Διευκρινήσεις Τραυλού για τη σήμανση στην Κρανιά - Δηλώσεις για Υδατοδρόμια & Κορονοιό

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 16:47

Διευκρινήσεις Τραυλού για τη σήμανση στην Κρανιά - Δηλώσεις για Υδατοδρόμια & Κορονοιό

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός. Σκοπός της επικοινωνίας ήταν να ενημερώσει σχετικά με τη νέα σήμανση  στην Κρανιά και την αλλαγή προτεραιότητας στους κόμβους.

Σήμανση στην Κρανιά

Ο κος Τραυλός ανέφερε ότι οι αλλαγές έγιναν για να εναρμονιστούμε με την υπόλοιπη Ευρώπη, υπογράμμισε όμως ότι η αλλαγή ισχύει μόνο για το πρώτο κόμβο. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Αυτοί που θα κινούνται εντός του κόμβου θα έχουν προτεραιότητα. Αυτό ισχύει μόνο για τον πρώτο κόμβο. Στο δεύτερο και στον τρίτο θα συνεχίσει να ισχύει ότι ίσχυε». Επισήμανε, ότι τα stop που τοποθετήθηκαν και στους άλλους 2 κόμβους, ήταν λάθος του εργολάβου.  Τέλος, ανέφερε ότι θα βγει σύντομα και δελτίο τύπου.

Κορωνοϊός

Ο κος Τραυλός ενημέρωσε για την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για τον κορωνοϊό. «Στην σύσκεψη συμμετείχαν η Περιφέρεια, οι Δήμοι, τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όσοι εργάζονται στις πύλες εισόδου (αεροδρόμια- λιμάνια) και ανταλλάξαμε απόψεις. Επίσης επισημάνθηκαν οι ελλείψεις» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως: «Υπάρχει σχέδιο και όλοι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν».

Υδατοδρόμια

O αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε και στο θέμα των υδατοδρομίων και ενημέρωσε για το τι έγινε στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο.  Αναλυτικά ο κος Τραυλός ανέφερε: «Πέρασε προγραμματική σύμβαση με την ΔΕΠΑΝ. Η εταιρεία έχει μηχανικούς και τεχνική υποστήριξη  για να γίνουν γρήγορα μελέτες για τα υδατοδρόμια. Είναι η μόνη λύση για λυθεί γρήγορα το θέμα με τα υδατοδρόμια».

Το τέλος της κουβέντας επιφύλασσε  ευχάριστα,  καθώς ο κος Τραυλός ανακοίνωσε πως η Κεφαλονιά θα λάβει 8 εκατομμύρια ευρώ από τα 30 της περιφέρειας για έργα στο οδικό δίκτυο, ενώ ήδη γίνονται παρεμβάσεις στον δρόμο Αργοστόλι – Πόρος.

Η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», μεταδίδεται καθημερινά 11:00- 13:00

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του 965.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.




00 inkefalonia general ad 300X250