Βγαίνουμε για φαγητό σε Θησείο και Μοναστηράκι

Πάντα ψάχνουμε ακόμα έναν λόγο να κάνουμε μια στάση στο Θησείο και στο Μοναστηράκι, και αυτές οι νόστιμες γωνιές μας δίνουν ακόμα… έξι.
Βγαίνουμε για φαγητό σε Θησείο και Μοναστηράκι

Kuzina

Αδριανού 9, τηλ: 210 3240133
Ελληνική παράδοση, μέσα από ένα φίλτρο μεσογειακό αλλά και πιο έθνικ, σε μια υπέροχη ταράτσα. Επειδή, αν είναι να κάτσεις κάτω απ’ την Ακρόπολη, ωραίο είναι να βλέπεις και την Ακρόπολη. Οι γεύσεις εδώ ισορροπούν ανάμεσα στο οικείο και το πειραματικό, για να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Οι τιμές είναι λιγάκι τσιμπημένες, γύρω στα 30-35€ το άτομο με το απαραίτητο κρασί, αλλά οι γεύσεις δικαιολογούν τα πάντα.

Thissio View

Αποστόλου Παύλου 25 & Αγίας Μαρίνης, τηλ: 21 0347 6754
Ακόμα μία ταράτσα που βλέπει την Ακρόπολη—και δεν θα δικαιολογήσουμε την επιλογή μας, ποτέ δεν μπορείς να έχεις αρκετές ταράτσες που βλέπουν την Ακρόπολη, δεν τίθεται καν θέμα ανταγωνισμού. Εδώ απολαμβάνουμε πιάτα που στηρίζονται στην Μεσογειακή και ελληνική παράδοση, αλλά είναι και πειραγμένα – όπως το υπέροχο μοσχαρίσιο μπιφτέκι με μαστίχα – και τα συνδυάζουμε με μια εκλεκτή (και μεγάλη) ποικιλία κρασιών. Με μπουκάλι κρασί, υπολογίζουμε περί τα 35€ το άτομο.

Indian Masala

Ερμού 129, τηλ. 21 0321 9412
Και τώρα για κάτι τελείως διαφορετικό. Συγκεκριμένα, ένα από τα καλύτερα ινδικά της πόλης. Είναι μικρό και κουκλίστικο, με αυλή για τις δροσερές μέρες, και γεύσεις που θα σε εκπλήξουν (αν δεν το ‘χεις με το ινδικό) ή θα σε ξετρελάνουν (αν είσαι γνώστης). Το κοτόπουλο vindaloo είναι όνειρο, όπως και το ρύζι biryani με κουρκουμά, σαφράν και μπουκίτσες κοτόπουλο. Υπολογίζουμε γύρω στα 20€ το άτομο.

Στέκι του Ηλία

Επταχάλκου 5, τηλ. 21 0345 8052
Ακόμα μια στροφή – επειδή κανείς δεν κατηγόρησε το κέντρο ότι του λείπει η πολυφωνία. Εδώ έχουμε παραδοσιακό ταβερνάκι, σαν να βγήκε από παλιά Αθήνα, που απλώνει τραπεζάκια έξω, τα στρώνει με καρό τραπεζομάντηλο και ποντάρει όχι σε εικαστικές εκρήξεις, αλλά στην καλή του γεύση. Μην χάσεις τα αρνίσια παϊδάκια – το πιο χοτ πιάτο του μενού – αλλά αν δεν αγαπάς και τόσο το αρνί, τα μπιφτέκια του και τα κρεατικά του γενικά είναι άριστα. Στα ορεκτικά, θα σου προτείνουμε την μελιτζανοσαλάτα, που θα την περιγράφαμε ως «μερακλίδικη». Με μπύρα ή κρασί, υπολογίζουμε γύρω στα 15-17€ το άτομο.

James Joyce

Άστιγγος 12, τηλ: 210 3235055
Και ακόμα μία φωνή του κέντρου, εδώ μιλάμε με ιρλανδική προφορά. Επειδή αυτή η παμπ τιμά τις παραδόσεις, και σερβίρει – εκτός από εκπληκτικές, παγωμένες μπύρες, προφανώς – φαγητά όπως πίτα ψαριού, Guinness pie (πίτα με μοσχάρι μαριναρισμένο στην ομώνυμη μπύρα), αλλά και τα κλασικά fish and chips (που δόξα τω θεώ δεν έγιναν ποτέ δημοφιλές street food στην Ελλάδα, άρα τα απολαμβάνουμε ακόμα αυθεντικά στα σωστά μέρη—όπως εδώ). Με μπύρα και φαγητό, υπολογίζουμε να μας βγει ο λογαριασμός κάτι λιγότερο από 20€ το άτομο.

Καλλιπάτειρα

Άστιγγος 8, τηλ: 21 0321 4152
Και για το τέλος αφήσαμε κάτι… τουριστικό. Μόνο που, ενώ βρίσκεται στον πιο τουριστικό δρόμο του Μοναστηρακίου, η Καλλιπάτειρα κάνει την διαφορά. Ούτε ακραίες τιμές έχει. Ούτε προσπαθεί να σου πουλήσει κάτι καλύτερο από αυτό που είναι. Καμία από τις κλασικές τουριστοπαγίδες δεν παίζει εδώ· μόνο υπέροχα ελληνικά μεζεδάκια, από ντολμαδάκια μέχρι κεμπάπ γιαουρτλού, και από λουκάνικα και πανσετάκια μέχρι ρεγγοσαλάτα. Και όλα αυτά με τιμιότατες τιμές, στα 15€ το άτομο, με κρασί ή ουζάκι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v