Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πειραιάς : Ο Δήμος προσφέρει δύο γεύματα ημερησίως σε ευπαθείς ομάδες της πόλης

Πειραιάς : Ο Δήμος προσφέρει δύο γεύματα ημερησίως σε ευπαθείς ομάδες της πόλης

Δύο δωρεάν γεύματα προσφέρει καθημερινά ο Δήμος Πειραιά σε 935 άπορους συμπολίτες μας, στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής με χρηματοδότηση του υπουργείου Εσωτερικών, σε συνεργασία με τους δήμους της Αττικής

Δύο δωρεάν γεύματα προσφέρει καθημερινά ο Δήμος Πειραιά σε 935 άπορους συμπολίτες μας, στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής με χρηματοδότηση του υπουργείου Εσωτερικών, σε συνεργασία με τους δήμους της Αττικής.

Οι δικαιούχοι παραλαμβάνουν τα γεύματα από τα γραφεία των 5 Δημοτικών Κοινοτήτων, με μέριμνα της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά και με τη συμβολή εργαζομένων του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά.

Σκοπός της κοινωνικής αυτής ενέργειας είναι η στήριξη δημοτών που πλήττονται από την πανδημία του κοροναϊού.

Η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, σε δήλωσή της, τόνισε πως η Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί ένα μεγάλο επισιτιστικό πρόγραμμα με χρηματοδότηση του υπουργείου Εσωτερικών, σημειώνοντας πως ήδη διανέμονται 40.000 γεύματα στις ευπαθείς ομάδες πολιτών, σε δήμους της Αττικής.

Στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Στηρίζουμε εμπράκτως συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, προσφέροντάς τους δύο γεύματα σε καθημερινή βάση. Πρόκειται για μια σημαντική δράση κοινωνικού χαρακτήρα, η οποία εν μέσω πανδημίας ενισχύει πολίτες που στερούνται βασικών αγαθών».

Ακολούθως, η κ. Αντωνάκου τόνισε ότι η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, προκειμένου κανένας άπορος συμπολίτης μας να μη νιώθει μόνος σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή.

Κλείνοντας η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά επισήμανε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω το δήμαρχο Πειραιά, κ. Γιάννη Μώραλη, καθώς η συνεργασία μας με τον Δήμο Πειραιά για την προσφορά των γευμάτων είναι εξαιρετική».

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε πως ο Δήμος Πειραιά, συμμετέχοντας στο επισιτιστικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής, στηρίζει ακόμη περισσότερο τους άπορους συνανθρώπους μας, προκειμένου να έχουν τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις που επιφέρει η υγειονομική κρίση.

Ο κ. Μώραλης ανέφερε πως ο Δήμος Πειραιά λειτούργησε συντονισμένα και με άμεσα αντανακλαστικά, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα και παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών υπηρεσιών στις ευπαθείς ομάδες της πόλης, με γνώμονα το  κοινό καλό.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Πειραιά τόνισε τα εξής:

«Προσφορά τροφίμων κατ’ οίκον, συνταγογράφηση φαρμάκων, γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης, δωρεάν εξ αποστάσεως διδασκαλία μαθητών της πόλης μας είναι ορισμένες μόνο από τις κοινωνικές δράσεις που υλοποιούμε, ενώ συνεχώς καταγράφουμε  νέα αιτήματα για την υποστήριξη άπορων συμπολιτών μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το υπουργείο Εσωτερικών, την Περιφέρεια Αττικής και την αντιπεριφερειάρχη κ. Σταυρούλα Αντωνάκου, καθώς μέσα από αυτή τη σημαντική συνεργασία στηρίζουμε από κοινού Πειραιώτες που έχουν ανάγκη. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, με υπευθυνότητα και αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης, παραμένει στην πρώτη γραμμή».

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024