10 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις στην Ύδρα

Κάθε άνοιξη φλερτάρουμε με την ιδέα μιας εκδρομής στην Ύδρα. Κι αυτή είναι μια λίστα που θα σε κάνει να φλερτάρεις κι εσύ.
10 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις στην Ύδρα

της Ηρώς Κουνάδη

1. Να κάνεις την πρώτη, αναγνωριστική βόλτα στην πλακόστρωτη περαντζάδα του λιμανιού με το που φτάσεις, με καφεδάκι στο χέρι, χαζεύοντας τα χρωματιστά αρχοντικά από τη μια και τα κύματα της θάλασσας από την άλλη.

2. Να χαθείς στον λαβύρινθο των καλντεριμιών πίσω από το λιμάνι, ανάμεσα σε λουλουδιασμένες αυλές, ασβεστωμένα σπιτάκια, και σουβενιράδικα δίπλα σε παραδοσιακούς φούρνους που μοσχοβολούν αχνιστό ψωμί.



3. Να δεις τις εκθέσεις στα αρχοντικά των Λάζαρου και Παύλου Κουντουριώτη –το εσωτερικό των οποίων θα ήταν αξιοθέατο από μόνο του, ακόμα και χωρίς τα εκθέματά του.

4. Να σκαρφαλώσεις στο λόφο του Προφήτη Ηλία για να χαζέψεις τη θέα του λιμανιού από ψηλά –ιδανικά, λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα, που κάνει όλο το νησί να ακτινοβολεί σε ένα μαγικό χρυσοκόκκινο φως.

5. Να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου στην τρίωρη διαδρομή που ξεκινά από την πόλη και φτάνει στην άκρη του νησιού, όπου βρίσκεται το μοναστήρι της Ζούρδας, απ’ όπου η θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου είναι μαγική.



6. Να πας με τα πόδια (ένα τεταρτάκι είναι από το λιμάνι, μην τρομάζεις) στην μικρούλα παραλία που λέγεται Καμίνι, και να επιχειρήσεις εκεί τις πρώτες σου βουτιές.

7. Να πιάσεις τραπεζάκι για φαγητό την ώρα του ηλιοβασιλέματος (πού αλλού;) στο Ηλιοβασίλεμα, γνωστό και ως Sunset, στα Κανόνια, στην άκρη του λιμανιού.

8. Να δοκιμάσεις τους ξακουστούς μεζέδες του Παραδοσιακού, στην πανέμορφη υπερυψωμένη αυλίτσα του –και να τους συνδυάσεις με ουζάκι ή τσίπουρο από την μεγάλη ποικιλία του καταλόγου του.



9. Να πιάσεις τραπεζάκι στην παλαιότερη ταβέρνα του νησιού, που λέγεται Ξερή Ελιά και βρίσκεται σε μια πανέμορφη δεντροσκέπαστη πλατεΐτσα.

10. Να κλείσεις είτε ένα απόλυτα νησιώτικο, σούπερ low budget δωμάτιο σαν αυτά του Ηλέκτρα (στα 45€ το δίκλινο) είτε ένα απίστευτο αρχοντικό Airbnb σαν αυτό, αυτό ή αυτό αν το budget σου σηκώνει μια εξτραβαγκάντζα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v