Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O Αρχηγός ΓΕΝ στους ακρίτες του Πολεμικού Ναυτικού στο Ανατολικό Αιγαίο

O Αρχηγός ΓΕΝ στους ακρίτες του Πολεμικού Ναυτικού στο Ανατολικό Αιγαίο

Επρόκειτο για μία επίσκεψη με υψηλή συμβολική και ουσιαστική σημασία καθώς τα παράκτια, ταχέα περιπολικά και οι κανονιοφόροι του ΠΝ σηκώνουν αυτή την περίοδο πολύ μεγάλο βάρος για την αποτροπή μεταναστευτικών ροών αλλά και οποιασδήποτε άλλης απειλής

Τους ακρίτες του Πολεμικού Ναυτικού, δηλαδή τα πλοία που επιτηρούν και περιπολούν στο Ανατολικό Αιγαίο, επισκέφτηκε την Πέμπτη και την Παρασκευή ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης.

Επρόκειτο για μία επίσκεψη με υψηλή συμβολική και ουσιαστική σημασία καθώς τα παράκτια, ταχέα περιπολικά και οι κανονιοφόροι του ΠΝ σηκώνουν αυτή την περίοδο πολύ μεγάλο βάρος για την αποτροπή μεταναστευτικών ροών αλλά και οποιασδήποτε άλλης απειλής.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το ΓΕΝ, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης μετέβη στη Ν. Λέσβο όπου επισκέφθηκε το Ναυτικό Σταθμό Λέσβου (ΝΑΣΛΕ) καθώς και τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού που ναυλοχούν στο λιμένα Μυτιλήνης.

Επίσης, επισκέφθηκε το παράκτιο περιπολικό «ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ» και το πετρελαιοφόρο «ΟΥΡΑΝΟΣ», ενώ επέβη στο ταχέο περιπολικό κρούσης «ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ» και στην κανονιοφόρο «ΜΑΧΗΤΗΣ» κατά τη διάρκεια των περιπολιών τους. Συνομίλησε με το προσωπικό των πλοίων, ενημερώθηκε για τις αποστολές τους, ενώ παρακολούθησε το έργο τους στη διάρκεια των περιπολιών τους.

Επιπλέον επισκέφθηκε την έδρα της 98ης ΑΔΤΕ όπου συναντήθηκε με το Διοικητή Υποστράτηγο Αναστάσιο Σπανό και συζήτησαν θέματα συνεργασίας και κοινού ενδιαφέροντος.

Συνεκπαιδεύσεις του ΠΝ

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι σημαντικές συνεκπαιδεύσεις του ΠΝ με άλλες χώρες ή στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020, διεξήχθη συνεκπαίδευση της Φρεγάτας «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ» με μονάδες της Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης «Standing NΑΤΟ Maritime Group Two (SNMG2)», στην θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κρήτης. Η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο.

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024