Τρώμε τέλεια στα Βόρεια μέχρι 20€

Ταβέρνες, κουτούκια, μαγειρεία και ψαροταβερνάκια σε Κηφισιά, Δροσιά, Χαλάνδρι και αλλού μας ταΐζουν όπως πρέπει χωρίς να μας πιάνουν το… πορτοφόλι.

Ναι, μπορούμε να φάμε οικονομικά και καλά στα Βόρεια Προάστια. Γιατί δηλαδής; Μήπως επειδή στην Κηφισιά ανοίγουν συνέχεια εστιατόρια που ανεβάζουν τις τιμές στα ύψη;

Ε όχι, αν θέλεις, βρίσκεις. Κι εμείς βρίσκουμε τις πιο τίμιες και νόστιμες διευθύνσεις σε Κηφισιά, Μαρούσι, Χαλάνδρι και αλλού.

Το Κουτούκι του Κανούση
Καρπάθου 22, Κηφισιά, τηλ: 210 8080934




Αυτό το κουτούκι της παλιάς Κηφισιάς στην περιοχή των Αλωνίων, σερβίρει ασταμάτητα εδώ και τέσσερις δεκαετίες σχεδόν παραδοσιακή ελληνική κουζίνα σε παλαιούς και νέους κηφισιώτες (και όχι μόνο). Δοκιμάστε νοστιμότατο μοσχαράκι γιουβέτσι στο πήλινο, αλανιάρη κόκκορα με χοντρό μακαρόνι, ντολμαδάκια, γαρδουμπάκια, ζουμερά μπιφτέκια σχάρας με πατάτες τηγανιτές και διάφορα μαμαδίσια μαγειρευτά που αλλάζουν αναλόγως ημέρας, όπως αρνάκι φρικασέ και ωραίος μουσακάς. Τα κρέατά του είναι εγγύηση, μιας και τα προμηθεύεται από τον παραπλήσιο κρεοπώλη Μαγγίνα.

Το Κουτούκι της Κηφισιάς
Λ. Κηφισίας 308 & Κρήτης, Κηφισιά, τηλ: 21 0808 0780




Στα σύνορα Κηφισιάς με Νέα Ερυθραία, ένα ακόμα κουτούκι βαστάει δεκαετίες (από το 1930 για την ακρίβεια) και σερβίρει στον μικρό πλην τίμιο χώρο του, αλλά και στην αυλή, νοστιμότατα μαμαδίσια πιάτα. Είναι ξακουστό για τα σαλιγκάρια, της χειροποίητες πίτες του και τα ψητά κρεατικά στη σχάρα, με αποκορύφωμα τις νοστιμότατες μπριζόλες του. Θα βρείτε και κάποια ψαρικά, όπως θράψαλο γεμιστό στη σχάρα και καλαμάρι με κοφτό μακαρονάκι, αλλά και αρκετά μαγειρευτά αναλόγως ημέρας, όπως το κοκοράκι με γλυκόξινη σάλτσα.

Καλή Παρέα
Ηρώων Πολυτεχνείου 14, Ν. Ερυθραία, τηλ: 210 6252290




Σε ήσυχο σχετικά σημείο της Νέας Ερυθραίας, η Καλή Παρέα δίνει αυτό που λέει το όνομά της χωρίς φιοριτούρες, και το συνδυάζει με σούπερ value for money θαλασσινές γεύσεις. Στο μενού τις θα βρείτε ό,τι ψαρικό υπάρχει διαθέσιμο αναλόγως ημέρας: από γαύρο τηγανιτό ή λεμονάτο στον φούρνο, μαρίδες, κουτσομουράκια τηγανιτά, μπακαλιαράκια, αφρός, ψητό καλαμάρι και σαρδέλα φιλεταρισμένη ψητή. Λίγα και καλά ορεκτικά, όπως πατάτες τηγανιτές, σκορδαλιά και μερικές σαλάτες είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσετε.

Τεχλικίδης «Πευκάκια»
Αργοναυτών 13, Δροσιά, τηλ: 210 6229002




Εξοχικό κέντρο δεκαετιών στη Δροσιά, που σερβίρει την κλασικότερη συνταγή πεϊνιρλί στην τεράστια σάλα του αλλά και στον άνετο εξωτερικό χώρο. Ο κατάλογος περιλαμβάνει και κάποια κρεατικά σχάρας καθώς και μαγειρευτά, όμως δεν ήρθαμε ως εδώ στον «πεϊνιρλιάρη» για να φάμε κρέας επομένως η πρόταση γίνεται ντιλίτ χάριν της ιδέας. Στο δια ταύτα, δοκιμάστε πεϊνιρλί σπέσιαλ με απ’ όλα αν δεν θέλετε να επιλέξετε ένα προς ένα τα υλικά ή φτιάξτε το δικό σας με αυγά, ζαμπόν, μπέικον, γαλοπούλα κ.α. Συμπαθητικές και οι σαλάτες του ως συνοδεία για να γλιστρήσει καλύτερα η ζύμη.

Πυξίδα της Γεύσης
Βασ. Κωνσταντίνου 35, Μαρούσι, τηλ: 21 0808 3128




Η πυξίδα δείχνει Μαρούσι και δείχνει καλά, μιας και στα τραπεζάκια αυτού του μοντέρνου μαγειρείου καταφθάνουν δεκάδες μαγειρευτά και παραδοσιακά πιάτα για κάθε γούστο σε πολύ καλές τιμές για την ποσότητά τους. Μοσχαράκι λεμονάτο, κεφτεδάκια με σάλτσα, μουσακάς, γιουβέτσι, κανελλόνια με κιμά και διάφορα τυριά, γεμιστά με ρύζι, μπακαλιάρος σκορδαλιά, αλλά και πέννες με καπνιστό σολομό, ριζότο κοτόπουλο, τσιπούρα σχάρας και τορτελίνια γεμιστά με τυριά είναι μερικές μόνο από τις γεύσεις που θα δοκιμάσετε εδώ. Ενδιαφέρουσες και οι σαλάτες του, σε ιδιαίτερους συνδυασμούς, όπως η ομώνυμη Πυξίδα με μανούρι ψητό, προσούτο, μανιτάρια σωτέ και καρύδια.

Κίτσουλας
Φιλικής Εταιρίας 25, Χαλάνδρι, τηλ: 2106814798




Από τα πιο ιστορικά μαγειρεία της πόλης, ο Κίτσουλας ξεφουρνίζει μαμαδίσιο φαγάκι εδώ και επτά δεκαετίες. Με όνομα βουκολικό και κουζίνα παραδοσιακή, η αγαπημένη ταβέρνα χαλανδριωτών και μη ετοιμάζει άψογες συνταγές που χάνονται στον χρόνο με αποκορύφωμα το εξαιρετικό μοσχαράκι κοκκινιστό με χρυσοτηγανισμένες πατάτες, το κατσικάκι με πατάτες στον φούρνο, τον κρασάτο κόκκορα, τα γεμιστά κολοκυθάκια με αυγολέμονο, τον σούπερ μουσακά, τις λαδερές μπαμιες και το χοιρινό με σέλινο. Τις Δευτέρες ο Κίτσουλας ξεκουράζεται.

Τα Πεύκα
Χαϊμαντά 34, Μαρούσι, τηλ: 210 8022371




Η αυλή μιας παλιάς μονοκατοικίας στα σύνορα Αμαρουσίου-Πεύκης αποτέλεσε από το 1919 τη βάση αυτής της εξοχικής ταβέρνας που φέρνει ακόμα στο νου περασμένες δεκαετίες. Το μενού περιλαμβάνει τα κλασσικά που θα περίμενε κανείς από μια τέτοια ταβέρνα – κοντοσούβλι, εξοχικό, μπριζόλες, παϊδάκια - ενώ ο εξωτερικός χώρος με τα πεύκα και το χαλικάκι είναι όσο άνετος πρέπει για να απολαύσετε το γεύμα σας. Σπεσιαλιτέ εδώ το μοσχαράκι γάλακτος με πατάτες φούρνου, οι τυροκροκέτες, το κοκορέτσι, και οι λαχταριστοί λαχανοντολμάδες. Για τους φαν, άπαιχτος μεζές τα σαλιγκάρια σε κόκκινη σάλτσα.

Νικόλας Γεωργιακώδης


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v