To Spetses Classic Yacht Regatta στην 9η του χρονιά πήρε το… Gold! (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
To Spetses Classic Yacht Regatta στην 9η του χρονιά πήρε το… Gold! (pics)
Για τέσσερις ημέρες τα πιο όμορφα και ιστορικά σκάφη των ελληνικών θαλασσών, συμμετείχαν στο Διεθνή Αγώνα Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών - Spetses Classic Yacht Regatta 2019 (SCYR) και κατέκλυσαν το θαλάσσιο χώρο των Σπετσών προσφέροντας υπέροχες εικόνες αλλά και έντονες ναυταθλητικές συγκινήσεις σε έναν αγώνα – θεσμό για τα δεδομένα της Μεσογείου.

Το Spetses Classic Yacht Regatta 2019 διοργάνωσε από τις 27 ως τις 30 Ιουνίου για 9η συνεχόμενη φορά, ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών. Στο θαλάσσιο στίβο ανάμεσα στο νησί και τις ακτές της Αργολίδας έγιναν ιστιοδρομίες για κλασσικά σκάφη, παραδοσιακά σκάφη, παραδοσιακές λέμβους και οικογενειακές λέμβους-dinghies, σε μία μοναδική παρουσίαση της ελληνικής ναυταθλητικής ιστορίας. Μάλιστα, οι ιδανικές καιρικές συνθήκες φέτος συνέβαλαν στο να διεξαχθεί και ένας αγώνας οffshore σε συνδυασμό με τον γύρο του νησιού για τα κλασικά σκάφη, ένα εγχείρημα ιδιαίτερα απαιτητικό αλλά που παράλληλα χάρισε μοναδικές στιγμές σε πληρώματα και θεατές.

Μία ακόμα σημαντική προσφορά για τους επισκέπτες ήταν η δυνατότητα που είχαν να μπουν στο σκάφος Nacra 17 της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου και του Μιχάλη Πατενιώτη και να ζήσουν την κορυφαία εμπειρία που μπορεί να προσφέρει αυτό το σκάφος.

Εκτός της Μπεκατώρου και άλλοι Ολυμπιονίκες και αθλητές παγκοσμίου φήμης, επισκέφτηκαν τις Σπέτσες για το Classic Yacht Regatta και ήταν οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής που κατέκτησαν το χάλκινο στο Ρίο το 2016, αλλά και η Βιργινία Κραβαριώτη που κατέκτησε επίσης το χάλκινο, στο Πεκίνο το 2008. Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει και στον αθλητή του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, Γιάννη Μιτάκη που έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

Εκτός από σπουδαίους ιστιοπλόους, στις Σπέτσες βρέθηκαν και κορυφαία σκάφη από το εξωτερικό, με την Οργανωτική Επιτροπή να κερδίζει το στοίχημα των διεθνών συμμετοχών. Έτσι για πρώτη φορά συμμετείχαν στο Spetses Classic Yacht Regatta, το σκάφος “Helena”, το «Sultana” μαζί με το μαγευτικό Puritan και τη μοναδική Glaramara που μετράνε ήδη πολλές συμμετοχές.

Επίσης, όπως και τις άλλες χρονιές, ιδιαίτερη νότα έδωσε η πολυπληθής παρουσία Ναυτοπροσκόπων απ΄όλα τα μέρη της Ελλάδας που με τις ικανότητες τους και τη ναυτοσύνη, απέδειξαν ότι οι Ελληνες είναι ναυτικός λαός.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ρεγκάτας, οι Χρυσοί Χορηγοί της διοργάνωσης, Moët & Chandon και Grey Goose, δημιούργησαν ειδικά διαδραστικά activations για τους ιστιοπλόους.

H Moët & Chandon ως περήφανος Χρυσός Χορηγός, πρόσθεσε μερικά ακόμη ναυτικά μίλια στη μακρόχρονη ιστορία της ως λάτρης και υποστηρικτής του συναρπαστικού κόσμου της ιστιοπλοΐας. Από τη βραδιά καλωσορίσματος στην βεράντα του Ποσειδωνίου και το Owners Cocktail στο μώλο μέχρι και την τελευταία απονομή πριν τη δύση του ηλίου, κάθε αγωνιστικής ημέρας, οι χρυσές σταγόνες της πιο αγαπημένης σαμπάνιας στον κόσμο δρόσιζαν και επιβράβευαν πληρώματα και επισκέπτες δημιουργώντας μοναδικές εμπειρίες. Και αυτή τη χρονιά, η Moët & Chandon άνοιξε τα πανιά της και έβαλε πλώρη μαζί με τους Ολυμπιονίκες Παύλο Καγιαλή και Παναγιώτη Μάντη για μια θέση στο βάθρο, με το κομψότατο σκάφος Glaramara, γιορτάζοντας με περηφάνια τα 150 χρόνια της εμβληματικής ναυαρχίδας του οίκου Moët Impérial.

Παράλληλα, η Grey Goose υποδέχτηκε τους καλεσμένους της σε ένα εντυπωσιακό παραδοσιακό σκάφος για Grey Goose cocktails on board όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον αγώνα και να συμμετάσχουν σε masterclasses με τον Brand Ambassador της περίφημης βότκας.

Το εορταστικό τετραήμερο ξεκίνησε την Πέμπτη το βράδυ με τα εγκαίνια του 2ου Race Village στην Πλατεία Ποσειδωνίου, ενώ συνεχίστηκε με το εντυπωσιακό Welcome Cocktail Party, που πραγματοποιήθηκε στο Poseidonion Grand Hotel, που ήταν και το κέντρο επιχειρήσεων του αγώνα.

Η 2η ημέρα της διοργάνωσης σηματοδότησε την έναρξη του αγωνιστικού σκέλους, με τις ιστιοδρομίες να ξεκινούν από τις 11 το πρωί και τους θεατές να παρακολουθούν το εξαιρετικό θέαμα σε απόσταση αναπνοής. Η ημέρα έκλεισε με την βράβευση των νικητών στην Πλατεία Ποσειδωνίου.

Το Σάββατο, συνεχίστηκαν οι συναρπαστικές ιστιοδρομίες με νέες μοναδικές συγκινήσεις για τους αθλούμενους, αλλά και το κοινό. Και το βράδυ, στην Πλατεία Ποσειδωνίου, έγινε η απονομή των βραβείων στους νικητές της ημέρας, αλλά και η απονομή του επάθλου Concours d’Elegance για τα πιο καλοδιατηρημένα και αυθεντικά σκάφη.

Το πανηγυρικό κλίμα της ημέρας κορυφώθηκε αμέσως μετά, καθώς στο πλαίσιο των εορτασμών των 100 χρόνων της ιστορικής αυτοκινητοβιομηχανίας Bentley, παρουσιάστηκε στο περίπτερο Bentley Athens στην Ελλάδα στην Πλατεία Ποσειδωνίου, το ολοκαίνουργιο μοντέλο Continental GT Convertible, ένα αυτοκίνητο απίστευτης ομορφιάς και απαράμιλλης κατασκευαστικής τελειότητας, το οποίο συγκέντρωσε τα βλέμματα όλων των επισκεπτών. Η Bentley ταίριαξε απόλυτα με το πνεύμα του αγώνα, καθώς παράγει αυτοκίνητα που έχουν πολλά χειροποίητα στοιχεία, όπως ακριβώς και τα παραδοσιακά σκάφη του Spetses Classic Yacht Regatta.

Την Κυριακή, μετά τη λήξη του αγώνα, ακολούθησε η κεντρική απονομή των νικητών της γενικής κατάταξης σε όλες τις κατηγορίες.

Μπορείτε να δείτε εδώ όλους τους νικητές

Μία ακόμα φετινή καινοτομία του Spetses Classic Yacht Regatta ήταν η συνεργασία με το Sailors for the Sea, τον μοναδικό διεθνή οργανισμό πιστοποίησης Ναυταθλητικών Αγώνων ως «αειφόρων αγώνων». Στο πλαίσιο αυτό αναπτύχθηκαν συγκεκριμένες δράσεις, με όλους τους ιστιοπλόους να έχουν μαζί τους παγούρια και να τα γεμίζουν από σταθμούς ανεφοδιασμού νερού που είχαν στηθεί. Έτσι δεν χρησιμοποιήθηκαν καθόλου πλαστικά μπουκάλια και ποτήρια, ενώ παράλληλα έγινε καθαρισμός της θάλασσας από σκουπίδια και όλο το επικοινωνιακό υλικό, τυπώθηκε σε οικολογικό χαρτί.

Το αποτέλεσμα αυτών των δράσεων ήταν η απονομή της πιστοποίησης Gold από το Sailors for the Sea ως ένας αειφόρος αγώνας που δεν επιβαρύνει το περιβάλλον. Είναι η μοναδική ρεγκάτα που το πετυχαίνει αυτό στην Ελλάδα, γεγονός που δημιούργησε τη δέσμευση για του χρόνου, στη 10η διοργάνωση, να αναληφθούν ακόμα περισσότερες περιβαλλοντικές δράσεις.

Επίσης στο Spetses Classic Yacht Regatta 2019 συμμετείχε και η εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού - ΕΛΙΖΑ! Με δικό της περίπτερο στο Race Village, έδωσε το δικό της … διαφορετικό αγώνα, ενάντια στην κακοποίηση βρεφών και μικρών παιδιών! Με σύνθημα «Όλοι μαζί σταματάμε την κακοποίηση των παιδιών. Σήμερα, όχι Αύριο», το ΕΛΙΖΑ καλούσε στο περίπτερό του όλο τον κόσμο για ενημέρωση και πληροφόρηση.

Ο Αλέξανδρος Παπαδόγγονας, Πρόεδρος του ΝΟΕ, δήλωσε: «Για μία ακόμα χρονιά το Spetses Classic Yacht Regatta δικαίωσε τον τίτλο της πιο ξεχωριστής ρεγκάτας στην Ελλάδα, συγκεντρώνοντας τα ομορφότερα και ιστορικότερα σκάφη των ελληνικών θαλασσών. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι που έχουμε καταφέρει, με την ομαδική και εντατική δουλειά, να συμπεριλάβουμε τον αγώνα των Σπετσών, μεταξύ των σημαντικότερων της Μεσογείου».

Χορηγός του αγώνα ήταν η BWIN η οποία υποστήριξε δύο πληρώματα λατινιών και «έντυσε» την Πλατεία Ποσειδωνίου με ένα μοναδικό περιστύλιο με ένα εντυπωσιακό light show. Η BWIN αποτελεί το μεγαλύτερο brand παγκοσμίως στην αγορά των τυχερών παιχνιδιών και του αθλητικού στοιχηματισμού.

Φέτος τη διοργάνωση στήριξε και η Εθνική Τράπεζα ως Χορηγός, αποδεικνύοντας τη διαχρονική συνεισφορά της στον αθλητισμό και τη ναυτοσύνη της χώρας.

Υποστηρικτές της διοργάνωσης ήταν το πολυτελές Amanzoe & Nikki Beach Resort & Spa, που φρόντισε για την υποστήριξη των δημοσιογράφων, η Sebago που δίνει έμφαση στο σεβασμό προς την τέχνη της χειροποίητης κατασκευής παπουτσιών και πρόσφερε τα παπούτσια της επιτροπής αγώνων, όπως και η Salty Bag, η οποία έραψε τις skippers’ bags των αγώνων. H La Roche Posay, υποστήριξε με την σειρά Anthelios, τους συμμετέχοντες και τα πληρώματα, που εκτέθηκαν για αρκετές ώρες στον ήλιο κάνοντας το άθλημα που αγαπούν.

Αρωγός της διοργάνωσης ήταν ο Ναυτικός Ομιλος Σπετσών με τους εθελοντές του καθώς και το Μουσείο της Μπουμπουλίνας.

Το Γραφείο Τύπου και τη Διαχείριση των Χορηγών ανέλαβε για 9η συνεχή χρονιά η εταιρεία Communication Lab και η Δρ. Μαρίνα- Λύδα Κουταρέλλη.

To Spetses Classic Yacht Regatta στην 9η του χρονιά πήρε το… Gold! (pics)
To Spetses Classic Yacht Regatta στην 9η του χρονιά πήρε το… Gold! (pics)
To Spetses Classic Yacht Regatta στην 9η του χρονιά πήρε το… Gold! (pics)
To Spetses Classic Yacht Regatta στην 9η του χρονιά πήρε το… Gold! (pics)
To Spetses Classic Yacht Regatta στην 9η του χρονιά πήρε το… Gold! (pics)
To Spetses Classic Yacht Regatta στην 9η του χρονιά πήρε το… Gold! (pics)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider