Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βόλτα στον κεντρικό δρόμο της Χίου ο Κασσελάκης - «Ο κόσμος έχει φτάσει στο αμήν» (vid)

Βόλτα στον κεντρικό δρόμο της Χίου ο Κασσελάκης – «Ο κόσμος έχει φτάσει στο αμήν» (vid)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης λίγο πριν αναχωρήσει για τα Ψαρά πραγματοποίησε βόλτα σε κεντρικό δρόμο της Χίου - Δείτε βίντεο με τις συνομιλίες που είχε

Βόλτα σε κεντρικό δρόμο της Χίου για να συνομιλήσει με κατοίκους του νησιού πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου 27 Απριλίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της «ναυτικής περιοδείας» που λαμβάνει χώρα σε νησιά του Αιγαίου.

Κατά τις συνομιλίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ άκουσε τα προβλήματα των πολιτών όπου μεταξύ άλλων μια γυναίκα του είπε ότι «ο κόσμος έχει φτάσει στο αμήν. Θέλουμε αυτά που λες να γίνουνε όχι σαν τους άλλους» «Όλοι μαζί θα φτιάξουμε το μέλλον», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Μεταξύ άλλων φωτογραφήθηκε με πολίτες που του ευχήθηκαν «καλή επιτυχία», ενώ συναντήθηκε και με μητέρα ενός φαντάρου που συνυπήρξαν κατά τη στρατιωτική θητεία του Στέφανου Κασσελάκη, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα. Παράλληλα συνάντησε με έναν πιλότο Σούπερ Πούμα που ζήτησε να φωτογραφηθεί μαζί του. «Εσύ είσαι πιλότος σε Σούπερ Πούμα άρα η τιμή να φωτογραφηθώ μαζί σου είναι μόνο δική μου», απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Δείτε βίντεο:

Το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ συζήτησε τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας. Συγκεκριμένα ενημερώθηκε από τον αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας για το πρόβλημα που έχει ανακύψει με ΚΥΑ που εξαιρεί τα σχολεία αυτά από τις σχολικές μετακινήσεις με αποτέλεσμα οι μαθητές να μετακινούνται με ίδια μέσα επωμιζόμενοι δυσβάστακτο κόστος. «Η κοινωνική βάση στην οποία απευθύνεται αυτό το πρόγραμμα δεν είναι φίλα προσκείμενη στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας για αυτό και εξαιρέθηκε», σχολίασε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Την περίπτωση Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου χρόνου για τους οποίους δεν προβλέπεται συνυπηρέτηση με αποτέλεσμα μια οικογένεια που αναμένει παιδί να αναγκάζεται να ζει χωριστά και να υπάρχει η πιθανότητα ανεργίας για έναν εκ των δυο γονέων αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. «Πρέπει να αναδείξουμε το θέμα αυτό όχι μόνο γιατί είναι το ηθικό πράγμα που πρέπει να κάνουμε για αυτή την οικογένεια αλλά κυρίως γιατί αυτή η ιστορία δείχνει πόσο ανήθικο είναι το κράτος καμιά φορά. Το κράτος μπορεί να είναι τόσο απάνθρωπο για να πετύχει δήθεν δημοσιονομικούς στόχους που σας λέει «εσείς παιδιά με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου ζήστε σε μια μεγάλη ανασφάλεια» και ουσιαστικά ο συνάδελφος σας να μη μπορεί να σου κάνει οικογένεια»,. υπογράμμισε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Ευάγγελος Αποστολάκης σε κεντρικούς δρόμους της Χίου:

Υπενθυμίζεται ότι χθες, κατά την άφιξη του Στέφανου Κασσελάκη στο λιμάνι της Χίου κάτοικοι τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα, ενώ αμέσως μετέβη στο Ομήρειο Πολιτιστικό Κέντρο και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στην πανελλαδική συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, που έλαβε χώρα στο νησί.

Εκεί -μεταξύ άλλων- ανέφερε ότι «οι νησιώτες υποφέρουν από τεράστια ακρίβεια και τουλάχιστον στα βασικά αγαθά το ΦΠΑ πρέπει να πέσει στο 0%, να δοθεί μια μικρή ανακούφιση. Δε γίνεται να έχουμε μερικά νησιά με χαμηλότερο ΦΠΑ από άλλα και να λέμε ότι οι μειώσεις του ΦΠΑ δε δουλεύουν, δεν αποδίδουν. Αποφασίστε τι θέλετε: ή αποδίδει η μείωση του ΦΠΑ ή δεν αποδίδει. Αν αποδίδει βοηθήστε τους φτωχούς συμπολίτες μας, το 26% που βρίσκεται στα πρόθυρα του κοινωνικού αποκλεισμού να μπορέσει να επιβιώσει. Και αυτό γίνεται αν στα βασικά αγαθά μειωθεί το ΦΠΑ στο 0%, όπως είπα και να μπει όριο στο κέρδος του ηλεκτρικού ρεύματος στο 5%. Αυτά μπορεί να τα νομοθετήσει αύριο και να ξέρουν οι συμπολίτες μας ότι δε το κάνει η κυβέρνηση».

Παράλληλα ο Στέφανος Κασσελάκης πραγματοποίησε συνάντηση με τη διοίκηση της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου. «Εμείς θα επιδιώξουμε σαν οργανισμός να βάλουμε τον αγροτουρισμό στο πλαίσιο της καλλιέργειας της μαστίχας», του επισήμαναν, ενώ έδωσαν και ένα συμβολικό δώρο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Σημειώνεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης αναχωρεί αυτήν την ώρα για τα Ψαρά. Ακολούθως θα βρεθεί στη Μυτιλήνη.

Sports in

Ρεάλ – Μπάγερν 2-1: Αδιανόητη ανατροπή και επική πρόκριση στον τελικό για τους Μαδριλένους (vids)

Με δύο γκολ του Χοσέλου στα τελευταία λεπτά (88’ – 90+1’), η Ρεάλ έκανε την ολική ανατροπή απέναντι στην Μπάγερν και προκρίθηκε στον τελικό του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024