Τα καλύτερα καλοκαιρινά ΣΚ είναι στην Εύβοια

Λίμνη και Ροβιές, Χιλιαδού και Κάλαμος. Η Εύβοια είναι κοντά, είναι… καλά και μας προσκαλεί για τα πιο καλοκαιρινά μας weekends.
 

Τα καλύτερα καλοκαιρινά ΣΚ είναι στην Εύβοια

Τα αγαπάμε τα νησιά εμείς οι Αθηναίοι, όμως σε ένα νησί έχουμε περισσότερη αδυναμία – ίσως λόγω απόστασης.

Εύβοια το λένε, και όλα μας τα παρεάκια θένε - να το επισκεφτούν. Για τις υπέροχες, πεντακάθαρες παραλίες του, τα όμορφα παραθαλάσσια χωριουδάκια, την πανταχού παρούσα φύση που δίνει έξτρα χρώμα στο βαθύ γαλάζιο της θάλασσας και για πολλά, πολλά ακόμα.

Στην Εύβοια λοιπόν, τα πιο υπέροχα καλοκαιρινά μας weekends…

Στη Λίμνη και τις Ροβιές

 



Ίσως το ομορφότερο χωριό της Εύβοιας, η Λίμνη με τις κατακόκκινες κεραμιδοσκεπές που στολίζουν τα λευκά σπιτάκια της, τη μεγάλη παραλιακή περαντζάδα που είναι ιδανική για ουζάκια πλάι στο κύμα, μοιάζει με νησί μέσα στο νησί.

Εδώ θα βουτήξετε είτε στην μικρή βοτσαλωτή παραλία στην άκρη του χωριού, στην παραλία Κιόσκι, είτε στην παραλία Κοχύλι στα αριστερά του χωριού, όλες με καθαρά, κρυστάλλινα νερά και βοτσαλάκι. Στα πέριξ της Λίμνης, η μεγάλη παραλία των Ροβιών είναι εξίσου σούπερ επιλογή για δροσερές βουτιές.

Που θα μείνετε: Στα οικονομικά και καθαρά δωμάτια του Merso, με 40€ για ένα δίκλινο.

Πού θα φάτε: Στον Λάμπρο στη Λίμνη, για ωραιότατο ψαράκι, αλλά και κρεατικά, με σούπερ θέα θάλασσα, στο Μελτέμι επίσης στη Λίμνη για ουζάκι και μεζέδες πλάι στο κύμα, και στη Λίτσα στης Ροβιές, για ωραιότατα ψαρικά.

Στη Χιλιαδού

 

chiliadou beach-evia

Το όνομά της είναι σταθερά συνδεδεμένο με το ελεύθερο κάμπινγκ, και τα νερά της πανέμορφα. Η Χιλιαδού είναι μια όμορφη παραλία – ή για την ακρίβεια περισσότερες από μια παραλίες: δίπλα στη μεγάλη υπάρχει μια δεύτερη, μικρότερη παραλία γυμνιστών, από την οποία ξεκινά ένα απότομο μονοπάτι που σας φέρνει σε μια τρίτη, μικρότερη κι ακόμα ομορφότερη παραλία. Στα πέριξ, θα βολτάρετε στην μικρούλα Λάμαρη, ενώ αν έχετε όρεξη για περπάτημα και εξερεύνηση θα ακολουθήσετε το ποτάμι ανάποδα για το όμορφο φαράγγι της.

Πού θα μείνετε: Στα ευρύχωρα δωμάτια του Casa Laios πάνω στην παραλία, με κόστος από 70€ για ένα δίκλινο με πρωινό.

Πού θα φάτε: Στον Ρίννη, σταθερή αξία για κρεατικά και ψαρικά, και στο Ξύλινο για νοστιμότατο σουβλάκι και ωραιότατες βάφλες.

Στον Κάλαμο και την Κύμη

 

mourteri, evia island, greece

Ένας μινιόν παραθαλάσσιος οικισμός στο Δήµο Αυλώνος στην Κεντρική Εύβοια, προσφέρει το ιδανικό σενάριο για weekend ή αυθημερόν αποδράσεις. Ο Κάλαμος έχει μια σούπερ παραλία με γαλαζοπράσινα νερά και χρυσαφένια αμμουδιά, στο ένα μέρος της οποίας συχνάζουν οι φαν του ελεύθερου κάμπινγκ, ενώ στο άλλο θα βρείτε ταβερνάκια για παραδοσιακή ψαροφαγία με θέα θάλασσα.

Εναλλακτικά (ή συνδυαστικά) η Κύμη είναι ένα παραδοσιακό χωριουδάκι με πανέμορφη θέα και νησιώτικη αύρα, από το οποίο πολύ κοντά βρίσκεται μια από τις μεγαλύτερες παραλίες του νησιού, η Μουρτερή, με άμμο και βότσαλο.

Πού θα μείνετε: Στα ενοικιαζόμενα δωμάτια Τότα Μαρίνου στον Κάλαμο, με ωραίο ταβερνάκι, πάνω στην παραλία, με 33€ για ένα δίκλινο ή στα ευρύχωρα διαμερίσματα του Villa Megisti στην Μουρτερή (από 33€ για ένα δίκλινο με θέα θάλασσα).

Στην Αγία Άννα

 



Το γραφικό χωριουδάκι του νησιού έχει όλα τα φόντα για να αποτελέσει το απόλυτο παραθεριστικό θέρετρο για Σαββατοκύριακο. Γι’ αυτό άλλωστε και είναι τόσο πολυσύχναστο. Εδώ δεσπόζει η ομώνυμη παραλία που μετρά αρκετά χιλιόμετρα με ήσυχα και λιγότερο ήσυχα σημεία, ενώ λίγα χιλιόμετρα πιο έξω οι καταρράκτες του Δρυμώνα προσφέρονται για φυσιολατρικό sight seeing.

Πού θα φάτε: Με θέα θάλασσα, βουνό και δέντρα, το Μαϊστράλι ξεχωρίζει για τις γεύσεις θάλασσας, ενώ λίγο πιο δίπλα το Βυνίλιο είναι μια μπυραρία με τα όλα της: μεγάλη ποικιλία από μπύρες και γευστική κουζίνα.

Πού θα μείνετε: Στο Amandola Villas αν είστε μεγάλη παρέα (από 4 άτομα) με 139€ για μια βίλα ανά διανυκτέρευση ή στις σκηνές ή τα bungalows του Club Αγία Άννα (8€ ανά άτομο και 9,5€ για τη σκηνή ανά ημέρα και από 69€ ανά ημέρα για διανυκτέρευση σε bungalow).

 

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v