8 υπέροχοι προορισμοί σε δωμάτια έως 40€

Κλείνουμε δωμάτια με 20€ το άτομο, και φτιάχνουμε βαλίτσες για Κερκίνη, Μάνη, Παρνασσό και πέντε ακόμα υπέροχους φθινοπωρινούς προορισμούς.
8 υπέροχοι προορισμοί σε δωμάτια έως 40€
της Ηρώς Κουνάδη

Έχουμε ξαναπεί ότι το… μεταίχμιο μεταξύ καλοκαιριού και φθινοπώρου είναι ίσως η καλύτερη (κομψός τρόπος για να πούμε «φθηνότερη») εποχή για εκδρομές: Για τους «θαλασσινούς» προορισμούς είναι τέλος εποχής, ενώ για τους «βουνίσιους» η σαιζόν δεν έχει ακόμα ξεκινήσει. Κάπως έτσι, οι τιμές κινούνται σε χαμηλά επίπεδα, με το φράγμα των 40€ (ή για να το θέσουμε ακόμα πιο δελεαστικά, των 20€ το άτομο) να ξεπερνιέται σπάνια. Δε μας πιστεύετε; Έχουμε οκτώ υπέροχα παραδείγματα, για να υποστηρίξουμε του λόγου μας το αληθές. 

Ερωδιός
Λιθότοπος, Λίμνη Κερκίνη
Τιμή: 40€ το δίκλινο με πρωινό 
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ

Σε απόσταση απλώνω-το-χέρι-και-πιάνω-τη-λίμνη από τις όχθες της Κερκίνης, στην καρδιά ενός καταπράσινου τοπίου, ο Ερωδιός προσφέρει ρομαντικά διακοσμημένα δωμάτια με σφυρήλατα κρεβάτια και παροχές που περιλαμβάνουν δωρεάν Wi-Fi, τηλεόραση επίπεδης οθόνης και μίνι σύστημα Hi-Fi. Τα μπαλκονάκια τους απολαμβάνουν πανοραμική θέα στη λίμνη, ενώ το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης ποδήλατα και κανό για τις βόλτες σας στη λίμνη. 

Ίασπις 
Σιδηροχώρι Καστοριάς
Τιμή: 40€ το δίκλινο με πρωινό και τζάκι 
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ 

Μεγάλα, χρωματιστά ρουστίκ δωμάτια με χειροποίητα έπιπλα, ξύλινα ταβάνια και πέτρινα τζάκια, και μπαλκονάκια που αγναντεύουν την λίμνη της Καστοριάς και τις καταπράσινες πλαγιές του βουνού Βίτσι. Σε υψόμετρο 1.100 μέτρων, ο ξενώνας Ίασπις υπόσχεται φυσιολατρικές αποδράσεις και πολύ cocooning, σπιτικό πρωινό με παραδοσιακές πίττες και εξορμήσεις στην Καστοριά και τις Πρέσπες, που απέχουν από εδώ μόλις 30 χιλιόμετρα. 

Αρχοντικό Ζαρκάδα
Μονοδένδρι, Ζαγοροχώρια
Τιμή: 36€ το δίκλινο με πρωινό 
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ

Το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για να εξερευνήσετε τα πανέμορφα Ζαγοροχώρια μακριά από τα πλήθη –και μακριά από τα κρύα. Το δε Μονοδένδρι είναι ίσως ένα από τα ομορφότερα χωριά της ευρύτερης περιοχής. Από το μπαλκόνι σας στο Αρχοντικό Ζαρκάδα θα αγναντεύετε τις πετρόχτιστες γειτονιές του, ή το καταπράσινο φαράγγι του Βίκου. Στις παροχές των κουκλίστικων δωματίων του περιλαμβάνονται LCD τηλεόραση, DVD player και δωρεάν wi-fi, ενώ το παραδοσιακό πρωινό περιλαμβάνει ντόπιο γιαούρτι, χειροποίητες πίτες και φρέσκα φρούτα. 

Ξενώνας Καστανιά
Καστανιά Κορινθίας
Τιμή: 40€ το δίκλινο 
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ 

Σε ένα από τα λιγότερο γνωστά και από τα πιο όμορφα χωριά της Ορεινής Κορινθίας, ανάμεσα στις δύο λίμνες της (απέχει 12 χιλιόμετρα από τη Δόξα και 16 από τη Στυμφαλία) ο Ξενώνας Καστανιά προσφέρει λιτά αλλά πολύ περιποιημένα δωμάτια, με ζεστά χρώματα, ξύλινα πατώματα και σφυρήλατα κρεβάτια. Τα μπαλκονάκια του αγναντεύουν τις καταπράσινες πλαγιές της Ζήρειας, ενώ στις παροχές περιλαμβάνονται ψυγείο, αυτόνομη θέρμανση και τηλεόραση επίπεδης οθόνης. 

Αμαδρυάδες 
Καλάβρυτα
Τιμή: 30€ το δίκλινο 
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ 

Ατμοσφαιρικά δωμάτια, με σφυρήλατα κρεβάτια και ξύλινο ταβάνι, μπαλκονάκια που αγναντεύουν το ειδυλλιακό τοπίο γύρω από τα Καλάβρυτα, και παροχές που περιλαμβάνουν δωρεάν wi-fi και LCD τηλεόραση. Ο ξενώνας Αμαδρυάδες βρίσκεται λίγο έξω από το κέντρο των Καλαβρύτων, για να έχετε ταυτόχρονα και… την ησυχία που θέλετε για τα ρομαντικά weekends σας και την πόλη σε απόσταση αναπνοής. 

Ξενώνας Οδυσσέας 
Κερασιά, Λίμνη Πλαστήρα
Τιμή: 40€ το δίκλινο με πρωινό 
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ 

Τα κουκλίστικα χρωματιστά δωμάτια του ξενώνα Οδυσσέα διαθέτουν μπαλκονάκια που προσφέρουν πανοραμική θέα στα γαλήνια νερά της λίμνης, ή στις καταπράσινες πλαγιές των Αγράφων. Τα κρεβάτια τους είναι φτιαγμένα από σφυρήλατο σίδερο, ενώ τα έπιπλα από σκούρο ξύλο αποπνέουν ατμόσφαιρα χωριού. Το παραδοσιακό πρωινό περιλαμβάνει τοπικές λιχουδιές, που σερβίρονται στο κεντρικό σαλόνι δίπλα στο τζάκι. 

Ξενώνας Καζά 
Δημητσάνα, Ορεινή Αρκαδία
Τιμή: 40€ το δίκλινο 
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ 

Ρομαντικά διακοσμημένα δωμάτια, με κουνουπιέρες πάνω από τα κρεβάτια και ξύλινα ταβάνια, και παροχές που περιλαμβάνουν δωρεάν wi-fi και LCD τηλεόραση. Και όλα αυτά, σε ένα από τα δημοφιλέστερα (και κατά κανόνα ακριβότερα) χωριά της Ορεινής Αρκαδίας, που αποτελεί ιδανική βάση για τις φυσιολατρικές σας εξορμήσεις στον Λούσιο και το φαράγγι του, και για τις εξερευνήσεις σας στα γύρω χωριουδάκια. 

Αγρόκτημα Οφιτεία 
Αμφίκλεια, Παρνασσός
Τιμή: 39€ το δίκλινο με πρωινό 
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ 

Στην καρδιά ενός καταπράσινου αγροκτήματος, προσφέρει λιτά αλλά πεντακάθαρα και περιποιημένα δωμάτια, με παροχές που περιλαμβάνουν δορυφορική τηλεόραση και ψυγείο, καθώς και μπαλκονάκια με θέα στο βουνό ή στον κήπο. Αποτελεί ιδανική βάση για να εξερευνήσετε τον Παρνασσό από την… άλλη πλευρά (ήτοι μακριά από την κοσμοσυρροή της Αράχωβας) ενώ οι λάτρεις της πεζοπορίας σημειώστε ότι βρίσκεται πολύ κοντά σε ένα άριστα οργανωμένο δίκτυο μονοπατιών. 

Kafiona Guesthouse
Πύργος Διρού, Μάνη
Τιμή: 35€ το δίκλινο με πρωινό (ή 30€ χωρίς πρωινό) 
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ 

Λιτή επίπλωση, ζωηρά χρώματα και μπαλκονάκια με θέα στη θάλασσα ή το βουνό χαρακτηρίζουν τα μεγάλα φωτεινά δωμάτια του Kafiona. Στις παροχές τους περιλαμβάνονται ψυγείο και LCD τηλεόραση, ενώ για τις εκδρομές σας στη γύρω περιοχή έχετε να διαλέξετε ανάμεσα στα εντυπωσιακά σπήλαια του Διρού, τις θάλασσες της Μάνης –αν δεν σας πτοούν οι φθινοπωρινές θερμοκρασίες– και τα γραφικά χωριά της, όπως η Αρεόπολη, η Βάθια και ο Γερολιμένας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v