Μικρούλικα εστιατόρια με τέλειο φαγητό

Στα μικρά εστιατόρια, που μπορεί να μην τα πάρει το μάτι σου, θα βρεις φαγητό πεντανόστιμο, πρωτότυπο ή παραδοσιακό.
Μικρούλικα εστιατόρια με τέλειο φαγητό
Δεν χρειάζεται να πας σε ένα γκράντε εστιατόριο, με πανάκριβη διακόσμηση, από εκείνα που ντρέπεσαι να καθίσεις. Δηλαδή, καλά είναι κι αυτά, αλλά μερικές φορές θες να πας σε ένα μικρούλι στέκι σε μια γειτονιά, που βγαίνουν από μέσα υπέροχες μυρωδιές και να δοκιμάσεις γεύσεις που θα σε ξετρελάνουν. Άσε που – να τα λέμε κι όλα – οι μικρούληδες χώροι είναι πιο χαριτωμένοι. Ας δούμε μερικούς από τους αγαπημένους μας.

Red Elephant

Λαρίσης 42, Πανόρμου, τηλ: 2106924421
Ένας μικρός, μα προσεγμένος χώρος, σ’ ένα στενό, ίσα να μην ακούγεται η βαβούρα της Πανόρμου. Ατμόσφαιρα εξωτική, μυρωδιές Ινδίας που σου σπάνε την μύτη με το που πατήσεις μέσα, και ίσως ένα από τα καλύτερα έθνικ εστιατόρια της Αθήνας. Ταντούρι, κοτόπουλο τίκκα, αλλά και πιάτα με ρύζι και ένα σωρό υπέροχα υλικά (από κάσιους και γάλα καρύδας μέχρι όλα τα ιδιαίτερα μπαχαρικά της Ανατολής) συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια γευστική εμπειρία που όμοιά της δεν θα βρεις εύκολα. Μαζί με παραδοσιακά ινδικά ποτά, υπολογίζουμε τον λογαριασμό γύρω στα 15-18€ το άτομο.

Δίπορτο

Σωκράτους 9, Γεράνι, τηλ: 21 0321 1463
Τι γίνεται τώρα με την περίπτωση του Δίπορτου. Μικρούλι είναι. Ιστορικό είναι. Τέλειο φαγητό έχει. Εντάξει, είναι κάπως δύσκολο να σου τραβήξει το μάτι—δεν νοιάζεται κιόλας να το κάνει. Είναι μερικά μαγαζιά που έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, και δεν χρειάζονται κράχτες κανενός είδους. Έτσι κι αυτό το μαγαζί, ταΐζοντας γενεές μετά γενεών Αθηναίων το κλασικό του, αξεπέραστο μενού (φασόλια, ρεβίθια, γιαχνί, σαρδέλα ή κατσικάκι), έχει καταφέρει να γίνει ένα μικρό, αναπόσπαστο κομμάτι Αθηναϊκής ιστορίας. Με το χύμα κρασάκι του μαγαζιού, ο λογαριασμός με το ζόρι θα αγγίξει τα 12€ το άτομο.

Avocado

Νίκης 30, Σύνταγμα, τηλ. 210 3237878
Μα γίνεται να περάσεις μπροστά από το Avocado και να μην σου τραβήξει το μάτι; Ναι, είναι μικρούλι, αλλά είναι πολύχρωμο και κεφάτο, και φτιάχνει μερικά από τα πιο συγκλονιστικά vegan πιάτα της πόλης. Η παέγια λαχανικών είναι εγγυημένη λατρεία για τον ουρανίσκο, ενώ δεν λείπουν από το μενού και υπέροχες, πρωτότυπες σαλάτες, όπως και φαλάφελ. Για γεύμα μέχρι σκασμού (να ‘ναι καλά οι φυτικές ίνες), υπολογίζουμε περί τα 15€ το άτομο.

Baba Ghanoush

Εμπεδοκλέους 25, Παγκράτι
Βηγκανισμού συνέχεια, με ένα τρισχαριτωμένο στέκι του Παγκρατίου, που από τότε που άνοιξε μας έδωσε ακόμα έναν (όχι πως δεν είχαμε ήδη αρκετούς) λόγο να πηγαίνουμε σ’ αυτή την γειτονιά. Θα μιλήσουμε για τις σαλάτες του, για όλα τα δροσερά ή ζεστά πιάτα του, αλλά και για τις σουπίτσες του που μας ζεσταίνουν. Αλλά περισσότερο θα μιλήσουμε για τα τραγανά του φαλάφελ, που είναι από τα πιο νόστιμα της Αθήνας. Η μικρή πίτα είναι στα 2,50€ ενώ η μεγάλη στα 4€. Για πλήρες γεύμα, από την άλλη, υπολογίζουμε περί τα 12€ το άτομο.

Feyrouz

Καρόρη 23 και Αιόλου, κέντρο
Και που λες, λαχματζούν. Αλλά και εκπληκτικές σούπες, επειδή τον χειμώνα την θες την σούπα σου—ειδικά όταν μπορείς να την πάρεις και σε χάρτινο ποτήρι και να την πιεις στο πόδι, όσο κάνεις μια βόλτα στο κέντρο για να αδειάσεις το κεφάλι σου το μεσημέρι. Αλλά ας επιστρέψουμε στο λαχματζούν, επειδή αν είναι να το φας, πρέπει να το φας καλά. Και στο Feyrouz το φτιάχνουν τέλειο, παραδοσιακό και αχνιστό. Τρεχάτε.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v