ νέου στην περιοχή με αφορμή τις πληροφορίες για άμεση έναρξη των εργασιών στην περιοχή του «17».

Συντονιστική επιτροπή

Με μπροστάρηδες τους αιρετούς από τον Βροντάδο, σε Δήμο, Περιφέρεια και Τοπικό Συμβούλιο αποφασίστηκε η δημιουργία συντονιστικής επιτροπής, η οποία αποφάσισε την πραγματοποίηση Λαϊκής Συνέλευσης το απόγευμα της Δευτέρας στις 19:30 στην ΠΕΚΕΒ.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης της Κυριακής εκφράστηκαν ιδέες όπως η τοποθέτηση μηχανημάτων του Δήμου στην είσοδο που οδηγεί προς την έκταση του «17» καθώς και η συλλογή ονομάτων και τηλεφώνων (κάτι που ήδη ξεκίνησε) προκειμένου να υπάρξουν βάρδιες σε 24ωρη βάση, ώστε να κινητοποιηθούν άμεσα σε περίπτωση εκκίνησης των εργασιών.

Αντίδραση από το περιβάλλον Μηταράκη

Αμεση ήταν η αντίδραση του περιβάλλοντος του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, που έσπευσε να σχολιάσει ότι η συγκεκριμένη έκταση δεν ανήκει στον Βροντάδο και συνεπώς «ορθώς το Τοπικό Συμβούλιο κρατάει αποστάσεις» από τις όποιες αντιδράσεις έχουν εκφραστεί μέχρι στιγμής.

Από την άλλη, το περιβάλλον Μηταράκη, διαμηνύει ότι είναι θέμα ημερών η έναρξη των εργασιών κάτι που επιβεβαιώνεται και από τη διαμονή συνεργείων της αναδόχου εταιρείας για το έργο της περίφραξης σε καταλύματα στην περιοχή της Αγίας Ερμιόνης.

Πηγή: politischios

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024