Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΒΟΜΒΑ – Η διαδρομή του χρήματος στην υπόθεση ΠΑΟΚ - Ξάνθης

ΒΟΜΒΑ – Η διαδρομή του χρήματος στην υπόθεση ΠΑΟΚ – Ξάνθης

Πως έμπαιναν τα χρήματα από την RFA στον ΠΑΟΚ. Και τελικά Δικέφαλος όπως… Manchester City;

Είναι σίγουρα ο… επιχειρηματίας της χρονιάς. Ο σερβιτόρος που έγινε εκατομμυριούχος. Ο ανιψιός που θέλησε να ξεπεράσει σε φήμη και ισχύ τον θείο. Εκείνος που με τον τρόπο του έδειξε και απέδειξε όλες τις παθογένειες του ταλαιπωρημένου ελληνικού ποδοσφαίρου. Εκείνου που πάσχει πια επίσημα και από… πολυιδιοκτησία!

Ο Ιωάννης Καλπαζίδης. Ο αόρατος «επενδυτής» που έφερε πιο κοντά τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη. Τόσο κοντά, ώστε και οι δύο να χωρούν κάτω από την επενδυτική ομπρέλα του θείου Ιβάν Σαββίδη. Αν βρέχει; Μπορεί. Μπορεί όμως και να μας φτύνουν (για να μην μας ματιάσουν)…

Η δράση του γνωστή είναι πια χιλιοτραγουδισμένη. Αξίζει όμως να θυμηθεί κανείς κάποια επίμαχα σημεία. Και μαζί να θυμηθεί τη διαδρομή του χρήματος που επιβεβαιώνει και το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και όσους ακόμη έχουν αποφασίσει να στέκονται στην πλευρά της λογικής, κοιτάζοντας από απόσταση ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οπως είχαμε ήδη αποκαλύψει -πριν η υπόθεση εκδικαστεί από την ΕΕΑ- ο Καλπαζίδης την πρώτη φορά που έβαλε στον λογαριασμό του μέρισμα εκατομμυρίων από την εταιρία RFA, ως δήθεν ιδιοκτήτης της, φορούσε κοντομάνικα: Ήταν το καλοκαίρι του 2018, περίπου ένα μήνα πριν «επενδύσει» και στην Ξάνθη αγοράζοντας τις αθλητικές εγκαταστάσεις της ΠΑΕ!

Συγκεκριμένα ο Καλπαζίδης στις 29 Ιουνίου του 2018 λαμβάνει 5 εκατομμύρια ευρώ από την RFA στον προσωπικό του λογαριασμό στην Alpha Bank!

Και τι κάνει με τα λεφτά αυτά, ο πρώην σερβιτόρος στο επάγγελμα; Πάει στις Μπαχάμες ή για τρέλες στις Σεϋχέλλες; Αγοράζει βίλα στον Λαιμό της Βουλιαγμένης; Παίρνει έστω μια Φεράρι; Κάτι που να ευχαριστήσει την επιχειρηματική του επιτυχία;

Όχι κύριοι. Την ίδια κιόλας ημέρα, δηλαδή στις 29 Ιουνίου – μην κατηγορηθεί ότι κράτησε καμία μέρα τα λεφτά και έβγαλε κανένα τόκο – στέλνει τα λεφτά αυτά στην Dimera της οικογένειας Σαββίδη.

Και η Dimera την ίδια κιόλας ημέρα, 29 Ιουνίου – γρήγορα και βιαστικά- στέλνει 3,2 εκατομμύρια από αυτά τα λεφτά της RFA και του ανιψιού κατευθείαν στον λογαριασμό του ΠΑΟΚ.

Στον τραπεζικό λογαριασμό του ΠΑΟΚ τα λεφτά της RFA και του Καλπαζίδη; Ναι, στον λογαριασμό του ΠΑΟΚ!

Και γιατί τόση βιασύνη; Γιατί την ίδια μέρα όλες οι συναλλαγές; Ε, νομίζουμε πως από εδώ και πέρα το πράγμα αποκτά πραγματικό ενδιαφέρον.

Διότι η ακριβώς επόμενη μέρα -η 30η Ιουνίου 2018- ήταν η τελευταία μέρα πληρωμών για τις υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ από το Financial Fair Play της UEFA.

Ναι ντε, το Financial Fair Play. Εκείνο που για την παραβίασή του η UEFA απέβαλλε τη μη ιστορική ομάδα της Manchester City από την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση του Champions League, στέλνοντάς της και φιρμάνι 30 εκατομμυρίων.

Όχι, μην ανησυχείτε. Δεν νομίζω η UEFA να ασχοληθεί και να τιμωρήσει την ιστορική ομάδα του ΠΑΟΚ. Ούτε φυσικά η ΕΠΟ. Σε κάποιους άλλωστε αρέσουν τόσο πολύ τα τρίγωνα Θεσσαλονίκης, που δεν θα ρισκάρουν να τα κόψουν!

Η ιστορία φυσικά έχει και συνέχεια. Εξίσου ενδιαφέρουσα.

Διότι τι έκαναν μετά ο Καλπαζίδης και ο όμιλος Σαββίδη; Πως θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν τις μεταφορές τόσων εκατομμυρίων, όταν η Ανεξάρτητη Αρχή κατά του Ξεπλύματος κάλεσε τον ανιψιό Καλπαζίδη για τις απαραίτητες εξηγήσεις;

Εμφάνισαν κάτι συμφωνητικά που ο Καλπαζίδης, που κατοικεί στην Κύπρο, και η Dimera , με έδρα την Κύπρο, πάνε άρον άρον στην Θεσσαλονίκη στις 29 Ιουνίου 2018 για να τα υπογράψουν ώστε με τα τόσα εκατομμύρια που έβαλε ο επιχειρηματίας, να καταφέρει να αποκτήσει ομόλογα του ΠΑΟΚ. Ομόλογα δηλαδή, που η μόνη τους εξασφάλιση είναι να τα μετατρέψει σε μετοχές του ΠΑΟΚ.

Δηλαδή και εγώ τώρα με το φτωχό μου το μυαλό (νομικός δεν είμαι) απλά απορώ…

Γιατί ο Καλπαζίδης και η Dimera (και οι εκπρόσωποί της) που όλοι κατοικούν και βρίσκονται στην Κύπρο πάνε στην Θεσσαλονίκη 3 φορές για να υπογράψουν 3 συμφωνητικά; Δεν θα ήταν πιο εύκολο στη Λεμεσό; Ή έστω στην Αγία Νάπα να κάνουν και κανένα μπανάκι; Καλοκαίρι ήταν.

Ο Καλπαζίδης βάζει στους λογαριασμούς του 5 εκατομμύρια ευρώ και σαν να ήταν βρώμικα βιάζεται να τα «σπρώξει» την ίδια μέρα για να τα «επενδύσει» σε ομόλογα του ΠΑΟΚ, μην αγωνιώντας εάν δεν πληρωθούν από τον ΠΑΟΚ -πράγμα σχεδόν βέβαιο, λόγω των προβλημάτων που έχει ο ΠΑΟΚ με το Financial Fair Play.

Και τι μπορεί να κάνει ο Καλπαζίδης για να πάρει πίσω την επένδυσή του; Να τα μετατρέψει αυτόματα σε μετοχές του ΠΑΟΚ! Μόνο αυτό; Ναι, μόνο αυτό μπορεί να κάνει!

Μα ο Καλπαζίδης που είναι τόσο ικανός και έξυπνος επιχειρηματίας και αποκλειστικά μόνος του έκανε την RFA κολοσσό, πριν βάλει τόσα εκατομμύρια σε ομόλογα του ΠΑΟΚ δεν είδε ότι ο ΠΑΟΚ ποτέ δεν ήταν κερδοφόρος; Πάντα ζημιογόνος ήταν! Γιατί δεν πήρε ομόλογα του Γερμανικού Δημοσίου ή της Aegean Airlines ή του ΙΚΕΑ;

Τι επένδυση ακριβώς είναι να γίνεις μέτοχος στον ΠΑΟΚ; Όταν κάθε χρόνο θέλει τόσες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου για να τα βγάζει πέρα… Ομάδα μόνο για να βάζεις το χέρι στην τσέπη.

Μήπως ο άλλοτε σερβιτόρος είναι ΠΑΟΚτζης και το είχε όνειρο από μικρός να γίνει Πρόεδρος στον ΠΑΟΚ και… στην Ξάνθη;; Παίζει… γιατί όσο θεωρείται επένδυση το «Le Chalet» στην Ξάνθη, με θέα Προπονητικό και δώρο Πιαλόγλου, άλλο τόσο θεωρούνται επένδυση τα ομόλογα του ΠΑΟΚ!

Φαντάζομαι, όπως και εμείς… όπως και εσείς… έτσι και η Αρχή κατά του Ξεπλύματος, της κας Ζαΐρη δεν θα πρέπει να έχει πειστεί από τα ακλόνητα στοιχεία Καλπαζιδη, ιδίως μετά τις τελευταίες εξελίξεις και θα συνεχίσει την έρευνα, όπως και ο εισαγγελέας στον οποίο η ΕΕΑ διαβίβασε την απόφαση και τα οικονομικά στοιχεία του φακέλου.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024