Τέλεια μπαράκια σε Π. Φάληρο και Ν. Σμύρνη

Κατεβαίνουμε προς δύο πολύ όμορφα νότια προάστια, και αναζητούμε τα καλύτερα μπαρ. Και μετά σου τα προτείνουμε.
Τέλεια μπαράκια σε Π. Φάληρο και Ν. Σμύρνη

Το Παλαιό Φάληρο είναι όμορφο, ήσυχο και όχι ιδιαίτερα ξακουστό για την νυχτερινή του ζωή. Η Νέα Σμύρνη, από την άλλη, αποτελεί ξεκάθαρα πιο δυναμική πιάτσα. Κι εμείς αποφασίσαμε να αναζητήσουμε μερικά από τα καλύτερα μπαράκια σε αυτές τις περιοχές, που αξίζει να επισκεφτείς και εσύ.

Villa Grigio 46

Αγίου Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο, τηλ.: 210 9812080
Πολύ ωραία κοκτεϊλάκια θα πιεις εδώ, αλλά θα βρεις και μια πολύ μεγάλη λίστα κρασιών. Η αυλή του – καιρού επιτρέποντος πάντα – είναι υπέροχη για ρέμβασμα απογευματινό, μετά την δουλειά, αλλά και μέσα, στις ωραίες πολυθρόνες, δεν μας χαλάει καθόλου να καθόμαστε. Έχει πολύ όμορφη αισθητική, γεμίζει με κόσμο της περιοχής και φροντίζει πάντα να είναι κεφάτο. Τα κοκτέιλ του κυμαίνονται στα 8€.

Booktalks

Αρτέμιδος 47 και Αγίου Αλεξάνδρου 58, Π. Φάληρο, τηλ.: 210 9802520
Και θα μας πεις ότι δεν είναι ακριβώς μπαρ, κι εμείς θα σου απαντήσουμε ότι
α) σερβίρει και αλκοόλ, οπότε πιάνεται
β) ποσώς μας ενδιαφέρει.
Το Booktalks είναι τόσο όμορφο και ζεστό, που αποκλείεται να μην το αναφέρουμε ως ένα από τα αγαπημένα μας στέκια στο Φάληρο. Στον ίδιο χώρο που θα χουχουλιάζεις και θα πίνεις το κρασί σου, λειτουργεί και βιβλιοπωλείο – με πολύ καλές τιμές, μάλιστα – άρα μπορείς να χαζεύεις και λογοτεχνικά ταυτόχρονα, ή να πιάνεις κουβέντες για την συγγραφή με άλλο μοναχικό κόσμο. Υπάρχει και τμήμα με μεταχειρισμένα σε άκρως χαμηλές τιμές, και για άκρως πιο μποέμ καταστάσεις. Να, σου έχουμε στήσει ολόκληρη πλοκή για ρομαντική κωμωδία, κι εσύ αναρωτιόσουν γιατί το βάλαμε σε αυτή την λίστα.

Απλίκα

Κ. Παλαιολόγου 17 και Μ. Αλεξάνδρου, Ν. Σμύρνη, τηλ.: 211 4065509
Μέσα σε μια υπέροχη μονοκατοικία από την δεκαετία του ’40, η Απλίκα οργανώνει συχνά συναυλίες στον χώρο της (με δωρεάν είσοδο κιόλας) και σερβίρει πολύ ωραία κοκτέιλ, αρκετά (και αρκετές) ψαγμένες ετικέτες ελληνικής μπύρας, ενώ έχει και ωραία τσιμπολογήματα στο μενού, αλμυρά και γλυκά. Η διακόσμηση δίνει έξτρα πόντους στην χαλαρή και παρεΐστικη και ολίγον τι σοφιστικέ διάθεση του μαγαζιού. Τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8€.

Pop Up
25ης Μαρτίου 13, Ν. Σμύρνη, τηλ.: 211 2137681
Τα κοκτέιλ του έγιναν ξακουστά σε όλη την πόλη, και γρήγορα έπαψε να είναι ντόπιο μυστικό. Για να είμαστε ειλικρινείς, θα λέγαμε πως το Pop Up ήταν ένα από τα μπαράκια που έκαναν την Νέα Σμύρνη προορισμό. Φταίνε οι μουσικές που είναι τέλειες, φταίει που τα κοκτέιλ κοστίζουν 7€ και είναι και τεράστια, φταίνε λίγο και τα σούπερ παρτάκια που οργανώνει. Αγαπάμε το Pop Up και, αν κρίνουμε από τις ποσότητες αλκοόλ που βρίσκουμε στα ποτήρια μας κάθε φορά, μας αγαπάει κι αυτό.

TYCO Νέα Σμύρνη

2ας Μαΐου 5, Ν. Σμύρνη, τηλ. 2100109061
Μετά το πρώτο μπαμ στο κέντρο, μετά το δεύτερο χτύπημα στο Χαλάνδρι, το καλό τρίτωσε και στον νότο. Το Tyco άνοιξε ακόμα ένα αδερφάκι στην Νέα Σμύρνη και σερβίρει την σούπερ επιτυχημένη του συνταγή: κλασικά και signature cocktails – ενίοτε και εμπνεύσεις της στιγμής, αν είσαι ευγενικός με τον bartender – σε πολύ καλές τιμές (πεντάευρο, ούτε του παπά), για ένα γρήγορο στα όρθια, ή και για τον δρόμο. Επειδή το να περπατάς με ένα κοκτέιλ στο χέρι είναι ο πιο 2019 (και ’20) τρόπος να δείξεις στον κόσμο ότι δεν φοβάσαι τίποτα—και ειδικά την μιζέρια που υπάρχει παντού στην κοινωνία μας· έχεις το Tyco να σε φροντίζει.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v