Κέρδη στη Wall Street από το εμπόριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στη Wall Street από το εμπόριο
Η διάψευση από το υπουργείο Οικονομικών των ειδήσεων για περιορισμό των αμερικανικών επενδύσεων σε κινεζικές εταρείες έδωσε ώθηση στη Wall.

Καθησύχασε τη Wall Street τη Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, αναφέροντας πως δεν σχεδιάζει προς ώρας να διαγράψει κινεζικές εταιρείες από τους χρηματιστηριακούς δείκτες.

Όπως ανέφερε το Bloomberg, την Παρασκευή επικαλούμενο πηγές από το Λευκό Οίκο εξετάζεται να μπει «φρένο» και στις αμερικανικές επενδύσεις σε κινεζικές εταιρείες, με την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να εξετάζει να δώσει πρόσθετα κίνητρα στις αμερικανικές επιχειρήσεις.

Η προγραμματισμένη συνάντηση των αξιωματούχων των δύο πλευρών θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσινγκτον στις 10 και 11 Οκτωβρίου.

  • Τα σενάρια μετά την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ

Αν η Βουλή των Αντιπροσώπων αποφασίσει τελικά να παραπέμψει τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα «άλλη επιλογή» παρά να διεξαχθεί δίκη ανέφερε ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ την Δευτέρα.

Η Βουλή ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα την επίσημη έρευνα σε βάρος του Τραμπ, αφού ένας μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος κατήγγειλε ότι προσπάθησε να πιέσει την ουκρανική ηγεσία ώστε να διερευνήσει την οικογένεια του Τζο Μπάιντεν, με αντάλλαγμα στρατιωτική βοήθεια ύψους περίπου 400 εκατ. δολαρίων.

«Δεν θα έχω άλλη επιλογή» από το να ξεκινήσει μια δίκη, είπε ο Μακόνελ μιλώντας στο CNBC.

Οι δείκτες στη Wall Street έκλεισαν τη Δευτέρα με τον Dow Jones να ενισχύεται κατά 0,38% στις 26.921,30 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,50% στις 2.976,73 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,75% για να κλείσει στις 7.999,34 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider