Πάμε μια βόλτα στη Ν. Φιλαδέλφεια

Για καφέ, για φαγητό και για σούπερ ποτάκια, πού θα πάμε στη Νέα Φιλαδέλφεια; Ξέρουμε, και σου φτιάξαμε έναν υπέροχο οδηγό.
Πάμε μια βόλτα στη Ν. Φιλαδέλφεια

Σου ήρθε, που λες, όρεξη να βγεις στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και πολύ καλά θα κάνεις, επειδή λίγο-πολύ στη Νέα Φιλαδέλφεια μπορείς να βρεις ό,τι τραβάει η ψυχή σου. Ειδικά αν – όπως πολύς κόσμος – έχεις βαρεθεί λιγάκι το κέντρο.

Θες τέλειο πρωινό καφεδάκι, να ανοίξει το μάτι; Το έχουμε. Θέλεις (πολύ) νόστιμες επιλογές για να τσιμπήσεις κάτι το μεσημέρι; Αυτό κι αν το έχουμε. Και αν θες για πιο αργά να βρεις ένα ωραίο μπαρ για να τα πιείς και να ακούσεις ωραίες μουσικές, ε, το έχουμε και αυτό. Ξεκινάμε, λοιπόν.

Για καφεδάκι στο Hacienda all day bar
Σάρδεων 3 (πεζόδρομος), τηλ: 2102533754
Μπορούμε να το τιμήσουμε κάθε πιθανή ώρα της ημέρας, και να απολαύσουμε μια από τις ξεχωριστές του προτάσεις, αλλά ο χώρος είναι τόσο όμορφος, φωτεινός και ανοιχτός – Hacienda ονομάζεται άλλωστε – που θα τον προτιμήσουμε για καφέ και πρωινό. Αν το επιτρέπει ο καιρός, καθόμαστε και έξω, ή πιάνουμε θέση στα τραπέζια με τις πολύχρωμες καρέκλες και πίνουμε το καφεδάκι μας συνοδείας μιας χορταστικής βάφλας. Επειδή οι βάφλες εξακολουθούν να είναι υποτιμημένες σ’ αυτή την πόλη, και κάτι πρέπει να κάνουμε γι’ αυτό.

Για κολασμένα γλυκά στο Fairytale

Ν. Τρύπια 48-50, τηλ: 21 0258 2341
Όνομα και πράγμα αυτό το μαγαζί. Στον πανέμορφο χώρο του – και με δύο υπέροχες αυλές, αν έχει ζεστούλα – θα απολαύσουμε (και εννοούμε καταβροχθίσουμε) κάθε είδους λαχταριστές γλυκές δημιουργίες, από κέικ και τούρτες μέχρι και θεματικά γλυκά βασισμένα σε μυθολογία και ταινίες. Προφανώς εδώ δεν γίνεται να μην έρθουμε αν έχουμε μαζί μας και παιδιά, μιας και θα λατρέψουν τα πάντα που μπορεί να προσφέρει το Fairytale. Για πιο ενήλικες καταστάσεις, βέβαια, εμείς θα πούμε ότι μένει ανοιχτό και μέχρι αργά, με σούπερ κοκτεϊλάκια από 8€.

Για τέλειο ιταλικό στο Pasta Bar

Δεκελείας 136, τηλ: 21 3005 5519
Και όσο μεσημεριάζει, θέλεις να φας. Και μερικές φορές, θέλεις να φας υδατάνθρακες. Και γιατί να μην τους φας; Οι υδατάνθρακες είναι φίλοι μας και δεν μας πρόδωσαν ποτέ—ειδικά όταν τους απολαμβάνουμε φτιαγμένους με προσοχή και με πολλή όρεξη για γαστριμαργικά πειράματα. Εκτός, λοιπόν, από τις παραδοσιακές πίτσες και μακαρονάδες – που είναι σούπερ, αλλά ασφαλείς επιλογές, και νιώθουμε περιπετειώδεις – διαλέγουμε ανάμεσα σε πένες Tartufo με λάφι τρούφας και πίτσα με ανανά, κοτόπουλο και ξινή κρέμα. Οι μερίδες είναι χορταστικότατες, και για ένα πλήρες γεύμα με κρασί, υπολογίζουμε γύρω στα 20€ το άτομο. Τονίζουμε πως μέσα δεν καπνίζουμε.

Για μπύρα και κρεατομεζέδες, πάμε Εν Αιθρία

Βρυούλων 4, Πλ. Πατριάρχου, τηλ: 210 2582751
Στεγάζεται σε ένα παλιό αρχοντικό, και είναι από τις πιο παλιές και δημοφιλείς μπυραρίες της περιοχής. Ο κατάλογος με τις μπύρες είναι εκτενέστατος, οπότε σίγουρα θα βρεις αυτή που σου ταιριάζει, αλλά πρέπει να μιλήσουμε και για τα σούπερ μεζεδάκια που θα βρούμε εδώ. Σίγουρη επιλογή και πεντανόστιμη η τηγανιά ή τα κεφτεδάκια, αλλά το μενού προσφέρει και πλήρη γεύματα—που τα υπολογίζουμε γύρω στα 20€ το άτομο. Επειδή όμως τιμά και τον τίτλο της ως μπυραρία, η μουσική δεν παίζει χαμηλά, και η όλη φάση θυμίζει μπαρ. Και θα πούμε ναι. Είναι το νέο “όταν τρώμε, δεν μιλάμε”, αλλά στην πολύ πιο διασκεδαστική του εκδοχή.

Για τέλεια βραδινά κοκτέιλ, στο Old Dog

Σαρδέων 6, τηλ.: 216 7002652
Από τα πιο δημοφιλή μπαρ της περιοχής, και για πολύ καλό λόγο: Το Old Dog έχει βραβευτεί πολλές φορές για τα κοκτέιλ του, βρίσκεται σε σούπερ περιοχή και στεγάζεται σε έναν χώρο που συνδυάζει άψογα την βιομηχανική αισθητική με την πανταχού παρουσία του ξύλου. Οι επιλογές εδώ για το τι θα πιούμε είναι (πάρα) πολλές, ενώ θα κουνιόμαστε ρυθμικά σε funk, soul και house ρυθμούς—και καθόλου απίθανο δεν είναι να πετύχουμε και κάποιο παρτάκι με guest DJ. Τέλος, τα κοκτέιλ θα μας στοιχίσουν περί τα 8-9€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v