Οι ωραιότερες παραλίες με άμμο στην Αττική

Οργανωμένες και ελεύθερες, με ψιλή άμμο, κοντά και λίγο πιο μακριά από την Αθήνα, ιδού μερικές ωραιότατες προτάσεις για βουτιές χωρίς… βότσαλο.
Οι ωραιότερες παραλίες με άμμο στην Αττική

Άγιος Δημήτριος

 



Μικρή, αμμουδερή έξω και με ελάχιστα βραχάκια μέσα, η παραλία του Αγίου Δημητρίου στα Καλύβια είναι σχετικά προστατευμένη από τους βόρειους ανέμους και διαθέτει κάποιες στημένες ομπρέλες για τον απαραίτητο ίσκιο, για όσους προλάβουν.

Γαλάζια Ακτή

 



Ψιλή άμμο, beach bar με ξαπλώστρες και family χαρακτήρα βρίσκουμε σε αυτήν την ωραία παραλία κοντά στο Λαγονήσι, με τα αβαθή και καθαρά νερά. Προτιμήστε την περιοχή μπροστά από το beach bar για μια 100% βραχάκια free εμπειρία.

Πούντα

 



Επίσης στο Λαγονήσι, κοντά στην Γαλάζια Ακτή, αυτή η μίνι παραλία έχει άμμο μέσα κι έξω, δωρεάν ξαπλώστρες και ομπρέλες τις οποίες όμως θα προλάβετε μόνο αν έρθετε νωρίς εδώ. Η θάλασσα είναι ρηχή, ενώ πάνω στο δρόμο υπάρχει καντίνα για καφεδάκια και λοιπά.

Μικρό Καβούρι

 



Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, το Μικρό Καβούρι έχει αμμουδιά, ιδανική για παιχνίδια με τα κουβαδάκια, σκιά από αρμυρίκια για πικ νικ και ρηχά νερά. Είναι οργανωμένη και προσφέρει γενναίες δόσεις ηλιοβασιλέματος.

Παραλία Σχοινιά

 



Με φόντο τα πεύκα, η μη οργανωμένη σε ένα μέρος της αμμουδερή παραλία του Σχοινιά έχει καθαρά νερά και πλανόδιους για να μην σας λείψουν νεράκια και σνακ. Στην δεξιά της άκρη γίνεται οργανωμένη, αλλά εξακολουθεί να έχει άμμο μέσα κι έξω.

Βρωμοπούσι

 



Μια ωραιότατη αμμουδιά, η οποία πλέον διαθέτει και beach bar σας περιμένει στα καθαρά και δροσερά νερά της για βουτιές δίχως αύριο. Έχει λίγο βοτσαλάκι εκεί που σκάει το κύμα, και κάποια βραχάκια στην άκρη της για βουτιές.

Αρτέμιδα

 


Η «οικογενειακή» παραλία της Λούτσας είναι τεράστια, έχει για μπόλικα μέτρα ρηχά νερά που θα… κουραστείτε να περπατάτε για να βουτήξετε και είναι κατά τόπους οργανωμένη με καντίνες, ξαπλώστρες και ταβερνάκια σε απόσταση… βουτιάς. Όταν φυσάει όμως, μαζεύει αρκετά φύκια.

Varkiza Resort

 



Πλήρης προορισμός για μπάνιο, ποτάκι, φαγητό, ψώνια και χορό, η παραλία του Varkiza Resort έχει άμμο μέσα κι έξω, μπόλικες ξαπλώστρες, beach bar για κοκτέιλ και καφεδάκι και αρκετή νεολαία. Η είσοδος κοστίζει 6€ τα Σαββατοκύριακα.

Σαρωνίδα

 



Μπροστά από τον ομώνυμο οικισμό, η παραλία της Σαρωνίδας προσφέρει αρκετή σκιά αν καβατζωθείτε κάτω από τα αρμυρίκια, έχει ψιλή άμμο και ωραία, καθαρά νερά. Δεν είναι οργανωμένη, αλλά αν περάσετε απέναντι τον δρόμο θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v