7 υπέροχοι και οικονομικοί ξενώνες με τζάκι στο Πήλιο

Τα ωραιότερα ΣΚ μας τα περνάμε στο βουνό των Κενταύρων, σε δωμάτια που δεν κοστίζουν περισσότερα από 60€, και με το τζάκι να σιγοκαίει δίπλα στο κρεβάτι.
7 υπέροχοι και οικονομικοί ξενώνες με τζάκι στο Πήλιο
της Ηρώς Κουνάδη

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου (1-2/2). Τις καθημερινές είναι πιθανό να τις βρείτε χαμηλότερες.

Diogenis Hotel 
Τσαγκαράδα, τηλ.: 2426 049519
Τιμή: 49€ το δίκλινο με τζάκι και θέα θάλασσα (ή 39€ χωρίς μπαλκόνι)
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Σε ένα από τα ομορφότερα χωριά του Πηλίου, το παραδοσιακό Diogenis Hotel προσφέρει γλυκύτατα δωμάτια με την πέτρα και το ξύλο να κυριαρχούν στη διακόσμησή τους, και τζάκια να σιγοκαίνε πλάι σε κρεβάτια με ουρανό. Όλα τα δωμάτια απολαμβάνουν τέλεια θέα στην πηλιορείτικη φύση και τη θάλασσα από τα παράθυρά τους, κάποια και από τα μπαλκονάκια τους. Τα κατοικίδιά σας είναι επίσης ευπρόσδεκτα εδώ.

Αρχοντικό Θεοδώρα 
Μακρινίτσα, τηλ.: 2428 099179
Τιμή: 46€ το δίκλινο με τζάκι και πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Στην τόσο-κοντά-κι-όμως-τόσο-μακριά από τον Βόλο Μακρυνίτσα, με την φαντασμαγορική της θέα στην θάλασσα του Παγασητικού, ένα πηλιορείτικο αρχοντικό μας φιλοξενεί σε μικρά αλλά όμορφα δωμάτια με τζάκι πλάι στο κρεβάτι και διακόσμηση παραδοσιακή, που εμπνέεται από την τοπική αρχιτεκτονική. Το αρχοντικό βρίσκεται λίγα μόνο βήματα μακριά από την κεντρική πλατεία του χωριού, η δε Μακρινίτσα είναι η τέλεια βάση για να εξερευνήσετε την… βολιώτικη πλευρά του Πηλίου, που περιλαμβάνει επίσης την Πορταριά και το μικρό αλλά σούπερ διασκεδαστικό χιονοδρομικό.

Olga Studios 
Τσαγκαράδα, τηλ.: 2426 049486
Τιμή: 45€ το στούντιο με τζάκι και θέα στη θάλασσα
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Η Τσαγκαράδα, που λες, βρίσκεται στην άλλη, την πίσω πλευρά του βουνού, αυτή που αγναντεύει από ψηλά τα κύματα όχι πια του Παγασητικού, αλλά του Αιγαίου. Εκεί που τελειώνει το χωριό ξεκινά ένα παραμυθένιο δάσος, ό,τι πρέπει για πεζοπορίες αν το επιτρέπει ο καιρός. Σε αυτό το μαγικό σκηνικό, βρήκαμε τα Olga Studios που είναι ευρύχωρα (35 τ.μ.) και προσεγμένα, περιλαμβάνουν μεγάλη κουζίνα για έξτρα οικονομία και αγναντεύουν από ψηλά την πηλιορείτικη φύση και την θάλασσα.

Ξενώνας Ρούσης
Ζαγορά, Πήλιο, τηλ.: 24260 23407
Τιμή: 60€ το δίκλινο με πρωινό και τζάκι
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Στην ίδια πλευρά του βουνού, εκείνη του Αιγαίου, πολύ κοντά στην Τσαγκαράδα, βρίσκεται και η Ζαγορά, για την οποία πρέπει να ξέρεις ότι είναι ένα από τα πιο ζωντανά χωριά του Πηλίου –αυτό την κάνει αυτόματα και ένα από τα αγαπημένα μας, αν σε νοιάζει καθόλου η υποκειμενική μας άποψη. Δυο βήματα από την μεγάλη πλατανοσκέπαστη πλατεία της, ο Ξενώνας Ρούσης προσφέρει ωραιότατα δωμάτια με τζάκι στα πόδια του κρεβατιού και μπαλκονάκια που απολαμβάνουν καταπληκτική θέα στα πηλιορείτικα τοπία γύρω τους.

Αστρομέρια
Μακρυράχη, τηλ.: 2426 032085
Τιμή: 52€ το δίκλινο με τζάκι (ή 62€ αν θέλετε και πρωινό)
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Πανέμορφα, ευρύχωρα και σούπερ χουχουλιαστά δωμάτια με μεγάλα πέτρινα τζάκια και μπαλκονάκια που αγναντεύουν τις καταπράσινες πλαγιές του Πηλίου από τη μία και τα βαθυγάλαζα νερά του Αιγαίου από την άλλη προσφέρει αυτός ο φανταστικός ξενώνας. Η διακόσμηση εμπνέεται από την τοπική αρχιτεκτονική, με τα φυσικά υλικά να κυριαρχούν στον χώρο, ενώ το πρωινό περιλαμβάνει χειροποίητες, σπιτικές λιχουδιές.

Ραστώνη 
Βυζίτσα, τηλ.: 2423 086286
Τιμή: 61€ το δίκλινο με τζάκι
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Φημισμένη για τα επιβλητικά αρχοντικά της, που ξεπροβάλλουν σαν στολίδια μέσα από τις κατάφυτες βουνοπλαγιές του Πηλίου, η Βυζίτσα είναι ένα από τα ομορφότερα και πιο ήσυχα χωριά του βουνού. Τα δωμάτια της Ραστώνης είναι διακοσμημένα σε γήινες αποχρώσεις, με σφυρήλατα κρεβάτια, έπιπλα αντίκες και φαντασμαγορική θέα στις καταπράσινες πλαγιές γύρω τους. Το παραδοσιακό, χειροποίητο πρωινό αξίζει με το παραπάνω τα έξτρα 5€ το άτομο, ενώ τα κατοικίδιά σας είναι επίσης ευπρόσδεκτα εδώ.

Χρυσή Νεφέλη
Άγιος Γεώργιος Νηλείας, τηλ.: 24215 00123
Τιμή: από 44€ η μεζονέτα δύο ατόμων με τζάκι
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Κουκλίστικα, αυτόνομα σπιτάκια με δικό τους κήπο και τζάκι και σούπερ θέα στον Παγασητικό προσφέρει αυτός ο πολύ ιδιαίτερος ξενώνας στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας, σε σημείο ιδανικό για να εξορμήσετε σε χωριά όπως ο Άγιος Βλάσης (5 χιλιόμετρα από εδώ), η Βυζίτσα (7 χιλιόμετρα) και οι Μηλιές (9 χιλιόμετρα). Τα δωμάτια είναι στολισμένα με σιδερένια κρεβάτια, ρουστίκ επίπλωση και ξύλινες οροφές. Το καλάθι του πρωινού που παρέχεται κατά την άφιξη περιλαμβάνει χειροποίητο ψωμί, καφέ και σπιτικές μαρμελάδες, ενώ τα κατοικίδιά σας μένουν μαζί σας εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v