Πού να φάτε νόστιμα και οικονομικά στο Παγκράτι

Πέντε ταβερνάκια στις γειτονιές και τις πλατείες του Παγκρατίου μας χορταίνουν νόστιμα, ελληνικά και οικονομικά.
Πού να φάτε νόστιμα και οικονομικά στο Παγκράτι
Τσιμπούσια σε υπόγεια κουτούκια. Ζωντανή ρεμπέτικη μουσική με καλό κρασάκι. Ονομαστά κεφτεδάκια, μερακλίδικοι κρεατομεζέδες και δροσιά στο πλακόστρωτο της πλατείας. Το Παγκράτι, πέρα από τα μοντέρνα café στις «hot» πιάτσες του, κρύβει και παραδοσιακούς άσσους στο μανίκι του. Και κάνουμε… κάτι παραπάνω από καρέ του άσσου, συγκεντρώνοντας πέντε από τα αγαπημένα μας ελληνικά ταβερνάκια της περιοχής, που μας χορταίνουν χωρίς να ξοδέψουμε πολλά.

Καραβίτης
Αρκτίνου και Παυσανίου, τηλ: 210 7215155

Ένας μικρός θρύλος κοντά στην πλατεία Προσκόπων, σε μια ήσυχη γειτονιά του Παγκρατίου, ο Καραβίτης διαθέτει γνήσια ατμόσφαιρα καπηλειού στην ημιυπόγεια ταβέρνα του. Το σκηνικό γεμάτο απολαυστικά παραδοσιακό φολκλόρ – από αρχαιοελληνικά αγάλματα μέχρι μπουζούκια και από τα κλασικά κρασοβάρελα μέχρι τα τραπεζομάντιλα κουτουκιού, όλα μας προετοιμάζουν για γεύση παλιάς καλής ταβέρνας. Και όντως, τα υπέροχα κεφτεδάκια, ο μερακλίδικος μπεκρή μεζές, οι χορταστικές μερίδες κρεατικών, η σπιτική τυρόπιτα, το χύμα κρασάκι και το κερασμένο επιδόρπιο είναι ό,τι έχετε στο νου σας ως ωραίο ταβερνάκι από τα παλιά. Όσο καλοκαιριάζει, πλησιάζει η ώρα που θα απλωθούν τα τραπεζάκια κάτω από τα μεγάλα δέντρα της αντικρινής καταπράσινης αυλής. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 15-18€ κατ’ άτομο.

Το Κουτούκι του Μαραθωνίτη
Υμηττού 253 & Βίνγκελμαν 3, τηλ: 210 7017404
Εκεί που το Παγκράτι συναντά το Μετς, και που κανείς δεν πηγαίνει αν δεν είναι… συστημένος, ένα κουτούκι κρύβεται στο υπόγειο ενός σπιτιού της γειτονιάς, με μωσαϊκά, κρασοβάρελα, κεντητά κουρτινάκια και ρετρό ατμόσφαιρα. Εδώ θα έρθετε για το εξαιρετικό χύμα κρασί κατευθείαν από το βαρέλι, για τα μερακλίδικα παϊδάκια αρνιού ή κοτόπουλου και για εξτρά μεζεδάκια όπως οι ντοματοκεφτέδες και η φάβα. Για πλήρες τσιμπολόγημα, θα πληρώσετε περί τα 12€ κατ’ άτομο – τις καθημερινές, δεν αποκλείεται να πετύχετε και ζωντανή μουσική με παλιά λαϊκά τραγούδια.

Μουριές
Πλ. Βαρνάβα και Κρησίλα, τηλ: 2107016100

Χωρίς πολλά «φτιασίδια», με την συνταγή του απλού, μερακλίδικου μαγέρικου, οι Μουριές γεμίζουν μυρωδιές την πλατεία Βαρνάβα, κάθε φορά που ξεφουρνίζουν τα εξαιρετικά σουτζουκάκια, τους λαχανοντολμάδες, το παστίτσιο, τα όσπρια ή τις παραδοσιακές τους πίτες. Οι μερίδες κυμαίνονται στα 5-7€, ενώ για πλήρες γεύμα με ορεκτικά, σαλάτα και κρασί υπολογίστε περί τα 10-12€ το άτομο.

Μεζεδ…άδικο
Πλατεία Μεσολογγίου 5, τηλ: 2114031637

Το πιο παρεΐστικο μεζεδοπωλείο του Παγκρατίου βρίσκεται στην «εναλλακτική» πλατεία Μεσολογγίου, απλώνει τραπεζάκια στο όμορφο εσωτερικό του αλλά και στο πλακόστρωτο της πλατείας, και προσφέρεται για all day άραγμα: Από το πρωί, με καφέ του 1€ και το μεσημέρι, με ρακές και ούζα, μέχρι αργά το βράδυ με ζωντανές μουσικές (κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο), κρασάκι και ελληνικό φαγητό. Εδώ δοκιμάζουμε θαλασσινούς ή κλασικούς κρεατομεζέδες και υπολογίζουμε περί τα 10-15€ κατ’ άτομο.

Ωραία Ελλάς
Πολυδάμαντος 29 και Κρησίλα 34, τηλ: 2107525777

Στεγάζεται σε ένα όμορφο νεοκλασικό κοντά στην πλατεία Βαρνάβα και μας τηλεμεταφέρει στην παλιά Αθήνα μέσα από παλιές φωτογραφίες, αντίκες, καρτ ποστάλ, και φυσικά μέσα από τα λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια, που ακούγονται ζωντανά κάθε Κυριακή από την ορχήστρα. Στα του φαγητού, δοκιμάζουμε σαγανάκι, πατατοσαλάτα, πίτα Καισαρείας, κρητικό απάκι, πηλιορείτικα λουκάνικα και νησιώτικα κεφτεδάκια. Συνοδεύουμε με βαρελίσιο κρασί και υπολογίζουμε περί τα 15-18€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v