Τέλεια σενάρια για μονοήμερη και φτηνό ψαράκι

Στην Αίγινα, τη Χαλκίδα και το Αγκίστρι οι βουτιές είναι δροσερές, τα θαλασσινά ολόφρεσκα και οι μονοήμερες απαραίτητες.
Τέλεια σενάρια για μονοήμερη και φτηνό ψαράκι

Με πλοίο ή αυτοκίνητο, μικρή απόσταση, βουτιές σε καθαρά νερά, καλό και φτηνό ψαράκι και μετά πίσω σπίτι.

Φύγαμε για τρεις σούπερ καλοκαιρινές εκδρομές σε κοντινή απόσταση;

Στη Χαλκίδα



Μια ωρίτσα μακριά από Αθήνα, η Χαλκίδα είναι ό,τι πρέπει για μια καλοκαιρινή μονοήμερη με άρωμα θαλασσινό, βουτιές και ουζάκια δίπλα στη θάλασσα. Εδώ βουτάμε στη Δροσιά, μια ωραία παραλία μόλις 7 χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της πόλης;, και μετά πιάνουμε θέση στο Θαλάμι ψευδόθ; για σούπερ ψαρικά και μεζέδες, σε τραπεζάκια πάνω στην άμμο εκεί που σκάει το κύμα. Φρέσκο καλαμάρι, τηγανιτά κολοκυθάκια, τηγανόψωμο, ευβοιώτικους πετροσωλήνες, γαύρο μαρινάτο, γαρίδες σαγανάκι και φρέσκα τηγανιτά ψαράκια σε μεγάλη ποικιλία εγγυώνται ένα τιμιότατο γεύμα – από 15€/ άτομο, με κρασάκι.

Διαβάστε επίσης: Μια σούπερ μονοήμερη εκδρομή στη Χαλκίδα

Στην Αίγινα



Μόλις 35 λεπτά με το ιπτάμενο δελφίνι από τον Πειραιά, το νησί της διπλανής μας πόρτας ενδείκνυται για χαλαρές βόλτες, μπάνιο σε καλά νερά και τίμιες μεζεδοκαταστάσεις. Εδώ βουτάμε στον κολπίσκο στο Κλειδί με τα καθαρά νερά και τα λίγα βραχάκια μέσα στη θάλασσα και μετά πιάνουμε τραπεζάκι στο παραδοσιακό ουζερί «Το Στέκι», πίσω από την ψαραγορά για φρεσκότατους μεζέδες θάλασσας ουζάκι και τσίπουρο. Ψητές σαρδέλες με λεμονάκι, καλαμαράκι σχάρας ή τηγανιτό, χταποδάκι ψητό, χειροποίητη τυροκαυτερή, μπακαλιαράκια τηγανιτά, γαρίδα τηγανιτή και καλαμάρι γεμιστό με ντομάτα, πιπεριά και φέτα είναι μερικά από τα πιάτα που δοκιμάζουμε εδώ – από 18€/ άτομο με ουζάκι.

Διαβάστε επίσης: 10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στην Αίγινα

Στο Αγκίστρι



Σε μόλις 55 λεπτά με το δελφίνι, το Αγκίστρι ξεπροβάλλει καταπράσινο και ιδανικό για μια οικονομική μονοήμερη με βουτιές σε γαλαζοπράσινα νερά. Εδώ βουτάμε είτε σε κάποιο από τα μικρά κολπάκια στο πευκόδασος, είτε στην Χαλικιάδα των γυμνιστών αν είμαστε σε αντίστοιχη φάση (και αντέχουμε την κατάβαση) ή στην οργανωμένη, αμμουδερή παραλία της Σκάλας. Για ψαρομεζέδες, θα κατευθυνθούμε προς την Αλκυόνη, το εστιατόριο του ομώνυμου και ωραιότατου ξενοδοχείου της Σκάλας, το οποίο απολαμβάνει απίστευτη θέα στο απέραντο γαλάζιο και σερβίρει φρέσκο ψάρι, λαχταριστή γαριδομακαρονάδα και κλασικούς μεζέδες θάλασσας, όπως γαύρο μαρινάτο, χταποδάκι ψητό ή ξιδάτο, καλαμαράκια, ψητές γαρίδες και θράψαλο – από 15-18€, με κρασί.

Διαβάστε επίσης: 10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στο Αγκίστρι 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v