Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τζο Μπάιντεν: Από γκάφα σε γκάφα ο Αμερικανός πρόεδρος - Διάβασε την «παύση» σε ομιλία του

Τζο Μπάιντεν: Από γκάφα σε γκάφα ο Αμερικανός πρόεδρος – Διάβασε την «παύση» σε ομιλία του

Το στιγμιότυπο μέσα σε λίγη ώρα έκανε το γύρο του κόσμου, με τους χρήστες να σχολιάζουν το νέο πάθημα του προέδρου.

Δεν έχουν τέλος οι γκάφες του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν. Το τελευταίο διάστημα κάνει συνεχώς λάθη σε ομιλίες του και οι πολίτες αναρωτιούνται για την κατάστασή του.

Ο 81χρονος πλανητάρχης «ξαναχτύπησε», αυτή τη φορά διαβάζοντας τη λέξη «παύση», που περιεχόταν σε κείμενο ομιλίας του.

Προφανώς η λέξη ήταν γραμμένη για δική του χρήση, για να κάνει δηλαδή μια παύση στην ομιλία του για χειροκρότημα και σίγουρα όχι για να την… εκφωνήσει στο κοινό.

Όπως ήταν αναμενόμενο, μέσα σε λίγη ώρα το στιγμιότυπο έκανε το γύρο του κόσμου, με τους χρήστες να σχολιάζουν το νέο πάθημα του προέδρου.

«Σε λίγους μήνες που θα γίνουν οι εκλογές θα κάνει παύση», «Πολύ ενθαρρυντικό που το προσωπικό του αισθάνεται την ανάγκη να του γράψει παύση. Ίσως βέβαια να μην το γράφουν άλλο στις ομιλίες», «Τι κάνει; Διαβάζει τις οδηγίες;», είναι μόνο κάποια από τα σχόλια στην πλατφόρμα Χ.

Δείτε το απόσπασμα από την ομιλία του

Όταν «οι κανίβαλοι έφαγαν τον θείο του»

Μόλις την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος των ΗΠΑ μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Πενσυλβάνια την Τετάρτη, αναφέρθηκε στον θείο του που είναι αγνοούμενος από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και πιστεύει ότι έπεσε θύμα κανιβάλων.

Ο Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε στον θείο του Άμπροουζ Τζ. Φίνεγκαν Τζρ., ο οποίος, όπως είχε πραγματοποιήσει αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από τη Νέα Γουινέα κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Σύμφωνα με τα αρχεία του Πενταγώνου, ο Φίνεγκαν πέθανε στις 14 Μαΐου 1944

«Ο Άμπροουζ Φίνεγκαν, τον φωνάζαμε θείο Μπόσι, καταρρίφθηκε, ήταν στο σώμα της αεροπορίας πριν υπάρξει. Πετούσε μονοκινητήρια αεροπλάνα σε αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από τη Νέα Γουινέα, προσφέρθηκε εθελοντικά επειδή κάποιος δεν μπορούσε να πάει», είπε μιλώντας μετά από επίσκεψη σε μνημείο προς τιμή των πεσόντων στη γενέτειρά του, το Σκράντον.

«Καταρρίφθηκε σε μια περιοχή όπου υπήρχαν πολλοί κανίβαλοι στη Νέα Γουινέα εκείνη την εποχή. Δεν ανέκτησαν ποτέ το πτώμα του, αλλά η κυβέρνηση πήγε πίσω όταν κατέβηκα εκεί και έλεγξε και βρήκε τμήματα του αεροπλάνου», προσέθεσε.

Ωστόσο, ο Τζο Μπάιντεν φαίνεται να υπέπεσε σε ακόμα μία γκάφα, καθώς όπως αναφέρει ο Independent, επικαλούμενος τα αρχεία της αμερικανικής κυβέρνησης για τα αγνοούμενα μέλη του στρατού, ο θάνατος του Φίνργκαν δεν αποδίδεται σε εχθρική ενέργεια ούτε φαίνεται ότι οι κανίβαλοι έπαιξαν κάποιο ρόλο.

Σύμφωνα με τα αρχεία του Πενταγώνου, ο Φίνεγκαν πέθανε στις 14 Μαΐου 1944, ενώ επέβαινε σε αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας που, «για άγνωστους λόγους», αναγκάστηκε να προσθαλασσωθεί στον Ειρηνικό Ωκεανό στα ανοικτά των βόρειων ακτών της Νέας Γουινέας.

«Και οι δύο κινητήρες έπαθαν βλάβη σε χαμηλό ύψος και το ρύγχος του αεροσκάφους χτύπησε δυνατά στο νερό. Τρεις άνδρες δεν κατάφεραν να βγουν από το ναυάγιο που βυθιζόταν και χάθηκαν κατά τη συντριβή», αναφέρεται στα αρχεία.

«Ο Φίνεγκαν δεν έχει συσχετιστεί με κανένα λείψανο που ανακτήθηκε από την περιοχή μετά τον πόλεμο και εξακολουθεί να αγνοείται», αναφέρεται ακόμα.

Sports in

Μπαρτσελονέτα – Ολυμπιακός 13-13 (5-6 πεν.): Στο Final-4 του Champions League o Θρύλος!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μπαρτσελονέτα στα πέναλτι (13-13 κ.δ., 6-5 πεν.) και προκρίθηκε στο Final-4 του LEN Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024