Τέλειοι ξενώνες για Σαββατοκύριακα στην Αρκαδία

Θα μπορούσε ένα από τα ωραιότερα μέρη της Πελοποννήσου να μην έχει μερικούς από τους καλύτερους ξενώνες της; Δεν θα μπορούσε.
Τέλειοι ξενώνες για Σαββατοκύριακα στην Αρκαδία

της Ηρώς Κουνάδη

Τζάκι που σιγοκαίει πλάι στο κρεβάτι, σπιτικές πίτες και χειροποίητες μαρμελάδες για πρωινό, και τα ειδυλλιακά τοπία της Αρκαδίας να απλώνονται έξω από τα παράθυρα ως εκεί που φτάνει το μάτι. Ναι, οι ξενώνες της είναι αυτή την εποχή τσιμπημένοι. Αξίζουν, όμως, το κάτι παραπάνω που θα δώσετε.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου (23-24/2). Αν έχετε τη δυνατότητα να φύγετε καθημερινές, είναι πιθανό να τις βρείτε χαμηλότερες.

Ελαιών
Ελληνικό, τηλ.: 6948073818
Τιμή: από 61€ το δίκλινο (ή 95€ με τζάκι) και πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Ένας πανέμορφος ξενώνας, περιστοιχισμένος από μια μικρή φάρμα, με παιδική χαρά για τα πιτσιρίκια, και πανέμορφα δωμάτια με πέτρινους τοίχους και ξύλινα ταβάνια, σε ένα από τα ωραιότερα, και εν πολλοίς ανεξερεύνητα, ορεινά χωριά της Αρκαδίας. Τα δωμάτια εδώ είναι στολισμένα με αρτιστίκ έπιπλα και μεγάλα πέτρινα τζάκια (για τα οποία αξίζει να δώσετε το κάτι τις παραπάνω) ενώ τα μπαλκονάκια τους αγναντεύουν τα ειδυλλιακά τοπία της Ορεινής Αρκαδίας γύρω τους. Εδώ μπορείτε επίσης να κάνετε συνεδρίες ρέικι, και να ξεκινήσετε την ημέρα σας με σπιτικό πρωινό, φτιαγμένο με τοπικά προϊόντα.

Θησόα
Καρκαλού, τηλ.: 2795 031690
Τιμή: 91€ το δίκλινο με τζάκι και πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Κι εκεί που λες πως δεν υπάρχουν άλλα χωριά στην Ορεινή Αρκαδία να εξερευνήσεις, όλα τα έχεις δει, ένας πανέμορφος ξενώνας γίνεται η αφορμή να ανακαλύψεις την Καρκαλού, στη μέση σχεδόν της διαδρομής από την Βυτίνα στη Δημητσάνα. Τα ευρύχωρα, στιλάτα δωμάτια είναι διακοσμημένα με έμπνευση από την τοπική αρχιτεκτονική, με πέτρινα στοιχεία, τζάκι στα πόδια του κρεβατιού και μπαλκονάκια που αγναντεύουν τις καταπράσινες βουνοπλαγιές του Μαινάλου. Το σπιτικό, λαχταριστό πρωινό είναι λόγος να ξυπνήσεις το πρωί.

Αρχοντικό Κορδοπάτη
Δάρας, τηλ.: 2796 041275
Τιμή: 73€ το δίκλινο με τζάκι και πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Έχει, κατ’ αρχάς, μάλλον τα ωραιότερα τζάκια που έχουμε δει σε δωμάτια ξενώνα: Μεγάλα, πέτρινα, γωνιακά, με τις καμινάδες τους βαμμένες φούξια και φωλιασμένες ανάμεσα σε δύο πέτρινους τοίχους, ένα χάρμα οφθαλμών. Όπως, άλλωστε, είναι και η υπόλοιπη διακόσμηση των δωματίων του, με τα ζωγραφιστά τους έπιπλα, τα αφράτα χαλιά και τα ρετρό φωτιστικά. Το σπιτικό πρωινό φτιάχνεται με τοπικά προϊόντα και συγκεντρώνει την αγάπη του κόσμου στα σχόλια του Booking.

Πέτρινος Πύργος
Βαλτεσινίκο, Ορεινή Αρκαδία, τηλ.: 27950 82555
Τιμή: 90€ το δίκλινο με πρωινό και τζάκι
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Ένα υπέροχο αρχοντικό φτιαγμένο εξολοκλήρου από πέτρα και ξύλο στεγάζει αυτόν τον σούπερ ρομαντικό ξενώνα, σε ένα από τα μέχρι πρότινος μυστικά χωριά της Αρκαδίας. Το Βαλτεσινίκο βρίσκεται σε σημείο ιδανικό για να εξερευνήσετε τα χωριά, τα μονοπάτια και τις διαδρομές του υπέροχου Μαινάλου –το οποίο θα χαζεύετε με τις ώρες και από το μπαλκονάκι του δωματίου σας. Το σπιτικό παραδοσιακό πρωινό συγκαταλέγεται επίσης στα δυνατά χαρτιά του ξενώνα.

Andrea Sofi Guesthouse
Δημητσάνα, Ορεινή Αρκαδία, τηλ.: 2795 031303
Τιμή: από 75€ το δίκλινο (ή 95€ με τζάκι) και πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Στις ελατοσκέπαστες πλαγιές του Μαινάλου, δυο βήματα από ένα από τα ωραιότερα χωριά του, τη Δημητσάνα, αυτός ο ξενώνας είναι χτισμένος στην όχθη του Λούσιου. Τα διαμερίσματά του περιλαμβάνουν κουζίνα και τραπεζαρία, για έξτρα οικονομία, ενώ τα μπαλκονάκια τους αγναντεύουν τα καταπληκτικά φυσικά τοπία γύρω τους. Παραδοσιακά προϊόντα είναι καθημερινά στη διάθεσή σας, για να φτιάξετε μόνοι σας το πρωινό στο δωμάτιο και να το απολαύσετε ό,τι ώρα θέλετε εσείς, ενώ τα κατοικίδιά σας είναι επίσης ευπρόσδεκτα εδώ.

1821 Εν Δολιανοίς
Άνω Δολιανά, Αρκαδία, τηλ.: 2710 223357
Τιμή: 75€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Στιλάτο και καλόγουστο, το 1821 Εν Δολιανοίς θα μπορούσε να είναι σκηνικό από ταινία εποχής, με τα αέρινα υφάσματα, τους πέτρινους τοίχους και τα βίντατζ έπιπλα στα δωμάτιά του. Η θέση του είναι ιδανική για να εξερευνήσετε τόσο τα κουκλίστικα χωριά της Ορεινής Αρκαδίας, όσο και το Ναύπλιο, που απέχει 34 χιλιόμετρα από εδώ. Τα κατοικίδιά σας μένουν εδώ μαζί σας, το δε πρωινό είναι από τα καλύτερα της περιοχής.

Αγρόκτημα
Λεωνίδιο, τηλ.: 27570 23244, 6972774878
Τιμή: 79€ το σπιτάκι δύο ατόμων
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Βαρέθηκες τα βουνά; Ανυπομονείς να έρθει η άνοιξη; Ήθελες πάντα να μείνεις σε ένα αυθεντικό αγρόκτημα; Εσένα θα αφήναμε παραπονεμένο; Δέκα πέτρινα αγροτόσπιτα, χαρακτηριστικά δείγματα της τσακώνικης αρχιτεκτονικής, κτισμένα από πέτρα, ξύλο και σίδερο σε ακατέργαστη μορφή, συναποτελούν το μικρό χωριουδάκι ενός Αγροκτήματος… όνομα και πράγμα. Ξύλινα ταβάνια, σκαλιστά έπιπλα, λευκά κουρτινάκια στα παράθυρα, χειροποίητα κεντήματα και υφαντά, χωριάτικα μαντεμένια τζάκια και πλακόστρωτες αυλές, συνθέτουν το σκηνικό μιας ονειρεμένης διαμονής. Εννοείται πως το πρωινό είναι λαχταριστό και χειροποίητο, φτιαγμένο από τα ολόφρεσκα προϊόντα του αγροκτήματος.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v