Ο Μουτζούρης του Πηλίου ξεκινά δρομολόγια

Το θρυλικό τραινάκι σκαρφαλώνει και πάλι το βουνό των Κενταύρων, όλα τα Σαββατοκύριακα του Ιανουαρίου.
Ο Μουτζούρης του Πηλίου ξεκινά δρομολόγια
Επέστρεψε στις ράγες ο Μουτζούρης, το θρυλικό τραινάκι του Πηλίου, που θα κάνει τη διαδρομή Άνω Λεχώνια – Μηλιές όλα τα Σαββατοκύριακα του Ιανουαρίου, αλλά και τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου, ανήμερα των Φώτων.

Το τραίνο αναχωρεί από τα Άνω Λεχώνια στις 10.00 πμ και επιστρέφει από τις Μηλιές στις 15.00 με ενδιάμεση στάθμευση 15 λεπτών στην Άνω Γατζέα και στις δύο κατευθύνσεις της διαδρομής.

Το εισιτήριο για την απλή διαδρομή κοστίζει 10€, ενώ για την διαδρομή με επιστροφή κοστίζει 18€. Το παιδικό εισιτήριο κοστίζει αντίστοιχα 6€ και 10€ αντίστοιχα, και ισχύει για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών.

Εισιτήρια μπορείτε να εκδώσετε από όλα τα φυσικά σημεία πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας tickets.trainose.gr και της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα και tablet, ακόμα και 10 λεπτά πριν την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας.

Για να μαθαίνουμε και λίγη Ιστορία…

Το ιστορικό τραινάκι που παλαιότερα διένυε την απόσταση Βόλος – Μηλιές, κυλούσε πάνω στον επίσης ιστορικό σιδηρόδρομο του οποίου η κατασκευή άρχισε το 1892, με πρώτο το κομμάτι μέχρι τα Λεχώνια, για να παραδοθεί τελικά το 1896. Το υπόλοιπο κομμάτι μέχρι τις Μηλιές κατασκευάστηκε στη συνέχεια, για να τεθεί σε λειτουργία το 1903.

Την επίβλεψη της κατασκευής του σιδηροδρομικού δικτύου είχε ο Εβαρίστο Ντε Κίρικο, ο πατέρας του γνωστού ζωγράφου Τζόρτζιο ντε Κίρικο, ο οποίος γεννήθηκε στο Βόλο. Στα έργα κατασκευής του δικτύου, ο μικρός τότε Ντε Κίρικο ήταν εκεί, παρατηρώντας το μέσο που έμελλε αργότερα να τον εμπνέει και να συνοδεύει σταθερά τις δημιουργίες του.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v