Οι καλύτερες μονοήμερες για μπάνιο στην Πελοπόννησο

Σε λιγότερες από δύο ωρίτσες από την Αθήνα, βουτάμε σε καθαρές παραλίες και απολαμβάνουμε γεύσεις θάλασσας και στεριάς… πελοποννήσιας.
Οι καλύτερες μονοήμερες για μπάνιο στην Πελοπόννησο

Παράταση καλοκαιριού εδώ και τώρα, με σαγιονάρα, μαγιό και βουτιές σε θάλασσες και ταβερνάκια της (κοντινής μας) Πελοποννήσου.

Στην Ερμιόνη

 



Περί τις δύο ώρες από την Αθήνα, η χερσόνησος της βορειοανατολικής Πελοποννήσου προσφέρεται για βόλτες σε φόντο πράσινο και τιρκουάζ, βουτιές σε καθαρές παραλίες και ουζομεζεδάκια πλάι στο κύμα. Αν θέλετε ξαπλώστρα και beach bar θα βουτήξετε στη βοτσαλωτή Βερβερόντα, αν προτιμάτε άμμο στη Χηνίτσα, αν θέλετε μικρές prive αμμουδιές και ησυχία στον Άγιο Αιμιλιανό.

Από τις πιο δημοφιλείς ταβέρνες της περιοχής, ο Σπυρανδρέας πλάι στο κύμα σερβίρει δροσερές σαλάτες, φρέσκο ψάρι και νοστιμότατα ζυμαρικά με θαλασσινά, όπως ταλιατέλες με γαρίδες και ριζότο με γαρίδες και σαφράν (25-30€/ άτομο με κρασί), ενώ η ταβέρνα της Μαρίας με δεκαετίες ζωής ενδείκνυται για μεζεδάκια θάλασσας… πάνω στη θάλασσα συνοδεία ούζου ή λαχταριστά μαγειρευτά ημέρας για όσους νοσταλγούν μαμαδίσιο φαγητό (20-25€/ άτομο με κρασί ή ούζο).

Στη Σιδέρωνα και την Αλμυρή

 



Στο Κατακάλι Κορινθίας μια μινιόν παραλία με βοτσαλάκι και διάφανα νερά, αποτελεί από μόνη της προορισμό για μπάνιο κάτι λιγότερο από μιάμιση ώρα από την πόλη. Το όνομα αυτής Σιδέρωνα. Λίγο πιο δίπλα, η παραλία της Αλμυρής είναι εξίσου όμορφη αλλά πιο θορυβώδης, με βοτσαλάκι, ξαπλώστρες και beach bar για τα απαραίτητα καφεδάκια στην άμμο. Διαλέγετε και παίρνετε.

Στο ομώνυμο ταβερνάκι στην παραλία της Σιδέρωνας, μια ανάσα από το κύμα, θα τσιμπολογήσετε περιτριγυρισμένοι από πεύκα και αρμυρίκια φρέσκο ψαράκι (γαύρος, αθερίνα, μαριδούλα κ.α.) φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανιτές, χειροποίητη τυροκαυτερή, τηγανιτά κολοκυθάκια και διαφόρων ειδών θαλασσινά (περί τα 20€ με κρασί). Στην παραλία της Αλμυρής, η Καλάδα απολαμβάνει όμορφη θέα, και σερβίρει εξαιρετική γαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι, φρέσκα ψάρια αναλόγως ψαριάς, ψητή σαρδέλα και κάποια κρεατικά της ώρας (20-25€ με κρασί).

Στην Αιγείρα

 



Μιάμιση ώρα από την Αθήνα θα βρείτε ένα από τα λιγοστά αρχαία θέατρα που αγναντεύουν θάλασσα στην Ελλάδα. Σας διαιγείραμε το ενδιαφέρον; Όμορφα. Το αρχαίο θέατρο της Αιγείρας αγναντεύει τον κορινθιακό κόλπο από το 280 π.Χ. και η επίσκεψη σε αυτό συνδυάζεται ωραιότατα με βουτιές στην ομώνυμη παραλία, ακριβώς μπροστά από το σύγχρονο χωριό: είναι ήρεμη, με ψιλό βοτσαλάκι, καθαρή και με κρυστάλλινα νερά για χαλαρές βουτιές.

Κοντά στην παραλία, ο Κατσούρης είναι μια κλασική οικογενειακή ταβέρνα που σερβίρει σπιτικό, παραδοσιακό φαγητό σε καλές τιμές. Δοκιμάστε πρασόπιτα με μπεσαμέλ, ντολμαδάκια λεμονάτα, μελιτζάνες παπουτσάκια, αλλά και μοσχαράκι γιουβέτσι ή στιφάδο, αρνάκι φρικασέ και κόκκορα χωριάτικο με μακαρόνια (20€ κατ’ άτομο, με κρασί). Λίγο πιο έξω, στην παραλία της Ακράτας, η Βεγγέρα σερβίρει χορταστικότατη πίτσα σε διάφορες παραλλαγές και καλοφτιαγμένες μακαρονάδες και ριζότι σε εξίσου δυνατές μερίδες (15-20€ κατ’ άτομο, με κρασί ή μπύρα).

Στο Τολό

 

Beach in Tolo



Σε απόσταση περίπου μίας ώρας και σαράντα λεπτών από την Αθήνα, το Τολό προσφέρει ισόποσες δόσεις ηρεμίας που απαιτείς από μια μονοήμερη, βουτιών και γεύσεων για να τις συνοδεύσουν. Η «Κόπα Καμπάνα της Πελοποννήσου» ως είθισται να την αποκαλούν, διαθέτει μια μεγαλοπρεπέστατη αμμουδιά ενός χιλιομέτρου, ιδανική για οικογένειες, με ρηχά και καθαρά νερά και φουλ οργάνωση. Εναλλακτικά, η παραλία Κονδύλι εκτείνεται σε μήκος χιλιομέτρων με κρυστάλλινα νερά και βοτσαλάκι, κατά τόπους οργανωμένη αλλά με αρκετό χώρο για άπλωμα πετσέτας.

Κορυφαία επιλογή για φαγητό σε συνδυασμό με σούπερ θέα, το Ακρογιάλι βγάζει τραπεζάκια στην αμμουδιά και σερβίρει νοστιμότατα πιάτα ελληνικής κουζίνας σε χορταστικές μερίδες. Φέτα σαγανάκι με σουσάμι και μέλι, τηγανιτά μπαρμπουνάκια, καλαμάρι και γαρίδες στη σχάρα, καλαμαράκια, σαρδέλα φούρνου και άλλα τέτοια ωραία εγγυώνται ωραιότατο θαλασσινό τσιμπολόγημα σε κανονικές τιμές – 15-20€ κατ’ άτομο, με κρασί.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v