Χουχουλιαστοί ξενώνες στα ορεινά της Πελοποννήσου

Παίρνουμε τα βουνά της Πελοποννήσου, και ανακαλύπτουμε επτά υπέροχους ξενώνες για ονειρεμένα χειμωνιάτικα Σαββατοκύριακα.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το Σαββατοκύριακο 22-23 Δεκεμβρίου.

Καρυάτις
Μεσαία Τρίκαλα, Ορεινή Κορινθία, τηλ.: 2743 091000
Τιμή: από 90€ το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Κρεβάτια στολισμένα με αραχνοΰφαντες κουνουπιέρες, ξύλινα πατώματα, αφράτα χαλιά, και μοναδική θέα στις κατάφυτες πλαγιές της Ζήρειας από τα μπαλκόνια του. Το Ξενοδοχείο Καρυάτις βρίσκεται σε ένα από τα δημοφιλέστερα χωριά της Ορεινής Κορινθίας, σερβίρει καλό πρωινό φτιαγμένο από τοπικά προϊόντα και αποτελεί ιδανική βάση για να εξερευνήσετε τα χωριά και τα φυσικά τοπία του βουνού της διπλανής πόρτας.

Abeliona Retreat
Αμπελιώνα, Ορεινή Αρκαδία, τηλ.: 2626 023993
Τιμή: 140€ το δίκλινο με τζάκι και πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Στις πλαγιές του Λύκαιου Όρους, σε μια από τις πλέον ανεξερεύνητες γωνιές της Αρκαδίας, κρύβεται ένας από τους ωραιότερους ξενώνες της: Τα ευρύχωρα, φωτεινά δωμάτια του Abeliona Retreat είναι πανέμορφα, στολισμένα με ξύλινα χειροποίητα έπιπλα και μεγάλα πέτρινα τζάκια. Το πρωινό είναι καταπληκτικό, φτιαγμένο με βιολογικά προϊόντα και χειροποίητες λιχουδιές, ενώ στον ξενώνα θα βρείτε επίσης δανειστική βιβλιοθήκη, επιτραπέζια παιχνίδια και αίθουσα μπιλιάρδου. Η θέα από τα μπαλκόνια των δωματίων κλέβει την παράσταση.

Ξενώνας Μαζαράκη
Πικουλιάνικα, Ταΰγετος, τηλ.: 2731 020414
Τιμή: 125€ η σουίτα δύο ατόμων με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Πανέμορφα δωμάτια και σουίτες με σούπερ πρωτότυπο ντιζάιν (από τα καλύτερα που έχουμε δει στην Ελλάδα, θα τολμήσουμε να πούμε) αγναντεύουν τον Μυστρά και τις λακωνικές πεδιάδες γύρω τους, από τα όμορφα μπαλκονάκια και τις μεγάλες τζαμαρίες τους. Το πρωινό σας καταφτάνει κάθε μέρα σε ένα καλάθι γεμάτο σπιτικές πίτες, μαρμελάδες, φρέσκα αυγά, πορτοκάλια, ζυμωτό ψωμί και άλλα καλούδια. Ο ξενώνας διαθέτει επίσης δανειστική βιβλιοθήκη, επιτραπέζια παιχνίδια, και δωρεάν mountain bike για τις ποδηλατοβόλτες σας στον Ταΰγετο. Η βυζαντινή καστροπολιτεία του Μυστρά απέχει μόλις ένα χιλιόμετρο από την πόρτα του ξενώνα.

Andrea Sofi Guesthouse
Δημητσάνα, Ορεινή Αρκαδία, τηλ.: 2795 031303
Τιμή: από 75€ το δίκλινο (ή 95€ με τζάκι) και πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Στις ελατοσκέπαστες πλαγιές του Μαινάλου, δυο βήματα από ένα από τα ωραιότερα χωριά του, τη Δημητσάνα, αυτός ο ξενώνας είναι χτισμένος στην όχθη του Λούσιου. Τα διαμερίσματά του περιλαμβάνουν κουζίνα και τραπεζαρία, για έξτρα οικονομία, ενώ τα μπαλκονάκια τους αγναντεύουν τα καταπληκτικά φυσικά τοπία γύρω τους. Παραδοσιακά προϊόντα είναι καθημερινά στη διάθεσή σας, για να φτιάξετε μόνοι σας το πρωινό στο δωμάτιο και να το απολαύσετε ό,τι ώρα θέλετε εσείς, ενώ τα κατοικίδιά σας είναι επίσης ευπρόσδεκτα εδώ.

Αρχοντικόν
Ανδρίτσαινα, Ηλεία, τηλ.: 2626 022401
Τιμή: 55€ το δίκλινο (συν 5€ το άτομο προαιρετικά για το πρωινό)
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Στεγάζεται σε ένα κουκλίστικο πέτρινο αρχοντικό του 1865, και προσφέρει ευρύχωρα δωμάτια και σουίτες ντυμένα με πέτρα και ξύλο, και διακοσμημένα με ζεστά γήινα χρώματα. Η θέα από τα μπαλκονάκια τους αφήνει το βλέμμα να περιπλανηθεί στα καταπράσινα τοπία που αγκαλιάζουν τον ξενώνα, η θέση του οποίου είναι ιδανική για να εξερευνήσετε γνωστές και άγνωστες γωνιές της Ηλείας –από το δάσος της Φολόης ως την Αρχαία Ολυμπία και τον Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα.

Ελαιών
Ελληνικό, Ορεινή Αρκαδία, τηλ.: 6948073818
Τιμή: από 85€ το δίκλινο (ή 103€ με τζάκι) και πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Περιστοιχισμένος από μια μικρή φάρμα, με παιδική χαρά για τα πιτσιρίκια σας, και πανέμορφα δωμάτια με πέτρινους τοίχους και ξύλινα ταβάνια, ο ξενώνας αυτός είναι ένα χάρμα οφθαλμών. Τα δωμάτιά του είναι στολισμένα με θεατράλε έπιπλα και μεγάλα πέτρινα τζάκια (για τα οποία αξίζει να δώσετε το κάτι τις παραπάνω) ενώ τα μπαλκονάκια τους αγναντεύουν τα ειδυλλιακά τοπία της Ορεινής Αρκαδίας γύρω τους. Εδώ μπορείτε επίσης να κάνετε συνεδρίες ρέικι, κατόπιν αιτήματος, και να ξεκινήσετε την ημέρα σας με σπιτικό πρωινό, φτιαγμένο με τοπικά προϊόντα.

Ταλετόν
Ξηροκάμπι, Ταΰγετος, τηλ.: 27310 35150
Τιμή: 90€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Σε ένα υπέροχο κτίριο του 1838, το Ταλετόν είναι ένας ξενώνας με οικολογικές ανησυχίες (χρησιμοποιεί, για παράδειγμα, μόνο τη γεωθερμία για τη θέρμανσή του) πανέμορφα δωμάτια, τα περισσότερα από τα οποία απλώνονται σε δύο επίπεδα, και τέλειο, χειροποίητο πρωινό που παρασκευάζεται με βιολογικά προϊόντα. Στον ξενώνα θα βρείτε επίσης δανειστική βιβλιοθήκη και επιτραπέζια παιχνίδια. Η δε θέση του είναι ιδανική για να εξερευνήσετε τα χωριουδάκια και τα μονοπάτια του Νότιου Ταΰγετου, λεπτομέρειες για τα οποία έχουμε εδώ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v