Έξι παραλίες στην Αττική με beach bar

Καθαρά νερά, ανεβαστικές ή chill out μουσικές, ξέφρενα πάρτι σε φόντο γαλάζιο και νόστιμο τσιμπολόγημα σε έξι αττικές παραλίες με beach bars.
Έξι παραλίες στην Αττική με beach bar
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Το απόλυτο καλοκαιρινό σκηνικό περιλαμβάνει πλην μιας αξιοπρεπούς παραλίας με όμορφα και καθαρά νερά, και τον κατάλληλο χώρο που θα σου δώσει το έναυσμα για να πιείς ένα ποτάκι (ή και παραπάνω) με φίλους και γνωστούς (ή αγνώστους), να χορέψεις ή να αράξεις ανάλογα με τη διάθεση, να τσιμπήσεις κάτι και σε μεγάλα κέφια να συμμετέχεις σε κάποιο ξεσηκωτικό πάρτι.

Το όνομα αυτού; Beach Bar. Και ευτυχώς στην Αττική δεν μπορούμε να παραπονεθούμε για την απουσία τους, σχεδόν κάθε παραλία διαθέτει από ένα ή και περισσότερα beach bars που της δίνουν τον απαραίτητο καλοκαιρινό παλμό.

Σε έξι από αυτές αποφασίσαμε να κάνουμε στάσεις αυτόν τον Αύγουστο.

Γαλάζια Ακτή – Blue Beach Bar

Eίναι αμμουδερή με λίγα βραχάκια κατά τόπους, διαθέτει καθαρά και κρυστάλλινα νερά, άνετο πάρκινγκ, αρκετό χώρο για να χορτάσουμε ρακέτα και beach volley και δωρεάν είσοδο. Τι άλλο Επίσης, δωρεάν ξαπλώστρες/ ομπρέλα αρκεί να κάνετε μια κάποια κατανάλωση από τα μπαράκια που βρίσκονται εκεί. Εδώ βρίσκουμε το Blue Bar, με το λευκό ξύλινο deck και τις φοινικένιες του ομπρέλες και τα ανεβαστικά beats που «χτυπούν» σε ρυθμούς καλοκαιρινούς. Μας αρέσει επίσης που η παραλία διαθέτει πλατφόρμα εισόδου στη θάλασσα για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Χάρακας – Il Canto

Χρυσαφένια άμμος, καθαρά νερά, αρκετά μεγάλη έκταση, ψιλή άμμος, μερικά βραχάκια μέσα και καθαρά νερά συνθέτουν την εικόνα που προσφέρει ο Χάρακας σε όσους τον επιλέξουν για τις αυγουστιάτικες βουτιές του. Βουτιές που αποκτούν περαιτέρω νόημα σε συνδυασμό με σφηνάκια και χορό στο Il Canto Beach Bar, το ξύλινο beach bar που στήνει πάρτι σχεδόν κάθε μεσημέρι και κάθε βράδι με γνωστούς εγχώριους DJs και θεματικές αφορμές – όπως π.χ. το επερχόμενο πάρτι για την αυγουστιάτικη πανσέληνο στις 29 Αυγούστου.

Ανάβυσσος - Hawaii Beach Bar

Μεγάλη, άνετη, ιδανική για πιτσιρίκια, με ωραία ψιλή άμμο και καθαρά νερά, η παραλία στην διασταύρωση της Ανάβυσσου διαθέτει και ελεύθερο τμήμα για όσους δεν γουστάρουν βαβούρα αλλά και «οργανωμένο». Στο οργανωμένο της κομμάτι, το Hawaii Beach Bar βγάζει δωρεάν ξαπλώστρες (αρκεί να κάνετε μια ελάχιστη κατανάλωση), παίζει ωραίες καλοκαιρινές μουσικές μεσημέρι και βράδυ και διοργανώνει dance parties τα Σαββατοκύριακα δια χειρός του resident dj Nikos Sasoglou.

Σαρωνίδα - Alexander Beach Bar

Στα… σύνορα Ανάβυσσου και Σαρωνίδας η παραλία τσέπης με το ψιλό χαλικάκι και τα κρυστάλλινα νερά φιλοξενεί ένα από τα πιο όμορφα beach bars της Αττικής, το οποίο βγάζει ψάθινες ομπρέλες και ξαπλώστρες στα λιγοστά τετραγωνικά άμμου, παίζει σούπερ μουσικές (κυρίως mainstream και house) και φτιάχνει ένα ιδανικό σκηνικό για βουτιές. Οι ξαπλώστρες/ομπρέλες είναι δωρεάν με κατανάλωση, ενώ οι φοίνικες στο background δίνουν τον έξτρα εξωτικό τόνο που χρειάζεται.

Λιμανάκια – Ξύλινο

Τα βαθυγάλαζα νερά τους είναι απολαυστικά και μόνο να τα βλέπεις, ενώ το γεγονός ότι είστε αναγκασμένοι να βουτήξετε από τα βράχια (ελλείψει πραγματικής παραλίας), σας γλιτώνει και από τα ουρλιαχτά της πρώτης κρυάδας. Το ξύλινο beach bar που έχει στηθεί από τα 80’s στα βραχάκια της «παραλίας» στα Λιμανάκια, αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια, σταθερή αξία για την καλοκαιρινή διασκέδαση της πόλης. Lounge μουσικές επιλογές, θαμώνες όλων των ηλικιών, ξύλινα μπαλκονάκια που χρησιμοποιούνται ως αυτοσχέδιοι βατήρες για βουτιές στα καταγάλανα νερά, καφές και ποτό σε πλαστικά ποτηράκια. Μια χαρά.

Ζούμπερι- Ινδιάνος

Στην ανατολική ακτογραμμή, η μεγάλη παραλία στο Ζούμπερι διαθέτει άφθονα spots για βουτιές μετά μουσικής. Επιλέγουμε το σημείο που έχει στήσει εδώ και αρκετά χρόνια την… σκηνή του ένας Ινδιάνος, για να μας φιλέψει ωραίες μουσικές και νόστιμο φαγητό. Οι ήχοι ακροβατούν σε chill out-reggae-jazz μονοπάτια, το προσωπικό είναι άκρως φιλικό, οι τιμές νορμάλ, όμως τα Σαββατοκύριακα επικρατεί πανδαιμόνιο, οπότε καλό θα ήταν να πάτε σχετικά νωρίς.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v