Σπίρτζης: Σε δύο μήνες ξεκινούν οι εργασίες στο Πάτρα – Πύργος 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σπίρτζης: Σε δύο μήνες ξεκινούν οι εργασίες στο Πάτρα – Πύργος 
Ο κ. Σπίρτζης εκτίμησε ότι το έργο θα έχει περατωθεί στο σύνολό του σε τριάμισι χρόνια.

Το αργότερο σε δύο μήνες θα έχουν πιάσει δουλειά οι μπουλντόζες για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης κατά την ομιλία του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, η οποία καλείται να εγκρίνει τις 6 από τις 8 εργολαβίες για το οδικό έργο συνολικού προϋπολογισμού περίπου 300 εκατ. ευρώ.

Οι έξι εργολαβίες έχουν λάβει την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και πλέον αναμένεται να δοθεί και το πράσινο φως από τη Βουλή. Ο υπουργός δήλωσε πως οι ανάδοχοι θα πρέπει να καταθέσουν τις απαραίτητες εγγυητικές μέσα σε ένα μήνα από την ψήφιση των συμβάσεων και στη συνέχεια ανοίγει ο δρόμος για να μπουν μπουλντόζες σε ένα έργο που σχεδιάζεται εδώ και πολλά χρόνια.

Ο κ. Σπίρτζης εκτίμησε ότι το έργο θα έχει περατωθεί στο σύνολό του σε τριάμισι χρόνια.

Μιλώντας στη Βουλή ο κ. Σπρίτζης αμύνθηκε της επιλογής να «σπάσει» το έργο σε οχτώ εργολαβίες, καθώς όπως είπε μόνο έτσι θα μπορούσε λάβει κοινοτική χρηματοδότηση το έργο, καθώς η καθημερινή κυκλοφορία οχημάτων είναι πολύ μικρότερη από τα όρια που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα μεγάλα οδικά έργα.

Σημειώνεται ότι ο αυτοκινητόδρομος Πάτρας – Πύργου αποτελούσε αρχικά κομμάτι της παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού. Ωστόσο το έργο «κόπηκε» με την αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης στα τέλη του 2013. Κατόπιν το υπουργείο Υποδομών αποφάσισε να το προκηρύξει αρχικά ως αυτοτελές έργο και αργότερα χωρισμένο σε οχτώ εργολαβίες.

Μέχρι στιγμής προς έγκριση στη Βουλή έχουν κατατεθεί οι έξι από τις οχτώ εργολαβίες. Η έβδομη βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο και η όγδοη καθυστερεί λόγω δικαστικής προσφυγής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider