Πάμε να βγούμε στον Χολαργό;

Πέντε τέλεια μπαράκια, για κάθε πιθανή διάθεση, σε μια από τις πιο ωραίες πιάτσες του Βορρά
Πάμε να βγούμε στον Χολαργό;

Ο Χολαργός τα τελευταία χρόνια έγινε μια από τις πιο χοτ περιοχές της πόλης για ποτό, και είναι ένας τίτλος που καλά κρατεί. Άλλωστε, πώς να μην, με τόσο ωραία μαγαζιά, σε τόσο κοντινή απόσταση από το μετρό; Επειδή, λοιπόν, αγαπάμε Χολαργό, αποφασίζουμε να βγούμε εκεί, και διαλέγουμε ένα από τα παρακάτω λατρεμένα μαγαζάκια.

Ritzy

Μεσογείων 242, Χολαργός, τηλ: 6933335335
Ένας τέλειος χώρος που συνδυάζει βιομηχανική αισθητική με νέον φωτισμούς και ατμόσφαιρα ολίγον τι νεο-νουάρ. Εδώ απολαμβάνουμε κοκτέιλ από μια μεγάλη και άκρως προσεγμένη λίστα, όπως το Banana Stars, με ρούμι, λικέρ μπανάνα, μοσχολέμονο και μαρμελάδα βερίκοκο, ή το Good Vibrations, με βότκα, λικέρ βατόμουρο, σιρόπι φουντούκι, μαρμελάδα μούρο, λεμόνι και γκαζόζα. Βέβαια, ο κατάλογος έχει και φαγητό, αν θέλουμε να τσιμπήσουμε κάτι, από μίνι μπεργκεράκια μέχρι και χορταστικές σαλάτες. Το ποτό ξεκινάει από τα 6,5€, ενώ τα κοκτέιλ από τα 8€.

bookAli

Μεσογείων 236, τηλ.: 210 6510676
Σε έναν χώρο pet friendly, μια ανάσα κι εδώ απ’ το μετρό, χωρίς φορτωμένη διακόσμηση (ένα ατόπημα στο οποίο υποπίπτουν, δυστυχώς, πολλά μαγαζιά) με μόνο λίγες industrial λεπτομέρειες, το bookAli θέλει να φτιάξει μια ατμόσφαιρα όσο πιο χαρούμενη και φωτεινή γίνεται. Μπορούμε να πάμε από νωρίς, για καφεδάκι και γλυκό, αλλά με το που πέσει ο ήλιος και σταματά να βλέπει ο θεός, παραγγέλνουμε το ένα κοκτέιλ μετά το άλλο. Ξεχωρίσαμε το Give me poison, με μαστίχα, βότκα και πουρέ φράουλας. Οι τιμές για τα κοκτέιλ ξεκινούν από τα 8€.

Bootleg

Φανερωμένης 8, τηλ.: 210 6511288
Λίγο απομακρυσμένο από τα υπόλοιπα μαγαζιά, το Bootleg είναι ένας μικρός κρυμμένος θησαυρός. Κι εδώ η αισθητική είναι αρκετά industrial (και, όχι, δεν παραπονιόμαστε, δώσε μας industrial χώρους και πάρε μας την ψυχή), αλλά μερικές λεπτομέρειες έρχονται για να δώσουν πιο ρετρό νότες, όπως τα ξύλινα τραπέζια. Το Bootleg είναι περισσότερο στέκι, παρά προορισμός—εκτός κι αν το προορίζεις για να γίνει το στέκι σου. Στα του αλκοόλ τώρα. Τεράστιος κατάλογος με κοκτέιλ, για να διαλέξουμε, αν και εμείς – μας αρέσουν τα παράξενα και τα γλυκά, συγγνώμη – λατρέψαμε το Lucky Number 8, με τεκίλα, χυμό λεμόνι, μαρμελάδα κάστανο και σοκολατένια bitters. Οι τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από 7€.

Τζώννυ Ντέπυ

Μεσογείων 234 και Βεντούρη, τηλ.: 210 6542082
Ο Τζώννυ και η Ντέπυ (τα δύο αδέρφια που άνοιξαν το μαγαζί, και επίσης μας χάρισαν το καλύτερο κινηματογραφικό λογοπαίγνιο για όνομα μαγαζιού στην Αθήνα—ουάου, αυτό ήταν μακροσκελής διάκριση, αλλά εντάξει, προχωράμε) έχουν ένα σούπερ οικείο και άνετο μπαράκι, που σερβίρει από νωρίς καφεδάκι, μέσα ή στην αυλίτσα του, με τα πολύχρωμα μαξιλάρια. Το μαγαζί έχει μια αισθητική που δεν μπορείς εύκολα (και δεν θες) να προσδιορίσεις, αλλά σε κάνει αμέσως να νιώθεις σαν στο σπίτι σου. Τα ποτά ξεκινούν από τα 6€.

White Spoon

Μεσογείων 234, τηλ.: 210 6533645
Διακόσμηση λιτή και απέριττη, εκτός απ’ τις καρέκλες. Τις καρέκλες τις θέλουμε πολύχρωμες, και τα τραπέζια μας μεγάλα, να χωράει όλη η παρέα. Και είναι λογικό να φέρουμε όλη την παρέα, επειδή το White Spoon είναι (δικαίως) από τα πιο ξακουστά μαγαζιά της πιάτσας του Χολαργού. Ευχάριστο κλίμα και πολύ ωραίος κόσμος μας περιμένει εδώ, για να απολαύσουμε τα κοκτέιλ μας—εμείς αγαπήσαμε το ομώνυμο, με μαστίχα και λεμόνι. Τα ποτά ξεκινούν από τα 6€, ενώ τα κοκτέιλ από τα 8€.

Θ.Δ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v