Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δραπετσώνα : Ολοι μαζί για την απομάκρυνση των εγκαταστάσεων της Oil One

Δραπετσώνα : Ολοι μαζί για την απομάκρυνση των εγκαταστάσεων της Oil One

Θα κατατεθεί από το δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας σχετική πρόταση

Παλλαϊκός και διαπαραταξιακός είναι ο αγώνας που δίνουν οι κάτοικοι και ο δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας για την απομάκρυνση των βιομηχανικών εγκαταστάσεων που ρυπαίνουν την περιοχή, και συγκεκριμένα αυτών της Oil One και της Lafarge.

Χθες το βράδυ, με πρωτοβουλία του δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της πόλης. Στη συζήτηση πήραν μέρος ο κ. Διαλινάκης, ο κ. Καλαμαράς, ο κ.Τσιρίδης και ο κ. Καμάς.

Το θέμα της συνάντησης είχε να κάνει με την τροπολογία που πρόκειται να καταθέσει ο Δήμος στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων, για την άμεση μετεγκατάσταση των βιομηχανικών δραστηριοτήτων της Oil one και της Lafarge, καθώς και για την απομάκρυνση δεξαμενών των ΕΛΠΕ, από τον οικιστικό ιστό της πόλης.

Σχέδιο πρότασης

Από την πλευρά του ο δήμαρχος παρουσίασε ένα σχέδιο πρότασης για τη σχετική τροπολογία και αποφασίστηκε την Τετάρτη 24 Ιουνίου, να πραγματοποιηθεί Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο θα καλεστούν οι βουλευτές Β’ Πειραιά και οι περιφερειακοί σύμβουλοι.

Η υπόθεση της ρύπανσης της περιοχής, και μάλιστα με καρκινογόνες ουσίες, όπως βενζόλιο, που σύμφωνα με το πόρισμα του Δημόκριτου προέρχονται από την Oil One, λαμβάνει πλέον τις διαστάσεις που της αναλογούν.

Η έρευνα που διενεργεί η Εισαγγελία Πειραιά, η έρευνα του υπουργείο Ανάπτυξης στα οικονομικά δεδομένα της Oil One, οι τρεις ερωτήσεις που έχουν καταθέσει ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ προς τον αρμόδιο υπουργό Κ. Χατζηδάκη, είναι αποτέλεσμα των αποκαλύψεων του Mega και του in.gr για τα επεισόδια έντονης δυσοσμίας στην περιοχή.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024