Στους Παξούς θα ζήσεις το όνειρο

Νερά τόσο τιρκουάζ που μοιάζουν ψέμα, χωριουδάκια μια σταλιά πνιγμένα στο πράσινο, και ηλιοβασιλέματα βγαλμένα από πίνακα ζωγραφικής.
Στους Παξούς θα ζήσεις το όνειρο

Το απόλυτο τιρκουάζ του Ιονίου αγκαλιάζει ένα νησάκι μια σταλιά, και εικόνες σαν τις παρακάτω μένουν αποτυπωμένες στο μυαλό σου μια ζωή, αφού γυρίσεις από τους μικρούς Παξούς.

1. Ο Γάιος, η πρωτεύουσα των Παξών

Gaios



Παραδοσιακά σπιτάκια με κόκκινες κεραμιδένιες στέγες, πολυτελή γιοτ να ξεκουράζονται μόνιμα στη μαρίνα του, και πράσινο που φτάνει μέχρι τη θάλασσα.

2. Το φιορδ στο βάθος του οποίου φωλιάζει

The port of Γάιος (Gaios)



Ο Γάιος –ή Γάης, για τους ντόπιου− είναι κτισμένος γύρω από έναν κόλπο τον οποίο κλείνουν σχεδόν εντελώς τα νησάκια της Παναγίας και του Αγίου Νικολάου, δημιουργώντας ένα ειδυλλιακό φιόρδ ανάμεσά τους.

3. Ο σούπερ ρομαντικός Λογγός



Ο τρίτος μεγαλύτερος οικισμός του νησιού, κτισμένος ανάμεσα σε πευκοδάση και ελαιώνες, με τα πόδια του να βρέχονται στη θάλασσα.

4. Το απόλυτο τιρκουάζ στο Βουτούμι

Voutoumi Beach



Μια από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας –αν όχι και του κόσμου ολόκληρου− βρίσκεται στους Αντίπαξους, και πρωταγωνιστεί κάθε καλοκαίρι στα social media… και στα όνειρά μας.

5. Το ηλιοβασίλεμα του Ερημίτη

Paxos Sunset



Στον οικισμό Μαγαζιά, με θέα τα κάθετα βράχια του Ερημίτη, που αλλάζουν χρώμα καθώς ο ήλιος βουτά στην Αδριατική.

6. Ο πέτρινος φάρος της Λάκκας



Χτισμένος το 1832 εκεί ψηλά στα 108 μέτρα, ατενίζει το απέραντο τιρκουάζ του Ιονίου και ένα από τα συγκλονιστικότερα ηλιοβασιλέματα της Ελλάδας.

7. Η απίστευτη ομορφιά της Βρίκας


Φωτό: Hellas-Beach.gr

Τα νερά της είναι τόσο τιρκουάζ που μοιάζουν ψεύτικα, η άμμος τόσο ανοιχτόχρωμη που θα μπορούσε να βρίσκεται κάπου στην Καραϊβική. Αντ’ αυτού, είναι στους Αντίπαξους.

8. Τα χρωματιστά σπιτάκια της Λάκκας

Lakka



Το δεύτερο μεγαλύτερο χωριό του νησιού ατενίζει το πέλαγος από το βαθύτερο σημείο του κόλπου του.

9. Η παραλία με το αστείο όνομα Κλωνί Γουλί



Δεν έχουν μόνο οι Αντίπαξοι τέλειες παραλίες: Αυτή εδώ είναι βοτσαλωτή, με γαλαζοπράσινα νερά και άφθονη σκιά από τα δεντράκια της που φτάνουν σχεδόν στο κύμα.

10. Η βουτιά στον Ερημίτη



Με φόντο τα επιβλητικά λευκά του βράχια, βουτάς στα διάφανα, τιρκουάζ νερά του και ξεχνάς τον υπόλοιπο κόσμο. Θέλει λίγη προσοχή το μονοπάτι στην κατάβαση.

Πού θα μείνετε

Αφού ονειρευτήκατε μαζί μας, έφτασε η στιγμή να πούμε και τα ελαφρώς δυσάρεστα: Ο παράδεισος που λέγεται Παξοί δεν είναι φθηνός προορισμός. Ωστόσο, για τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη βρήκαμε ωραιότατα δωμάτια με 45€ το δίκλινο στο Bastas Hotel στη Λάκκα, με 65€ το δίκλινο στούντιο στο Villa Loulaki στα Μαγαζιά, και στο γλυκύτατο Rania’s Apartments στον Γάιο και με 70€ το δίκλινο με θέα θάλασσα στο Villa Baronnos, επίσης στον Γάιο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v