Απίθανες ευρωπαϊκές πόλεις σαν παραμύθια

Κανονίζουμε ένα ταξιδάκι τώρα στα κοντά, σε μια πανέμορφη ευρωπαϊκή πόλη, για να ζήσουμε ένα μικρό χειμωνιάτικο παραμύθι;
Απίθανες ευρωπαϊκές πόλεις σαν παραμύθια
Μπλεντ, Σλοβενία

Μόνο μια ώρα μακριά από την Λιουμπλιάνα απέχει το Μπλεντ, και οι μετακινήσεις από τον κεντρικό σταθμό είναι συνεχείς. Αυτό καθιστά το μικρό, ιστορικό χωριουδάκι της Σλοβενίας τον ιδανικό προορισμό για μερικές παραμυθένιες μέρες χαλάρωσης. Η λίμνη του χωριού είναι πασίγνωστη και πολυφωτογραφημένη, με το πανέμορφο νησάκι στην μέση, και με το εκκλησάκι του. Στα ανατολικά, υπάρχει ένας μεγάλος βράχος που πάνω του ορθώνεται το κάστρο του Bled, απ’ όπου η θέα είναι συγκλονιστική. Όσον αφορά πιο… τουριστικές δραστηριότητες, η Λιουμπλιάνα είναι μία από τις πιο όμορφες και μικρές πρωτεύουσες της Ευρώπης, και αξίζει όλο τον χρόνο που έχετε να της αφιερώσετε.

Διαβάστε περισσότερα – Η Λιουμπλιάνα είναι η πιο κομψή «κυρία» των Βαλκανίων

Μπριζ, Βέλγιο

Μια μικρή και πανέμορφη πόλη, που αποτελεί τον πιο… καλοδιατηρημένο μεσαιωνικό οικισμό. Η Μπριζ μαζεύει εκατομμύρια τουριστών κάθε χρόνο, έχει ένα απίστευτο ιστορικό κέντρο, απ’ όπου ξεκινούν όλες οι βόλτες. Βόλτες που δεν θα μείνουν μόνο στην στεριά, βέβαια, καθώς την πόλη διατρέχουν κανάλια που προσφέρονται τόσο για sightseeing, όσο και για ρομαντικές στιγμές. Βέβαια, τις ρομαντικές στιγμές θα τις φυλάξετε για την «Λίμνη των ερωτευμένων», ένα κουκλίστικο τοπίο που – ακόμα και στους single – μπορεί να ζεστάνει ακόμα και την πιο ψυχρή καρδιά.

Διαβάστε περισσότερα – Κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και ταξίδεψε στην Μπριζ 

Στρασβούργο, Γαλλία

Πλακόστρωτα σοκάκια, κανάλια, γραφικά σπιτάκια και εντυπωσιακές εκκλησίες. Αυτή είναι η εικόνα μιας μικρής, ευρωπαϊκής πόλης, και το Στρασβούργο θα μπορούσε να είναι η απόλυτη μικρή ευρωπαϊκή πόλη. Όπου και να γυρίσεις το βλέμμα σου, κάτι όμορφο θα δεις· είτε μιλάμε για την παλιά πόλη, είτε βγούμε λίγο έξω, προς την Orangerie, το τεράστιο πάρκο με τις πορτοκαλιές, ή στον ζωολογικό κήπο γύρω από τον παραπόταμο του Ρήνου. Το Στρασβούργο είναι μια πόλη που αξίζει να την επισκεφτείτε και να την περπατήσετε σπιθαμή προς σπιθαμή, να απορροφήσετε την μεγάλη ιστορία του, αλλά και να δοκιμάσετε τοπικές νοστιμιές.

Διαβάστε περισσότερα – 5 πόλεις-διαμάντια στη Γαλλία 

Κρακοβία, Πολωνία

Μοιάζει σαν πρωτεύουσα, αλλά δεν είναι. Είναι, όμως, από τις πιο ωραίες και ζωντανές πόλεις, όχι μόνο της Πολωνίας, αλλά και ολόκληρης της ανατολικής Ευρώπης. Έχει γειτονιές γεμάτες μοντέρνα τέχνη και κουλ μπαράκια. Έχει γειτονιές με πλακόστρωτα, μεσαιωνικά σοκάκια. Έχει κάστρα, μουσεία και μια πανέμορφη παλιά πόλη. Έχει μια σοβιετικά μπρουταλιστική νέα πόλη και συνοικίες γεμάτες με κολλεκτίβες νέων και street art. Η Κρακοβία, με λίγα λόγια και απλά, όπως αρέσει στους Πολωνούς, είναι μια κούκλα.

Διαβάστε περισσότερα – Η Κρακοβία είναι βγαλμένη από τα παραμύθια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v