Ρομαντικές εκδρομές 2 ώρες από την Αθήνα

Θέλετε να γιορτάσετε τον έρωτά σας με μια εκδρομή αλλά το υπόλοιπο στην τράπεζα έχει άλλη γνώμη; Έχουμε 5 μονοήμερες τόσο τέλειες… τύφλα να ‘χουν τα ΣΚ.
Ρομαντικές εκδρομές 2 ώρες από την Αθήνα
της Ηρώς Κουνάδη

Δεν είναι απαραίτητο να διαθέτετε το μπάτζετ μιας διανυκτέρευσης για να χαρείτε τον έρωτά σας στις εξοχές. Η αγάπη σας και τα πέντε υπέροχα μέρη που ακολουθούν όλα τα νικούν.

Στο Κυριάκι



Δεν είναι ο Παρνασσός το κοντινότερο στην Αθήνα βουνό. Ο Ελικώνας, που κερδίζει τα τελευταία χρόνια αργά αλλά σταθερά τη φήμη που πάντα του άξιζε, είναι ένα χάρμα οφθαλμών. Το Κυριάκι είναι ένα από τα γλυκύτατα χωριά του, πολύ κοντά στο ξακουστό μοναστήρι του Όσιου Λουκά, και με ένα ειδυλλιακό χώρο δασικής αναψυχής, την Αρβανίτσα, ό,τι πρέπει για πικνίκ αν πετύχετε λιακάδα. Και το καλύτερο; Γίνεται πανεύκολα μονοήμερη, καθότι απέχει 165 χιλιόμετρα από την Αθήνα (αν πάντως θέλετε να μείνετε ο ο Ξενώνας Φλυγόνιον έχει πανέμορφα δωμάτια με τζάκι στα 70€ το δίκλινο). Μια στάση επιστρέφοντας θα κάνετε οπωσδήποτε στις Πηγές Κρύας, έξω από τη Λιβαδειά –λεπτομέρειες έχουμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα - Ελικώνας: Απόδραση στο «άγνωστο» βουνό των 9 Μουσών

Στον Ακροκόρινθο


Φωτό: Pit Stock | Shutterstock

Έλα πες, τι είναι ρομαντικότερο από ένα κάστρο; Κι αυτό εδώ δεν είναι ένα οποιοδήποτε κάστρο, είναι το μεγαλύτερο και από τα καλύτερα διατηρημένα κάστρα της Πελοποννήσου. Από την κορυφή του θα χαζέψετε τη μισή Κορινθία (και ολίγη από Αργολίδα), στα χωμάτινα μονοπάτια του που έχουν ήδη λουλουδιάσει θα ζήσετε το δικό σας Game of Thrones, και όλα αυτά σε απόσταση μιας ώρας από την πόρτα του σπιτιού σας. Κι επειδή η ανάβαση στο κάστρο ανοίγει την όρεξη (ένα διωράκι θα το υπολογίσετε για να το γυρίσετε όλο) θα κάνετε μετά και μια βόλτα από τη γειτονική Νεμέα, για να πιάσετε τραπεζάκι στην Ταβέρνα του Σοφού.

Διαβάστε περισσότερα - 4 κάστρα κοντά στην Αθήνα για σούπερ μονοήμερες

Στη Λίμνη του Ηραίου


Φωτό: S-F | Shutterstock

Θα ξεκινούσαμε με το «λίγα πράγματα είναι πιο ρομαντικά από τις λίμνες…», αν αυτή εδώ η εκδρομή δεν ήταν πολλά παραπάνω από μια βόλτα στις όχθες της λίμνης που κάποιοι λένε Βουλιαγμένη και κάποιοι Ηραίο, για να μην την μπερδεύουν με την άλλη, τη «δική μας» λίμνη Βουλιαγμένης. Αυτή εδώ η εκδρομή, που λες, γίνεται ακόμα ρομαντικότερη γιατί πολύ κοντά στη λίμνη βρίσκεται και ο Φάρος Μελαγκάβι, που απολαμβάνει θέα σε ένα φαντασμαγορικό ηλιοβασίλεμα πάνω από τα νερά του Κορινθιακού. Σχεδόν δίπλα του θα δείτε και τα απομεινάρια του αρχαίου Ηραίου, σε μια γλυκύτατη παραλιούλα που αν πετύχετε λιακάδα θα σας βάλει ιδέες για πλατσουρίσματα μες στο καταχείμωνο.

Διαβάστε περισσότερα - Μια τέλεια μονοήμερη στη Λίμνη του Ηραίου

Στη Ζήρεια


Φωτό: George Antonatos | Shutterstock

Αν είστε πρωινοί τύποι, γίνεται και μονοήμερη –αλλιώς, ένα άλφα μπάτζετ το θέλετε, γιατί οι τιμές της είναι κομμάτι τσιμπημένες (όσο φθηνότερα γίνεται, εδώ). Η καταπράσινη Ζήρεια όμως, κατά κόσμον Ορεινή Κορινθία, το αξίζει: Έχει φαντασμαγορικά μονοπάτια να διασχίζουν τις πλαγιές της, κουκλίστικα πέτρινα χωριά και δύο λίμνες –η Δόξα είναι τέλεια για το ρομάντζο που αναζητάτε, η Στυμφαλία είναι λιγότερο καρτποσταλική, πιο family friendly χάρη στο ενδιαφέρον μουσείο της.

Διαβάστε περισσότερα - Τώρα είναι η ώρα να πας Ζήρεια | 15 τέλεια πράγματα να κάνεις στην Ορεινή Κορινθία 

Στο Ναύπλιο


Φωτό: Nataliya Nazarova | Shutterstock

Ανησύχησες ότι θα το ξεχνάγαμε; Όσο προφανές και να το θεωρούμε, μας φαίνεται σχεδόν ύβρις να φτιάξουμε λίστα με ρομαντικούς προορισμούς χωρίς το Ναύπλιο. Οπότε, εδώ είμαστε: Σουλάτσα χέρι-χέρι στα πλακόστρωτα σοκάκια της παλιάς πόλης, φούξια ηλιοβασιλέματα με φόντο το Μπούρτζι, μαγική θέα από ψηλά από τα τείχη του Παλαμηδίου (και της Ακροναυπλίας για περισσότερη απομόνωση, κλείνουμε μάτι) και φανταστική κουζίνα επειδή ως γνωστόν ο έρωτας περνά από το στομάχι, στα εστιατόρια που έχουμε συγκεντρώσει εδώ - Φαγητό στο Ναύπλιο: 5 νόστιμες διευθύνσεις

Διαβάστε περισσότερα: 10 τρόποι να αγαπήσετε το Ναύπλιο | 10 πράγματα που δεν ήξερες για το Ναύπλιο 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v