Υπεγράφη η σύμβαση για τη σιδηροδρομική γραμμή Ισθμός – Λουτράκι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπεγράφη η σύμβαση για τη σιδηροδρομική γραμμή Ισθμός – Λουτράκι
Η προβλεπομένη δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 12 εκατ. ευρώ χωρίς αναθεώρηση και ΦΠΑ.

Την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου «Κανονικοποίηση της υφιστάμενης μονής σιδηροδρομικής γραμμής Ισθμού-Λουτρακίου με ηλεκτροκίνηση (Α.Δ. 1509)», με την ολοκλήρωση του οποίου θα συνδεθεί το Λουτράκι με το βασικό σιδηροδρομικό δίκτυο, ανακοίνωσε η διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ.

Η προβλεπομένη δαπάνη του έργου, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της Υπηρεσίας, ανέρχεται σε 12 εκατ. ευρώ (12.000.000,00 ευρώ) χωρίς αναθεώρηση και ΦΠΑ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και είναι εγγεγραμμένο στον ενάριθμο 2017ΣΕ07850000 της ΣΑΕ 078/5 του ΠΔΕ.

Η διενέργεια του διαγωνισμού έγινε στις 30/3/2018 και συμμετείχαν πέντε εργοληπτικές εταιρείες / Κοινοπραξίες. Ανάδοχος ανακηρύχτηκε η Κοινοπραξία με διακριτικό τίτλο «Κοινοπραξία Μυτιληναίος - Ξανθάκης» με μέση τεκμαρτή έκπτωση 47,82%, ήτοι, με συμβατικό οικονομικό αντικείμενο, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 6.391.258,24 ευρώ.

Αντικείμενο του έργου είναι η μετατροπή της υφιστάμενης μονής μετρικής γραμμής Ισθμού – Λουτρακίου σε κανονικού εύρους ηλεκτροκινούμενη γραμμή και η τελική σύνδεσή της, στην περιοχή του Ισθμού, με την υπάρχουσα Σιδηροδρομική Γραμμή Υψηλών Ταχυτήτων (ΣΓΥΤ) του Προαστιακού Σιδηροδρόμου που λειτουργεί μεταξύ Κιάτου – Κορίνθου και Αεροδρομίου.

Η συνολική προθεσμία περάτωσης όλων των κατασκευών, ήτοι των κατασκευών της περιόδου «Ερευνών - Μελετών - Κατασκευών» και παράδοσης στην ΕΡΓΟΣΕ ορίζεται από την Υπηρεσία ίση με δεκαοχτώ (18) ημερολογιακούς μήνες, με αφετηρία την ημέρα, που θα υπογραφεί η Σύμβαση. Μέσα στην προθεσμία αυτή θα έχουν ολοκληρωθεί πλήρως και θα έχουν αποδοθεί σε λειτουργία, τα οποιαδήποτε έργα περιλαμβάνονται στη Σύμβαση αυτή, σύμφωνα με τα Συμβατικά Τεύχη. Η συνολική διάρκεια του Χρόνου υποχρεωτικής συντήρησης (εγγύησης) των έργων ορίζεται ίση με 36 μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider