10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στην Αίγινα

Οι βόλτες, οι βουτιές, το φαγητό και μερικά ακόμα από τα πολλά που έχεις να κάνεις και να δεις στην Αίγινα.
 

10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στην Αίγινα

της Ηρώς Κουνάδη

Μια ανάσα από τον Πειραιά, με πλοία να πηγαινόερχονται όλη μέρα, ό,τι πρέπει για αυθόρμητες μονοήμερες και Σαββατοκύριακα σαν πρόβα διακοπών, η Αίγινα είναι το νησί της διπλανής πόρτας. Κι αυτά είναι όλα όσα πρέπει να κάνεις και να δεις την επόμενη φορά που θα βρεθείς εκεί.

Να φέρεις μαζί ποδήλατο (ή να νοικιάσεις) για να κάνεις την τέλεια παραθαλάσσια και απόλυτα ευθεία στο μεγαλύτερο κομμάτι της διαδρομή των 10 χιλιομέτρων από το λιμάνι ως την Πέρδικα.

Να πάρεις από την Πέρδικα το βαρκάκι που πηγαίνει στο απέναντι, ακατοίκητο νησάκι της Μονής για να βουτήξεις στα συγκλονιστικά βαθυγάλαζα δεν-το-πιστεύω-ότι-είμαστε-ακόμα-στον-Σαρωνικό νερά της.

Να ανέβεις στον Ελαιώνα, για να δεις όλη την Αίγινα από ψηλά, και να μάθεις πώς είναι ένα δέντρο που έχει ζήσει 500 και βάλε χρόνια.

Να δεις από κοντά τον Ναό της Αφαίας και το μικρό μουσείο δίπλα του, που αφηγείται τη συναρπαστική του Ιστορία.

Να στρωθείς για πικνίκ κάτω από τα δέντρα της Παληαχώρας –το γεμάτο μεσαιωνικά εκκλησάκια λοφάκι, κοντά στον Άγιο Νεκτάριο.

Να βολτάρεις στα «μέσα» σοκάκια της πόλης, την ώρα που όλοι στριμώχνονται στην παραλιακή περαντζάδα, και να πιάσεις τραπεζάκι για φαγητό στην αυλή του Κάππος Έτσι.

Να δοκιμάσεις το εκλεκτό μενού και τη λίστα κρασιών του Aegina Vasilissa (και συγχαρητήρια για το λογοπαίγνιο), που μόλις άνοιξαν τα παιδιά του Θα Σε Κάνω Βασίλισσα του Βοτανικού πάνω από το λιμάνι της Σουβάλας.

Να ανηφορίσεις από το λιμάνι στον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας (της μίας και μοναδικής που απέμεινε από τον Ναό του Απόλλωνα που βρισκόταν εδώ) και να κάνεις και μια βουτιά στην αμμουδερή παραλία που απλώνεται από κάτω του.

Να ανηφορίσεις στου Ανιτσαίου, γιατί όπως θα σου πει κάθε νησιώτης που δεν γεννήθηκε προχτές, η δροσιά είναι στα βουνά και όχι στις θάλασσες, αλλά και γιατί εδώ θα βρεις δύο από τα καλύτερα «μυστικά» ταβερνάκια του νησιού, το Πέτρινο και το Στέκι του Κυνηγού.

Να πιάσεις τραπεζάκι για καφέ ή παγωμένη μπύρα πάνω στην θάλασσα, στην ξύλινη εξέδρα του Inn on the Beach (σκέτο Beach για τους φίλους) εκεί γύρω στο ηλιοβασίλεμα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v