Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τον Τεχνικό Σύμβουλο στον ΒΟΑΚ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τον Τεχνικό Σύμβουλο στον ΒΟΑΚ
Ήδη ισχυροί Όμιλοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την κατασκευή του και εντός του επόμενου διαστήματος θα κληθούν να καταθέσουν και τις οικονομικές προσφορές τους. 

Στην προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάθεση Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών Τεχνικών Συμβούλων για τους δύο διαγωνισμούς του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), προχώρησε το Υπουργείο Υποδομών.
Οι Φάκελοι Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος θα πρέπει να υποβληθούν, μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου 2019 ηλεκτρονικά.

Το κόστος ανέρχεται σε 496.000 ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 400.000 ευρώ). Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε τριάντα μήνες ή με την επίτευξη της Ημερομηνίας Έναρξης της Σύμβασης Παραχώρησης και της Σύμβασης Σ.Δ.Ι.Τ.
Ο διαγωνισμός αυτός θα τρέξει παράλληλα με τους δύο κύριους, που αφορούν την κατασκευή των δύο τμημάτων του αυτοκινητόδρομου.

Ήδη ισχυροί Όμιλοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την κατασκευή του και εντός του επόμενου διαστήματος θα κληθούν να καταθέσουν και τις οικονομικές προσφορές τους.

Για το τμήμα Χανιά – Ηράκλειο ενδιαφέρον εκδήλωσαν οι εξής:
-ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.
-ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ Α.Ε.
-J&P – ΑΒΑΞ.
-VINCI CONCESSION – VINCI HIGHWAYS
-ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ – ACCIONA (ΙΣΠΑΝΙΑ)
Για το τμήμα Ηράκλειο – Νεάπολη αιτήσεις κατέθεσαν:
-ΑΚΤΩΡ Α.Ε.
-ΤΕΡΝΑ Α.Ε.
-J&P – ΑΒΑΞ.
-SHIKUN & BINUI LIMITED (ΙΣΡΑΗΛ)
-ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ – INTERTOLL – ACCIONA (ΙΣΠΑΝΙΑ)

Να σημειώσουμε πως το πρώτο και κύριο κομμάτι αφορά το τμήμα Χανιά – Ηράκλειο, μήκους 163 χιλιομέτρων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με σύμβαση παραχώρησης. Το δεύτερο τμήμα Χερσόνησος – Νεάπολη Λασιθίου, μήκους 22 χιλιομέτρων θα υλοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα).

Οι δύο διεθνείς διαγωνισμοί που έχει προκηρύξει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αφορούν στην μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση των δύο τμημάτων του ΒΟΑΚ.
Συνολικά με την μελέτη που έχει ήδη εκπονηθεί, θα γίνει αναβάθμιση στο 80% του συνολικού μήκους του Βόρειου Οδικού Άξονα. Στο πλαίσιο της αναβάθμισης, προβλέπεται η κατασκευή 40 νέων γεφυρών και οκτώ νέων σηράγγων.

Ακόμη, προβλέπονται νέες χαράξεις στα τμήματα Καλάμι-Καλύβες, Βρύσες-Πετρές-Ατσιπόπουλο, περιοχή Σισών, Αγία Πελαγία-Παλαιόκαστρο και Ταρμαράς-Σεληνάρι.

Σε όλο το μήκος του δρόμου θα υπάρχουν τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας, ενώ προβλέπεται και η δημιουργία παράπλευρου οδικού δικτύου.

Επίσης, θα υπάρχει κεντρικό προστατευτικό στηθαίο. Με βάση τη μελέτη, θα κατασκευασθούν και 51 ανισόπεδοι κόμβοι όπου θα υπάρχει φωτισμός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.