Φύγαμε για μεζεδάκια στο Παλαιό Φάληρο!

Εκεί στο νότο, τα μεζεδάκια είναι λαχταριστά, οι τιμές καλές, και οι Κυριακές (ακόμα;) ηλιόλουστες. Πέντε νόστιμες διευθύνσεις που αξίζει να δοκιμάσετε.
Φύγαμε για μεζεδάκια στο Παλαιό Φάληρο!

Ψιψίνα
Ζησιμοπούλου 96, τηλ: 210 9822339

Ακριβώς δίπλα στο ξακουστό και κοσμαγάπητο κεμπαπτζίδικο του Κυρ-Αρίστου, η Ψιψίνα στρώνει χάρτινα τραπεζομάντιλα στην σκεπασμένη της αυλή, μας καλωσορίζει με κερασμένη ψαρόσουπα και σερβίρει ολόφρεσκο ψαράκι, αλλά και κριθαρότο με γαρίδες, μυδοπίλαφο, ταραμοσαλάτα και ωραιότατο γιουβέτσι σουπιάς με το μελάνι της. Ο λογαριασμός στο τέλος κυμαίνεται στα 20€ κατ' άτομο.

Το Μικιό
Αγίου Αλεξάνδρου 58, τηλ. 210 9855380



Αέρας κρητικός φυσά σε αυτή την όμορφη γωνιά της Αγίου Αλεξάνδρου, όπου ένα Μικιό (στο μάτι, μεγάλο σε γεύσεις) μεζεδάδικο-καφενείο απλώνει τραπεζάκια έξω και τα φορτώνει με πίτες σφακιανές, απάκι κλασικό και κοτόπουλο, μανιτάρια τσιγαριαστά, τραγανά καλτσούνια με τυρί και δυόσμο και χειροποίητα ντολμαδάκια. Τα συνοδεύουμε όλα εννοείται με ρακές και πληρώνουμε γύρω στα 15€ το άτομο.

Cookouchi
Γοργοποτάμου 14 & Αχαιών 24, τηλ.: 21 0937 0238



Με… υπότιτλο «μαγειρεύοντας με νου» και με ρίζες από τη Σίφνο, το φαληριώτικο Cookouchi μας σερβίρει νοστιμιές όπως (φυσικά) η σιφνέικη ρεβιθάδα στο τσικάλι, η φωλιά από κανταΐφι με κοτόπουλο και μελιτζάνα, το ριζότο γεμιστών με ψητό κοτόπουλο και σάλτσα φέτας, το μοσχαράκι ραγού με κρέμα μανιταριών και ρύζι μπασμάτι, το κριθαρώτο α λα καρμπονάρα, και το βραβευμένο του ελληνικό μπέργκερ, με ψητό μανούρι και τηγανιτή μελιτζάνα πανέ. Έχει και ωραία αυλίτσα, για όσο ακόμα ο καιρός καλά κρατεί, και καλές τιμές: στα 15-17€ το άτομο θα βγει ο λογαριασμός, μαζί με κρασί.

Η Παλιά Φάβα
Αχαιών 38, τηλ. 2109311994



Ένα από τα πιο… χιλιοτραγουδισμένα ταβερνάκια της Αθήνας, η Παλιά Φάβα στρώνει τα τραπεζάκια της με καρό τραπεζομάντιλα, στον ατμοσφαιρικό μέσα χώρο κάτω από τα κρασοβάρελα, αλλά και έξω στην ατμοσφαιρική της αυλή, και μας σερβίρει τις μαμαδο-νοστιμιές της κυρίας Ντίνας, που περιλαμβάνουν (αλλά δεν περιορίζονται σε) τραγανούς ντοματοκεφτέδες, κοκκινιστό τας κεμπάπ με χειροποίητο πουρέ, πεντανόστιμη πατατοσαλάτα, χρυσαφένιες τυροκροκέτες, γεμιστά και αρνάκι λαδορίγανη. Συνοδεύουμε με κρασάκι και πληρώνουμε γύρω στα 15€ το άτομο.

Γιαμ… Γιαμ
Αχιλλέως 119Β, τηλ.: 21 0988 4258



Ζεστός χώρος μέσα, με τα χρώματα του ξύλου να κυριαρχούν, και τραπεζάκια να απλώνονται έξω για τα ηλιόλουστα ακόμα μεσημέρια. Τα μεζεδάκια εδώ είναι πολύ ιδιαίτερα: Στο τραπέζι καταφτάνουν, ας πούμε, χειροποίητα ντολμαδάκια που συνοδεύονται από κρέμα αβοκάντο, αχνιστά μύδια με μαύρες φακές, φάβα με χταποδάκι, γαύρος μαρινάτος με καππαροσαλάτα, και πανσέτα με σάλτσα από κράνα και τσιπς πατάτας. Ο λογαριασμός στο τέλος κυμαίνεται στα 15-20€ το άτομο, με κρασί ή ουζάκι.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v