Windsurf στην Αττική: Τα μαθήματα και οι τιμές

Θέλετε να γίνετε μάστερ στη σανίδα και να δαμάσετε τα κύματα εντός Αττικής αυτό το καλοκαίρι; Βρήκαμε τις σχολές και τα μαθήματα για να το καταφέρετε.
Windsurf στην Αττική: Τα μαθήματα και οι τιμές
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Στο πρώτο μάθημα έφαγα τούμπα
Δεύτερο μάθημα, ξανά μια τούμπα
Στο τρίτο μάθημα, η σανίδα θα μείνει
To windsurf είναι σκέτη, αδρεναλίνη

Παραφράζοντας τους στίχους του γνωστού λαϊκού άσματος, οι πρώτες προσπάθειες να καταφέρετε να δαμάσετε τα κύματα με μια ιστιοσανίδα (windsurf) είναι αρκετά δύσκολες. Για την ακρίβεια, αν δεν έχετε εκ των προτέρων ασχοληθεί ποτέ ξανά με οτιδήποτε περιλαμβάνει ισορροπία/πλοήγηση στη θάλασσα, οι πρώτες δέκα (ή και παραπάνω) τούμπες είναι δεδομένες.

Όμως, όσο αποκτάτε τριβή με το εντυπωσιακό και συναρπαστικό αυτό σπορ, τόσο θα νοιώθετε περισσότερη άνεση και ασφάλεια πάνω στη σανίδα, τόσο πιο εύκολα θα σας «βγαίνουν» κινήσεις όπως αλλαγή πορείας και στροφή, οι οποίες μέχρι πρότινος έμοιαζαν Γολγοθάς και τόσο πιο διασκεδαστική θα σας φανεί η όλη εμπειρία της πλοήγησης στο νερό.

Στην ουσία, το windsurfing (ελληνιστί ιστιοσανίδα) απαιτεί την ισορροπία σας πάνω σε μια σανίδα, αλλά με σύμμαχο όχι τα κύματα, όπως στο surf, αλλά τον άνεμο, γι’ αυτό και η σανίδα συνοδεύεται από το πανί, το άλμπουρο (το «κατάρτι» του πανιού) και την μάτσα (η λαβή για να κάνετε τους χειρισμούς).

Τα μεγέθη της σανίδας και του πανιού ποικίλλουν ανάλογα με το σώμα και την εμπειρία σας, γι΄ αυτό αν είστε οι αρχάριοι θα πρέπει να αφιερώσετε λίγες ώρες σε φαρδιά σανίδα με την επίβλεψη και τις συμβουλές δασκάλου, έτσι ώστε να εξοικειωθείτε.

Αν λοιπόν σας ιντριγκάρει η ιδέα του windsurf, συγκεντρώσαμε όλες εκείνες τις σχολές στην Αττική, οι οποίες μέσα από εξειδικευμένους προπονητές, θα φροντίσουν να γνωρίσετε και να αγαπήσετε το απόλυτο water sport του καλοκαιριού.

* Moraitis Sports Center: Η σχολή βρίσκεται στην παραλία Σχοινιά και πραγματοποιεί θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα, τα οποία γίνονται σε οριοθετημένο από σημαδούρες χώρο για τους αρχάριους. Το κόστος για τα ωριαία μαθήματα είναι 25€.

* Nissakia Surf Club: Σε έναν χώρο που θυμίζει Καλιφόρνια, στην όμορφη παραλία του Αγίου Νικολάου στην Αρτέμιδα, οι έμπειροι εκπαιδευτές του Nissakia Surf Club αναλαμβάνουν να σας μάθουν τα βασικά (και τα προχωρημένα) στο windsurf (αλλά και στο surf, το kitesurf και το SUP για όσους ενδιαφέρονται). Το κόστος των μαθημάτων ανέρχεται στα 35€ την ώρα για αρχάριους και 50€ για προχωρημένους. Αν χορτάσετε windsurf, δοκιμάστε να χορτάσετε και με τα υπέροχα φαγητά που σερβίρονται στο εσωτερικό του surf club, στα οποία έχουμε αναφερθεί εδώ.

* Athens WindSurf: Η σχολή βρίσκεται στον Άγιο Κοσμά στον ναυτικό όμιλο ΕΝΟΑ – λίγο πριν το Ακρωτήρι – και παραδίδει ατομικά και ομαδικά μαθήματα χειμώνα – καλοκαίρι καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και κατόπιν συνεννόησης (κατεβάστε την αίτηση από εδώ). Το βασικό πρόγραμμα με τρία δίωρα μαθήματα για αρχάριους κοστίζει 120€, ενώ για έξι δίωρα μαθήματα το κόστος ανέρχεται στα 240€. Δείτε αναλυτικά τις τιμές εδώ.

* Albatross: Σε ένα ακόμα υπέροχο σημείο στην Αρτέμιδα, στην πλαζ της Λούτσας, μπορείτε να συνδυάσετε μαθήματα windsurf και εν συνεχεία… άραγμα συνοδεία φαγητού ή ποτού στον όμορφο χώρο του Albatross. To κόστος των μαθημάτων ανέρχεται στα 30€ για ένα δίωρο και στα 20€ για μία ώρα. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

* Kouros Club: Και από την Αρτέμιδα τηλεμεταφερόμαστε στον κόλπο της Αναβύσσου και στην παραλία των Αλυκών, έναν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό για τους λάτρεις του windsurf, στο οποίο μπορείτε να σκίσετε τα κύματα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Σε αυτό θα σας βοηθήσει το προσωπικό της Ακαδημίας του Kouros Club, το οποίο παραδίδει μαθήματα windsurf και kitesurf τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους, ακολουθώντας μάλιστα το πρόγραμμα σπουδών της Βασιλικής Ακαδημίας Ιστιοσανίδας της Αυστραλίας, AYF. Τα ωριαία ατομικά μαθήματα κοστίζουν 25€, ενώ στον ίδιο χώρο υπάρχει και café lounge bar restaurant για την απαραίτητη χαλάρωση μετά την μάχη με τα κύματα.

* Be Windsurfer: Λειτουργεί όλο το χρόνο, βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Βούλας στον κόλπο της Βούλας, ενώ υπεύθυνος της σχολής είναι ο Γιώργος Καραγιώργος αθλητής της Εθνικής Ομάδας με διακρίσεις σε Εθνικό και Παγκόσμιο επίπεδο. Τα μαθήματα γίνονται συνοδεία φουσκωτού σκάφους, ενώ το ωραίο μάθημα κοστίζει 30€. Σημειώστε ότι αν πάρετε το πακέτο των 10 μαθημάτων, το κόστος βγαίνει στα 25€ ανά μάθημα, ενώ έχετε συν δύο ώρες δωρεάν θεωρία.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v