Υψηλότερα κινήθηκαν οι δείκτες της Wall Street την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές ανακούφίστηκαν σε πρώτο βαθμό από τις θετικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας για το εμπόριο.

Οι δύο χώρες συμφώνησαν να εφαρμόσουν την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας, και να ενισχύσουν την συνεργασία τους σε οικονομικά θέματα και σε θέματα δημόσιας υγείας. Η είδηση αυτή έφερε χαμόγελα στους επενδυτές καθώς δεν έχουν να διαχεριστούν άλλο ένα πρόσθετο βαρίδι.

Έκρηξη της ανεργίας

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, τον Απρίλιο χάθηκαν 20,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, με το ποσοστό ανεργίας να εκτινάσεται στο 14,7%. Το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί μετά το πέρας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Σφοδρό χτύπημα δέχτηκαν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, της φιλοξενίας και της μεταποίησης.

Ακόμα και ο τομέας της υγείας απώλεσε 1,4 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Παράλληλα ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq διέγραψε τις φετινές απώλειες, καθώς βασίστηκε στα μεγάλα κέρδη των τεχνολογικών κολοσσών όπως το Facebook, η Amazon, η Apple, το Netflix και η Alphabet.

Δείκτες

Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq διέγραψε τις φετινές απώλειες, καθώς βασίστηκε στα μεγάλα κέρδη των τεχνολογικών κολοσσών όπως το Facebook, η Amazon, η Apple, το Netflix και η Alphabet.

Την Παρασκευή Dow Jones ενισχύθηκε 1,91% στις 24.331, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,69% στις 2.929 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,58% στις 9.121 μονάδες.