Στις Κυκλάδες… δυο-δυο!

Γιατί να μην πεταχτείς Ανάφη αν είσαι Σαντορίνη; Ή Αντίπαρο αν είσαι στην Πάρο; Βρίσκουμε τους καλύτερους συνδυασμούς για να δεις… τις Κυκλάδες δυο-δυο.
Στις Κυκλάδες… δυο-δυο!
Το island hopping δεν είναι ανάγκη να περιλαμβάνει δεκάδες νησιά. Αρκούν δύο γειτονικές Κυκλάδες κάθε φορά για να δώσουμε ποικιλία στις διακοπές μας. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει συνδυασμούς νησιών που βρίσκονται μια ανάσα το ένα από το άλλο και… αλληλοσυμπληρώνονται για να μας χαρίσουν τέλειες και διπλές διακοπές: Ένα μεγάλο νησί για τις «κυρίως διακοπές» και ένα μικρότερο δίπλα, για ένα εξτρά διήμερο απόλυτης χαλάρωσης σε ερημικές και εναλλακτικές παραλίες.

Μήλος-Κίμωλος
Πώς θα πάτε: Με τα καράβια της Hellenic Seaways ή της Zante Ferries που κάνουν μία ώρα να περάσουν από τη Μήλο στην Κίμωλο (5€ one way) ή με την Sea Jets (σε μισή ώρα, 10,20€ one way). Υπάρχουν επίσης τουριστικά καραβάκια που κάνουν τον γύρο της Μήλου και αυθημερόν επίσκεψη στην Κίμωλο, σε τιμές που κυμαίνονται στα 35€ το άτομο.
Τα highlights

Στη Μήλο, που έχει τη φήμη του ζευγαρονησιού αλλά δεν είναι μόνο αυτό, θα απολαύσετε συγκλονιστικά ηλιοβασιλέματα, βαρκάδες από τον Αδάμαντα, βόλτες στο βενετσιάνικο κάστρο της, στην Τρυπητή με τους πανέμορφους ανεμόμυλους, το γραφικό ψαροχώρι των Πολλωνίων, τον ήσυχο Εμποριό και φυσικά την πρωτεύουσα της Πλάκας με τα ολόλευκα καλντερίμια. Θα κολυμπήσετε στο ξακουστό Σαρακήνικο με τα «σεληνιακά» βράχια – πολύ καλές επιλογές και οι παραλίες Παπάφραγκας, Χιβαδόλιμνη, Τσιγκράδο και Φυρίπλακα.
Διαβάστε περισσότερα – Η Μήλος στα καλύτερά της

Στην Κίμωλο, θα περάσετε μία-δυο μέρες απόλυτης χαλάρωσης. Διαθέτει ένα μόνο χωριό, με πλακόστρωτα δρομάκια ανάμεσα σε φρεσκοασβεστωμένα κυκλαδίτικα σπίτια και μια… χούφτα παραλίες: Τα Πράσσα, η Αλυκή, το Καλαμίτσι και η Μπονάτσα είναι οι καλύτερες.
Διαβάστε περισσότερα: Κίμωλος: Καλλιεργώντας όνειρα στην άγονη γραμμή 

Φολέγανδρος-Σίκινος
Πώς θα πάτε: Λιγότερο από 45 λεπτά (και 5€ one way) κάνει το πλοίο της Zante Ferries να φτάσει από το λιμάνι της Φολεγάνδρου σε αυτό της Σικίνου, με καθημερινή σύνδεση (εκτός Δευτέρας που δεν υπάρχει επιστροφή από Σίκινο για Φολέγανδρο).
Τα highlights:

Στη Φολέγανδρο, θα εξερευνήσετε μία από τις πιο όμορφες Χώρες των Κυκλάδων, με το εκκλησάκι της Παναγιάς στην κορυφή για συγκλονιστικά ηλιοβασιλέματα και τις σκιερές πλατείες στο κέντρο της για ολονυχτίες με μπύρες, μουσικές και τοπικές γεύσεις. Στη Χώρα, τα μπαράκια και τα εστιατόρια είναι πολλά, αλλά οι επιλογές διαμονής λίγες και αρκετά τσουχτερές τα τελευταία χρόνια. Στην Άνω Μεριά, θα δείτε την πιο αγροτική πλευρά του νησιού και θα δοκιμάσετε τα ντόπια ζυμαρικά, τα ματσάτα. Θα κολυμπήσετε οπωσδήποτε στο Κάτεργο, την πιο όμορφη παραλία του νησιού και στην Αγκάλη, την πιο άνετη και οικογενειακή, με επιλογές για φαγητό και καφέ κοντά της.
Διαβάστε περισσότερα – Πώς να μην ερωτευτείς τη Φολέγανδρο;

Στη Σίκινο, θα βρείτε έναν ήσυχο παράδεισο, όπου το καλοκαίρι κυλά σε… αργή κίνηση. Θα εξερευνήσετε το Χωριό και το Κάστρο, τους δύο… συνοικισμούς της Χώρας, με τα ασβεστωμένα σπιτάκια και τα καλντερίμια, θα «σκαρφαλώσετε» ως το μοναστήρι της Χρυσοπηγής, θα περπατήσετε στα μονοπάτια του νησιού και θα βουτήξετε στην οικογενειακή Αλοπρόνοια, στον αμμουδερό Άγιο Γεώργιο, στο ήσυχο Διαλισκάρι, στα Σαντοριναίικα και στον Άγιο Παντελεήμονα με την διαμπερή σπηλιά του.
Διαβάστε περισσότερα – Σίκινος: Μια σταλιά Αιγαίο 

Νάξος-Κουφονήσι
Πώς θα πάτε: Από τη Νάξο φεύγουν καθημερινά για το Πάνω Κουφονήσι πλοία των εταιριών Sea Jets, Hellenic Seaways, Blue Star Ferries και ο Σκοπελίτης, σε τιμές που κυμαίνονται από 8 ως 25€ αναλόγως πλοίου και σε διάρκεια δρομολογίου από 40 λεπτά ως δυόμιση ώρες, αναλόγως ημέρας και δρομολογίου.
Τα highlights:

Στη Νάξο, θα εξερευνήσετε τη Χώρα, φτάνοντας ως την Πορτάρα, την μαρμάρινη πύλη του ναού του Απόλλωνα που χαρίζει ειδυλλιακό σκηνικό για τα ηλιοβασιλέματα. Θα φτάσετε στο ιερό της Δήμητρας στο Σαγκρί, θα πάρετε άρωμα μεσαίωνα στο Ενετικό Κάστρο, θα επισκεφθείτε τον ιδιαίτερο οικισμό της Απειράνθου και χωριουδάκια όπως το Γαλανάδο και το Φιλώτι. Θα δοκιμάσετε τοπικές γεύσεις με βάση τη γραβιέρα, την πατάτα Νάξου και το κίτρο. Θα βουτήξετε στον Άγιο Προκόπιο, στην Πλάκα, στη Χαβάη και στη Μικρή Βίγλα, μερικές από τις καλύτερες χρυσαφένιες αμμουδιές, που έχουν κάτι για όλους, είτε οικογένειες, είτε φοιτητοπαρέες, είτε φίλους του surf.
Διαβάστε περισσότερα – Τα καλύτερα της Νάξου 

Στα Κουφονήσια, θα αφεθείτε στην εναλλακτική, χαλαρωτική αύρα του Πάνω Κουφονησιού, με τον ένα και μοναδικό οικισμό, και τις λίγες αλλά συγκλονιστικές παραλίες – το Πορί και η Ιταλίδα είναι οι καλύτερες, όχι μόνο του νησιού αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Μπορείτε επίσης να περάσετε με το βαρκάκι στο ακατοίκητο Κάτω Κουφονήσι αν είστε φίλοι του ελεύθερου κάμπινγκ, του γυμνισμού και της αίσθησης απόλυτης ελευθερίας και χαλάρωσης.
Διαβάστε περισσότερα – 8 λόγοι να ξεκαλοκαιριάσετε στα Κουφονήσια 

Σαντορίνη-Ανάφη
Πώς θα πάτε: Τέσσερις με πέντε φορές την εβδομάδα συνδέονται τα δύο νησιά των νοτίων Κυκλάδων, με δρομολόγια των Sea Jets, Blue Star Ferries και Aegeon, που διαρκούν περίπου μιάμιση ώρα και στοιχίζουν από 7€ one way.
Τα highlights

Στην Σαντορίνη, θα σπεύσετε να «προσκυνήσετε» την συγκλονιστική Οία και το μοναδικό της ηλιοβασίλεμα. Θα ξενυχτήσετε στα Φηρά. Θα κολυμπήσετε στην Κόκκινη Παραλία, στον Περίβολο και την Περίσσα με τις μαύρες αμμουδιές και στην Βλυχάδα με τους σεληνιακούς σχηματισμούς. Θα δοκιμάσετε φοβερό σαντορινιό κρασί στα επισκέψιμα οινοποιεία και θα κάνετε το ημερήσιο tour στα νησάκια του ηφαιστείου και της Θηρασιάς, αν είστε διατεθειμένοι να περπατήσετε κάτω από τον καυτό κυκλαδίτικο ήλιο.
Διαβάστε περισσότερα – Οι κορυφαίες εμπειρίες στην Σαντορίνη 

Στην Ανάφη, θα χορτάσετε χαλάρωση στην ζεν Χώρα, μία από τις πιο γραφικές των Κυκλάδων. Θα ανηφορίσετε τον Κάλαμο, με το μοναστήρι της Καλαμιώτισσας στην κορυφή, από όπου θα απολαύσετε την πιο ωραία ανατολή ηλίου της ζωής σας. Θα κολυμπήσετε στο Κλεισίδι, στους Αγίους Αναργύρους και στον Ρούκουνα, που ενδείκνυται και για ελεύθερο κάμπινγκ.
Διαβάστε περισσότερα – Ανάφη: Στην άκρη των Κυκλάδων 

Πάρος-Αντίπαρος
Πώς θα πάτε: Καθημερινά, από το λιμάνι της Παροικιάς (σε μισή ώρα) αλλά και από το λιμανάκι της Πούντας (σε 10 λεπτά) στην Πάρο, περνούν καράβια και ferries στην Αντίπαρο, σε τιμές ως 5€.
Τα highlights:

Στην Πάρο, θα σουλατσάρετε στην Παροικιά με την παλιά πόλη και το Κάστρο της, στη Νάουσσα με την έντονη νυχτερινή ζωή και σε ήσυχα χωριά όπως ο Αμπελάς και οι Λεύκες. Θα βουτήξετε στις Κολυμπήθρες και τον Φάραγγα με τις χρυσαφένιες αμμουδιές και τα διάφανα νερά. Θα παρτάρετε στην οργανωμένη πλαζ του Μοναστηριού και στη Σάντα Μαρία. Θα δοκιμάσετε θαλάσσια σπορ στη Χρυσή Ακτή ή θα αράξετε οικογενειακώς στο Μώλο και τον Λογαρά με τα ωραία ταβερνάκια.
Διαβάστε περισσότερα – Τα καλύτερα της Πάρου 

Στην Αντίπαρο, θα ανακαλύψετε γιατί αυτό το μικρό νησάκι των Κυκλάδων έγινε πρωτεύουσα των αντισυμβατικών – και διατηρεί αυτή της την προσωπικότητα, κι ας έχει γίνει πιο mainstream τα τελευταία χρόνια. Θα ανηφορίσετε στο λόφο του Άη Γιάννη με το περίφημο σπήλαιο της Αντιπάρου, θα ανακαλύψετε το κρυμμένο ενετικό κάστρο, θα πάρετε το καΐκι για το νησάκι του Δεσποτικού και θα νιώσετε… αιώνια νέοι κάνοντας κάμπινγκ στις δημοτικές εγκαταστάσεις μια ανάσα από την παραλία. Για βουτιές, βουρ για Άγιο Σώστη, Ψαραλυκή, Γλυφά και Θεολόγο.
Διαβάστε περισσότερα – Αντίπαρος: Τα best of της «μικρής» του Αιγαίου 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v