Δροσερές αυλές και κήποι για να ανοίξει η όρεξη

Η ζέστη σας πνίγει; Ψάχνετε ανάσες δροσιάς αλλά και γεύσης; Έχουμε τα πιο δροσερά ταβερνάκια και εστιατόρια στην Αθήνα και στα προάστια.
 

Δροσερές αυλές και κήποι για να ανοίξει η όρεξη

Κρυμμένοι κήποι και αυλές, προσφέρουν οάσεις δροσιάς στις μέρες που ο καύσωνας δείχνει τα δόντια του και σερβίρουν προσεγμένα μεζεδάκια, μοντέρνες γεύσεις και παραδοσιακή ελληνική κουζίνα.

Ρεμούτσικο

Αγίου Δημητρίου 120, Άγιος Δημήτριος, τηλ: 210 9704515

 



Η πράσινη αυλή αυτής της ταβέρνας-χρονομηχανής προσφέρει την απαραίτητη δροσιά, ενώ στα ξύλινα τραπεζάκια της προσγειώνονται παραδοσιακά πιάτα ελληνικής κουζίνας σε άρτια εκτέλεση. Το κοντοσούβλι εδώ είναι χάρμα ουρανίσκου και ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα, με τα παϊδάκια να ακολουθούν, μαζί με παστουρμαδοπιτάκια, γεμιστό μπιφτέκι, σπιτικό τζατζίκι, μελιτζανοσαλάτα και τις τεραστίων μεγεθών μπριζόλες. Κάθε Τετάρτη έχει ζωντανή μουσική. Ο λογαριασμός στα 15-17€ κατ’ άτομο με κρασί, και κερασμένο χαλβαδάκι.

O’ Canto Pub

Αριστοτέλους 31, Καλαμάκι, τηλ.: 210-9831712

 



Εδώ η δροσιά έρχεται από τον κήπο αλλά και από τον… ζύθο. Αυθεντική ιρλανδέζικη pub που στεγάζεται σε μια πανέμορφη μονοκατοικία με αυλή πνιγμένη στο πράσινο, η O’Canto σερβίρει μεγάλη ποικιλία από μπύρες για κάθε γούστο και τις συνοδεύει με λαχταριστά πιάτα όπως χειροποίητα Nachos με Chili Con Carne και λιωμένο Cheddar, πληθωρικές ποικιλίες κρεατικών ή λουκάνικων και ωραιότατα burger με black angus όπως το O’ Canto με μπιφτέκι, καπνιστό bacon, λουκάνικο ελαφρώς πικάντικο, τυρί gouda, onion rings, iceberg, τομάτα, coleslaw και bourbon sauce. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 15€ το άτομο, για φουλ έξτρα γεύμα με τις απαραίτητες μπύρες.

Αγρόκτημα Ρεγκούκου

Tέρμα Έκτορος, Αμυγδαλέζα, Σταμάτα, τηλ: 2106217898

 



Σε ένα τοπίο καταπράσινο, στραμμένο προς τη λίμνη του Μαραθώνα, η λογική από το μποστάνι στο τραπέζι βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή της εδώ και δεκαετίες με τα πεντανόστιμα ζαρζαβατικά του αγροκτήματος να αποτελούν βάση για δροσερές σαλάτες και νόστιμα πιάτα. Στο Αγρόκτημα θα δοκιμάσετε παραδοσιακή ελληνική κουζίνα στην καταπράσινη αυλή, με επιλογές όπως μαμαδίσια κεφτεδάκια, ντολμαδάκια, χειροποίητες πίτες, κουνέλι στιφάδο, αρνάκι στην κατσαρόλα, παϊδάκια, ψαρονέφρι και χοιρινές μπριζόλες. Ο λογαριασμός στα 15-17€ κατ’ άτομο με δικό τους κρασί.

Σούζυ Τρως

Δημ. Μαλαγαρδή 56, Κορυδαλλός, τηλ: 21 0496 9325

 



Μια ανακαινισμένη μονοκατοικία με κουκλίστικη αυλή μας φωνάζει όπως η Βλαχοπούλου αλλά δεν ξέρουμε τι να της πούμε αφού δεν έχουμε και άλλη εναλλακτική. Η αυλή θυμίζει παλιά ελληνική ταινία και το φαγητό είναι παραδοσιακό με μοντέρνες πινελιές και λαχταριστό. Τι να κάνουμε δηλαδή; Να μην δοκιμάσουμε ας πούμε μοσχαρίσια συκωτάκια μαγειρεμένα με κονιάκ και τζίντζερ ή τα τρίγωνα με ιταλικό σαλάμι, κατσικίσιο τυρί και μαρμελάδα πιπεριάς; Ή ένα κριθαρώτο με μοσχαρίσια μάγουλα μαγειρεμένα σε μαυροδάφνη; Δε γίνεται. Συνοδεία αρωματικού κρασιού δικού τους, δεν ψευδόμαστε αλλά τρώμε με 15€ ευρώ κατά άτομο, περίπου.

Λεύκες

Πυθαγόρα 1 & Λεωφ. Γαλατσίου 100, Γαλάτσι, τηλ: 2102924458

 



Ένα γοητευτικό αρχοντικό, μέσα σε ένα κήπο-όαση στο Γαλάτσι προσφέρει εδώ και χρόνια προσιτή δημιουργική κουζίνα σε ένα άκρως δροσερό περιβάλλον. Η ατμόσφαιρα είναι άκρως ρομαντική, ενώ το μενού πειραματίζεται με γεύσεις και αρώματα ελληνικής κουζίνας ανανεώνοντας συχνά το προφίλ του. Αυτήν την περίοδο δοκιμάζουμε μελιτζανοσαλάτα με φρούτα του πάθους και τσορίθο, γλειφιτζούρια από κοτόπουλο γεμιστά με Μετσοβόνε, καπελάκια ήτοι ζυμαρικά γεμιστά με πανσέτα και γραβιέρα Νάξου, γύρο από κόκκορα με πατατούλες και τζατζίκι, μαύρο χοίρο σιγομαγειρεμένο σε τραχανότο και ψαρονέφρι με φυστίκι αιγίνης πάνω σε σάλτσα παρμεζάνας με πουρέ γλυκοπατάτας. Υπολογίστε περί τα 35€ ανά άτομο με μπουκάλι κρασί.

43 Σαραντατρίο

Αμβροσίου Φραντζή 43, Νέος Κόσμος, τηλ: 21 3026 3347

 



Στην καρδιά του Νέου Κόσμου μια κρυμμένη αυλή με χαλικάκι, γεμάτη χρώματα και αρκετή δροσιά σερβίρει νοστιμότατα μεζεδάκια με βάση πρώτες ύλες ελλήνων παραγωγών, τα οποία συνοδεύει με εκλεκτά αποστάγματα και ετικέτες κρασιού. Στο 43 η μεζεδοκατανάλωση περιλαμβάνει Αλιάδα με φυστίκι αιγίνης, μαυρομάτικα φασόλια με πικάντικη σάλτσα, τζατζίκι ψητών λαχανικών, αυτοτάραχο Μεσολογγίου, καπνιστή μοσχαρίσια γλώσσα Δράμας, καβουρμάς Δράμας με αυγά μάτια, Σύγκλινο Μάνης, πεΐνιρλί με γραβιέρα Πρεβέζης και σουτζούκι και μαριναρισμένη πανσέτα σχάρας. Οι τιμές σε μπουκάλι κρασί είναι προσιτές (από 8€), ενώ για ένα πλήρες μεζεδογεύμα με κρασί ή τσίπουρο υπολογίστε περί τα 17€ κατ’ άτομο.

Αλεξάνδρα

Αργεντινής Δημοκρατίας 14, πάρκο Παναθήναια - λεωφ. Αλεξάνδρας, τηλ: 210 6450345

 



Ο μικρός της κήπος κρύβεται από μεγάλα δέντρα και πυκνές φυλλωσιές από την βουή της λεωφόρου που της χάρισε το όνομά της: Η «Αλεξάνδρα» στο πάρκο Αργεντινής Δημοκρατίας σερβίρει νόστιμα πιάτα μεσογειακής κουζίνας τα οποία συνοδεύουν προσιτές ετικέτες ελληνικών κρασιών. Εδώ δοκιμάζουμε φάβα με καπαρόφυλλα και κάπαρη, χαλούμι στη σχάρα με Κυπριακή πίτα και καρέ φρέσκων λαχανικών, κεφτεδάκια με δυόσμο και ντιπ με σως από γιαούρτι, λιγκουίνι επτανήσου με τρίχρωμες πιπεριές, ντομάτα και καρέ φέτας και λαβράκι ψημένο στην λαδόκολλα με λαδολέμονο και κρόκο Κοζάνης. Με μπουκάλι κρασί, υπολογίστε περί τα 20-25€ ανά άτομο.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v