Οι καλύτερες βουτιές είναι στην αθηναϊκή ριβιέρα

Η ακτογραμμή που εκτείνεται μέχρι το Σούνιο προσφέρεται για ένα… road trip βουτιών σε σούπερ παραλίες.

Οι καλύτερες βουτιές είναι στην αθηναϊκή ριβιέρα

Στην αθηναϊκή ριβιέρα, ήτοι «παραλιακή» οι παραλίες είναι άφθονες και προσφέρουν κάτι για όλους. Θες οργάνωση με κάθε άνεση και ξαπλώστρες; Έχει. Θες κάτι πιο ελεύθερο για να στρώσεις πετσέτα και ομπρέλα χωρίς είσοδο; Και από αυτό έχει.

Κοινός παρονομαστής και στις δύο περιπτώσεις τα καθαρά νερά, οι δροσερές βουτιές και ο άπλετος ήλιος. Που βουτάμε λοιπόν στην αθηναϊκή ριβιέρα;

Λιμανάκια

#summer #relax #outdoor #blue #horizon #view #landscape #beach #sea #attica #Greece #athens #vouliagmeni #limanakia

Τα βαθυγάλαζα νερά τους είναι απολαυστικά, ενώ το γεγονός ότι αναγκαστικά θα βουτήξεις από τα βράχια δίνει έξτρα πόντους fun στην όλη υπόθεση, ειδικά αν είσαι με παρέα. Τα Λιμανάκια δεν είναι οργανωμένα, θα πρέπει να πας νωρίς για να απλώσεις πετσέτα σε κάποιο από τα βραχάκια της, αλλά διαθέτει ένα άκρως δημοφιλές «ξύλινο» beach bar για τα απαραίτητα σνακ και αναψυκτικά.

Άγιος Νικόλας Αναβύσσου



Μια αμμώδης παραλία διαμαντάκι, με άπλετο πάρκινγκ και ωραία νερά, ο Άγιος Νικόλας στην Ανάβυσσο προσφέρει αρκετή σκιά αν προλάβεις να πιάσεις δέντρο και φιλοξενεί ένα ωραιότατο beach bar, το Nuevo Loca, με δωρεάν τραπεζάκια και ξαπλώστρες με ελάχιστη κατανάλωση. Στην παραλία υπάρχει και γήπεδο beach volley/soccer για έξτρα αθλοπαιδίες.

Μαύρο Λιθάρι

Mavro Lithari

Άκρως νεανικό και ενίοτε φασαριόζικο (με την καλή ένοια) το Μάυρο Λιθάρι μετά τη Σαρωνίδα έχει γαλάζια νερά, αμμουδιά και beach bar που συνήθως «βαράει» τα Σαββατοκύριακα μαζεύοντας κόσμο και κοσμάκη από τις γύρω περιοχές. Και εδώ το μαγαζί βγάζει ξαπλώστρες στην παραλία, χωρίς χρέωση, με ελάχιστη κατανάλωση. Στα συν, το όμορφο ηλιοβασίλεμα.

Παραλία Τσίου



Ένας μίνι κολπίσκος στο Σούνιο, με λίγο χώρο για να απλώσεις πετσετούλες στα βράχια και τέλεια νερά, βαφτίστηκε – άγνωστο γιατί – Τσίου από τους ντόπιους και είναι μια ωραιότατη καβάτζα για βουτιές, χωρίς πολύ βαβούρα. Η πρόσβαση απαιτεί πέντε λεπτά περπάτημα σε μονοπάτι, ενώ σε κάποια σημεία ο βράχος δημιουργεί φυσική σκιά και όποιος πρόλαβε την… πήρε.

Χάρακας



Απέναντι από την ταμπέλα «Παραδοσιακός οικισμός Χάρακα», εκτείνεται μια από τις πιο ωραίες, αμμουδερές παραλίες της αθηναϊκής ριβιέρας. Ο Χάρακας έχει καθαρά και ρηχά νερά, αλλά και αρκετό χώρο για να απλώσεις πετσέτα, αν δε θες να πιάσεις θέση στις ξαπλώστρες του δημοφιλούς Il Canto Beach Bar. Στα συν της παραλίας το άνετο πάρκινγκ που σπάνια γεμίζει.

Ακτή Βουλιαγμένης



Η βραβευμένη με γαλάζια σημαία οργανωμένη παραλία, απλώνεται σε περίπου 650 μέτρα ακτής, έχει ωραία νερά με άμμο, δωρεάν πάρκινγκ και όλα τα «έξτρα» που θα σε κάνουν να νιώσεις άνετα (αποδυτήρια, ντουλάπια, καφέ, ντουζ κ.α.) σε τιμές που δε θα κάνουν το πορτοφόλι σου να αναστενάξει. Η είσοδος κοστίζει 5€ με δωρεάν ξαπλώστρα/ομπρέλα ενώ στον χώρο υπάρχει και αρκετή σκιά για ξάπλες στο γκαζόν.

Ever Eden Beach Resort



Επίσης βραβευμένη με γαλάζια σημαία, η παραλία του ομώνυμου ξενοδοχείου σε έναν όμορφο κόλπο στην ευρύτερη περιοχή της Αναβύσσου διαθέτει όμορφη αμμουδιά, άνετες ξαπλώστρες, αποδυτήρια, πληθώρα επιλογών για θαλάσσια σπορ, μπαρ και εστιατόριο. Η είσοδος στην παραλία είναι δωρεάν, ενώ το κόστος για το σετ 2 ξαπλώστρες και 1 ομπρέλα κοστίζει 20€. Η επιπλέον ξαπλώστρα κοστίζει 6€.

A’ Πλαζ Βούλας - Thalassea

Athens - Voula, Greece

Ακόμα μια Γαλάζια Σημαία σε οργανωμένη παραλία της ευρύτερης περιοχής Βούλας- Βουλιαγμένης, η πλαζ Βούλας διαθέτει ολοκαίνουργιες ξαπλώστρες και ομπρέλες, αποδυτήρια, ντουζιέρες, mini-market, άνετους χώρους για παιχνίδι, ωραία νερά για να βουτήξεις και ακόμα ωραιότερη ατμόσφαιρα όταν ο ήλιος δύει. Η είσοδος τις καθημερινές κοστίζει 5€ και τα Σαββατοκύριακα 6€, ενώ δωρεάν διατίθενται οι ξαπλώστρες και το πάρκινγκ από το beach bar.

Varkiza Resort Yabanaki Beach



Ανανεωμένο επιστρέφει για ακόμα μια χρονιά το δημοφιλές «Yabanaki», με πληθώρα επιλογών που θα σε κρατήσουν απασχολημένο από το πρωί μέχρι το βράδυ (beach bars, εστιατόρια, water sports, σχολή windsurf κ.α.) σε συνδυασμό με βουτιές στην τίμια αμμουδερή με χαλικάκι παραλία του. Η είσοδος τις καθημερινές είναι 5€ με δωρεάν ξαπλώστρα και τα Σαββατοκύριακα 6€, συν 5€ για ξαπλώστρα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v