Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξεσπά η πρώην σύντροφος του Δράκου του Κάβου: «Μόνος του έθαψε τον εαυτό του»

Ξεσπά η πρώην σύντροφος του Δράκου του Κάβου: «Μόνος του έθαψε τον εαυτό του»

Διεθνή δημοσιεύματα για τις εξελίξεις με τον βιαστή της Κέρκυρας.

Θέμα στον βρετανικό Τύπο έχει γίνει εδώ και λίγες μέρες η σύλληψη του βιαστή της Κέρκυρας που έχει γίνει γνωστός ως ο «Δράκος του Κάβου»,  καθώς ο 47χρονος έχει κριθεί ένοχος για τον βιασμό τουλάχιστον έξι γυναικών από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μάλιστα, ένα από τα θύματά του, η αεροσυνοδός Κέιλι Μόργκαν όταν έμαθε ότι τραυματίστηκε σοβαρά κατά την σύλληψη του, πέφτοντας από γκρεμό, δήλωσε στην βρετανική «Sun»: «Eλπίζω να υποφέρει από πόνους για το υπόλοιπο της ζωής του. Έφτασε η ώρα για τις ελληνικές αρχές να τον κλείσουν φυλακή και να πετάξουν το κλειδί. Είχε προειδοποιήσει ότι θα χτυπούσε ξανά και αποδείχτηκε ότι είχα δίκιο. Απλά χαίρομαι που τον έπιασαν προτού καταστραφεί η ζωή ακόμα μίας γυναίκας».

Για την υπόθεση μίλησε στον ANT1 και η τελευταία σύντροφος του 47χρονου, Μαρίνα: «Καταλαβαίνω τι έχει περάσει, ήμουν δίπλα του, αλλά μόνος του έθαψε τον εαυτό του,  γιατί του δόθηκε μια φορά η ευκαιρία με τον νόμο να βγει έξω, να ξαναφτιάξει την ζωή του και πήγε και έκανε το ίδιο λάθος. Έτσι είναι σαν να ξαναδικαίωσε τα θύματα», είπε.

Η 22χρονη Μαρίνα ήταν από τους πρώτους που προσήχθησαν από τις Αρχές για να βοηθήσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του.

Υποστηρίζει πως ο κατηγορούμενος έχασε  την ευκαιρία να ξαναφτιάξει την ζωή του, μετά την καταδίκη του για αλλεπάλληλους βιασμούς και την αποφυλάκισή του, 43χρόνια νωρίτερα, λόγω ευεργετικών διατάξεων του νόμου: «Μου έλεγε συνέχεια «Μαρίνα, φοβάμαι…φοβάμαι μήπως μου την έχουνε στημένη για να με ξανακλείσουν μέσα». Κατάφερε να κάνει τον κόσμο να τον διώξει, γιατί ενοχλούσε τον κόσμο. Μπήκε σε κάποια μαγαζιά και προσπαθούσε να κλέψει, μετά το έκανε και σε σπίτια», λέει η νεαρή γυναίκα.

Η 34χρονη γυναίκα που κατήγγειλε την αρπαγή της και τον βιασμό της από τον 47χρονο στηρίζεται ψυχολογικά και φιλοξενείται σε ειδικό ξενώνα προστασίας, ενώ ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται φρουρούμενος, με σοβαρές κακώσεις στα άκρα και στην μέση, στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας. Αιμοδυναμικά είναι καλά, ενώ τις επόμενες ημέρες θα υποβληθεί σε χειρουργείο στο μηρό.

Ο βιασμός της 34χρονης και ο εφιάλτης που έζησε στα χέρια του

Η 34χρονη γυναίκα από την Αλβανία, στις αρχές Μαΐου, έπεσε θύμα του διαβόητου 47χρονου κακοποιού, γνωστού και ως «δράκου του Κάβου» στην Κέρκυρα, όπου πριν 8 χρόνια είχε κατηγορηθεί για τον βιασμό 6 Βρετανίδων τουριστριών και κατάφερε να αποφυλακιστεί τον Νοέμβριο του 2018 με περιοριστικούς όρους και χρήση των ευεργετικών διατάξεων του γνωστού νόμου, με τον οποίο έχουν καταφέρει να αποφυλακιστούν πολλοί σκληροί κακοποιοί.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε η νέα καταγγελία βιασμού στις τοπικές Αρχές, ξεκίνησε ένα ανθρωποκυνηγητό από τις τοπικές Αρχές για τον εντοπισμό του που ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα, με τον επεισοδιακό αυτό τρόπο.

Όλα ξεκίνησαν την Τρίτη 5 Μαΐου, όταν ένα ζευγάρι Αλβανών, ένας 32χρονος άντρας και η 34χρονη σύντροφός του, που τον γνώριζαν και έκαναν παρέα μαζί του, τον κάλεσαν στο σπίτι τους να πιούν κρασί. Κάποια στιγμή, ο 32χρονος πήγε για ύπνο και όταν ξύπνησε την επόμενη ημέρα το πρωί η σύντροφός του ήταν άφαντη.

Καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, ο 32χρονος έψαχνε να βρει την σύντροφό του και την επόμενη ημέρα δήλωσε την εξαφάνισή της στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και αργότερα το απόγευμα της Πέμπτης, στην Ασφάλεια Κέρκυρας.

Έκτοτε δόθηκε εντολή σε όλα τα περιπολικά να διενεργήσουν αναζητήσεις για τον εντοπισμό της, ενώ ο 47χρονος βιαστής της, την πήγαινε από καλύβα σε καλύβα και εγκαταλελειμμένα κτίρια και την βίαζε επανειλημμένως.

Μάλιστα, υπό την απειλή μαχαιριού, ανάγκασε το θύμα να καλέσει στην Αστυνομία και να πει πως δήθεν ήταν καλά, πως οικειοθελώς είχε φύγει από το σπίτι του συντρόφου της και δεν ήθελε να επιστρέψει σε εκείνον.

Τυχαία η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε από περιπολικό τα ξημερώματα του Σαββάτου 9 Μαΐου να περιφέρεται σε ερημική τοποθεσία στην Λευκίμμη όπου την είχε εγκαταλείψει ο 47χρονος απαγωγέας της, εμφανώς κακοποιημένη και σε άθλια κατάσταση και τότε η γυναίκα είπε στους αστυνομικούς τι είχε συμβεί, ότι ο δράστης την είχε απαγάγει, για δύο ημέρες την γυρνούσε από σημείο σε σημείο και την βίαζε και την είχε εξαναγκάσει με απειλές και χρήση βίας να κάνει το συγκεκριμένο τηλεφώνημα.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για την παροχή των Πρώτων Βοηθειών, έγινε ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη για τα αποτελέσματα της οποίας ενημερώθηκαν οι Αρχές και από εκείνη την στιγμή έως χθες το απόγευμα ο «δράκος του Κάβου» παρέμενε άφαντος και διέφευγε εκμεταλλευόμενος το πλήθος των ερημικών τοποθεσιών και το ανάγλυφο του εδάφους που γνώριζε καλά.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024