Επτά διευθύνσεις για ουζάκι μετά το μπάνιο

Κάνατε το μπάνιο σας στην Αττική, η παρέα πείνασε και η όρεξη σηκώνει ουζάκι και μεζέδες. Έχουμε επτά θαλασσινές διευθύνεις που ταιριάζουν στις απαιτήσεις σας.
Επτά διευθύνσεις για ουζάκι μετά το μπάνιο
του Νικόλα Γεωργιακώδη
 

Με την άμμο φρέσκια ακόμα στα πόδια, η ανάγκη για ούζο και τσιμπολόγημα θαλασσινό φαντάζει πιο μεγάλη από ποτέ μετά από τις βουτιές μας στις παραλίες της Αττικής. Πώς την ικανοποιούμε;

Αναζητώντας νόστιμες, θαλασσινές διευθύνσεις που σερβίρουν λαχταριστούς ψαρομεζέδες και παγωμένο ούζο σε «στρατηγικά» σημεία της επιστροφής μας από την παραλία. Παρακάτω προτείνουμε επτά δοκιμασμένες.

Νήσος
Μαρίνα Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 2109825628

Φρέσκια μεζεδο-άφιξη στη Μαρίνα Φλοίσβου, η Νήσος μας υποδέχεται σε μια θαλασσινή ατμόσφαιρα με φινιστρίνια και καρέκλες με ψαθάκι, βγάζει τραπεζάκια στην Μαρίνα και μας προσκαλεί για να δοκιμάσουμε εκλεκτούς ψαρομεζέδες όπως χταποδάκι, μύδια σαγανάκι, μπουκιές μπακαλιάρου, σκουμπρί στα κάρβουνα και δεκάδες ακόμα μεζέδες που θα συνοδέψουν αρμονικά το ούζο, το τσίπουρο ή το κρασί. Δυνατό του σημείο και οι μακαρονάδες του με άρωμα θαλασσινό. Για ένα γεύμα με ούζο, υπολογίστε περί τα 20-25€. Ο λογαριασμός «φουσκώνει» αν παραγγείλετε φρέσκο ψάρι.

Ξυπόλητος
Παραλία Αρτέμιδας, Λούτσα, τηλ.: 22940 28342

Όπως ορίζει και το όνομά της, εδώ θα έρθετε ξυπόλητοι για να μπορέσετε να βουτήξετε τα πόδια σας στο χαλίκι και έπειτα στην θάλασσα, η οποία απέχει από τα τραπέζια μόνο δύο βήματα. Ο Ξυπόλητος απλώνει τραπεζάκια πάνω στο κύμα, σερβίρει ολόφρεσκο ψάρι και λαχταριστούς ψαρομεζέδες, τους οποίους συνοδεύετε με ουζάκι ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας. Την θέα και την ατμόσφαιρα θα την πληρώσετε, μαζί με το φαγητό και θα σας κοστίσει περί τα 30€ ανά άτομο με ούζο/κρασί.

Το Αγκυροβόλι του Σωτήρη
Ακτή Θεμιστοκλέους 324, Πειραιάς, τηλ.: 210 4511231

Ιδανικό για μετά τις βουτιές σας στην ακτογραμμή της παραλιακής, το Αγκυροβόλι σερβίρει αποκλειστικά και μόνο φρέσκα ψαράκια και θαλασσινά, και μάλιστα σε εξαιρετικές τιμές: Αν αρκεστείτε στα θαλασσινά (καλαμαράκια, χταπόδι και μύδια σαγανάκι είναι τα hit του) συνοδεία ούζου δεν θα πληρώσετε παραπάνω από 10-15€ το άτομο, αν προσθέσετε και μεγάλο φρέσκο ψάρι στην παραγγελία θα υπολογίσετε περί τα 20-25€.

Ο Γλάρος
Παραλία Σχοινιά, Σχοινιάς, τηλ: 22940 63384

Πολλά είναι τα ταβερνάκια που παρατάσσονται στο τέρμα της παραλίας του Σχινιά και στα οποία μπορείτε να απολαύσετε ουζάκι, ψαράκι και ψαρομεζέδες. Αγαπημένη μας επιλογή, το ταβερνάκι του «Γλάρου», που σερβίρει ούζο και τίμιους ψαρομεζέδες σε τραπεζάκια πάνω στην άμμο: μπακαλιάρος, φρέσκο καλαμάρι ψητό, μαρίδα, γόπες και σούπερ χωριάτικη συγκαταλέγονται στις κορυφαίες επιλογές – υπολογίστε περί τα 15€.

Τα Καβούρια του Ασημάκη
Λιμάνι Ραφήνας, τηλ: 22940 24551

Βουτιά στην Λούτσα… ουζάκι στον Ασημάκη. Η κλασσική ψαροταβέρνα στο Λιμάνι της Ραφήνας προσφέρει απλόχερα θέα, ούζο και εκλεκτούς ψαρομεζέδες με φόντο τα πλοία που έρχονται και φεύγουν. Δοκιμάστε σούπερ γαύρο μαρινάτο, σαλατούρι (σαλάχι τεμαχισμένο με φρέσκο κρεμμυδάκι και άνηθο), χταποδάκι ψητό, μπακαλιαράκια τηγανιά και πεντανόστιμη σαλάτα σταμναγκάθι. Εξυπακούεται ότι σε καθημερινή βάση φέρνει και φρέσκο ψάρι, επομένως ρωτήστε τους για να σας προτείνουν το ψάρι της ημέρας. Ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 20€ ανά άτομο (εκτός και αν πάρετε φρέσκο ψάρι) συνοδεία ούζου ή μπύρας.

Απέραντο Γαλάζιο
Δίπλα στον Ναυτικό Όμιλο της Βάρκιζας, τηλ.: 210 9655951
«Απέραντο Γαλάζιο» θα το δείτε στους online οδηγούς, αλλά ενδεχομένως να το ακούσετε και ως «το ουζερί του ομίλου στη Βάρκιζα». Δεν θα βρείτε ταμπέλα με όνομα στην είσοδό του, όμως θα το αναγνωρίσετε από τα μπλε τραπεζάκια πλάι στη θάλασσα, και τις μυρωδιές που αναδίδει η κουζίνα. Highlight του χώρου, το γεγονός ότι τρώτε και τα πόδια σας ακουμπάνε στην άμμο, εντείνοντας το νησιώτικο feeling. Τα ψάρια είναι ολόφρεσκα, τα μεζεδάκια ωραιότατα, οι πατάτες πάντα φρέσκες, ενώ για όσους δεν είναι φαν του ψαριού υπάρχουν αρκετές επιλογές και σε κρέας. Αν αρκεστείτε στα θαλασσινά μεζεδάκια θα πληρώσετε περί τα 20€ το άτομο μαζί με ούζο, αν παραγγείλετε και ψάρι «ανεβαίνετε» προς τα 40€.

Ψαράκια και Θαλασσινά
Λεωφ. Ποσειδώνος 14, Βάρκιζα, τηλ: 2109654138

Τραπεζάκια μέσα και έξω που βλέπουν θάλασσα, ατμόσφαιρα που συνδυάζει το μοντερνίζον με το ρετρό και λαχταριστοί μεζέδες που συνοδεύουν εξαίσια το ούζο σας συνθέτουν το προφίλ αυτού του μαγαζιού. Στα «Ψαράκια» θα δοκιμάσετε – όπως θα καταλάβατε από το όνομα – φρέσκο ψάρι στη σχάρα ή στο τηγάνι (αθερίνα, γαύρο, κουτσομούρα, ξιφία κτλ.), αλλά και μεζέδες ημέρας που αναγράφονται στον μαυροπίνακα, όπως γιουβετσάκι με γαρίδες, φιλετάκια πέρκας με κανταΐφι, τραγανά κολοκυθάκια και πικάντικα μύδια με ούζο. Ο λογαριασμός με χύμα κρασί δεν θα ξεπεράσει τα 20€ ανά άτομο.





Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v