Κίτρινα Γιλέκα: Καταγγελίες για στρατιωτικά οχήματα στους δρόμους του Παρισιού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίτρινα Γιλέκα: Καταγγελίες για στρατιωτικά οχήματα στους δρόμους του Παρισιού
Παράλληλα, σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Γαλλία βίντεο από σχολείο που δείχνει αστυνομικούς να έχουν αναγκάσει μαθητές που διαμαρτύρονταν να γονατίσουν για να τους συλλάβουν.

Καταγγελίες πως ο Εμανουέλ Μακρόν επιβάλλει στρατιωτικό νόμο βγάζοντας στους δρόμους στρατιωτικά οχήματα, κάνουν Γάλλοι μέσω Twitter, ενόψει της νέας κινητοποίησης των κίτρινων γιλέκων το Σάββατο.

Ειδικότερα, με φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στο Twitter από το Παρίσι, διαπιστώνεται πως φορτηγά του στρατού και θωρακισμένα οχήματα βρίσκονται παραταγμένα στους δρόμους της Πόλης του Φωτός.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επανεξετάσει το νόμο για τις αυξήσεις στα καύσιμα σε έξι μήνες, τα κίτρινα γιλέκα δηλώνουν αποφασισμένα να κάνουν την πορεία του Σαββάτου.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα εκφραστεί «στις αρχές της επόμενης εβδομάδας» για την κρίση των «κίτρινων γιλέκων», καθώς ο αρχηγός του Κράτους δεν έχει σκοπό «να ρίξει λάδι στη φωτιά» πριν από τις νέες μεγάλες διαδηλώσεις που αναμένεται να γίνουν αύριο Σάββατο, δήλωσε ο πρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης Ρισάρ Φεράν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Έπειτα από διάφορες συζητήσεις κι αφού περιεργάστηκε τον ορίζοντα, ο πρόεδρος, με διαύγεια όσον αφορά το πλαίσιο και την κατάσταση, δεν θέλει να ρίξει λάδι στη φωτιά και κατά συνέπεια δεν έχει την πρόθεση να εκφραστεί πριν από το Σάββατο», είπε ο Φεράν. «Αντίθετα», ο Μακρόν θα τοποθετηθεί «στις αρχές της επόμενης εβδομάδας», πρόσθεσε ο Φεράν.

Μαθητές γονάτισαν για να τους συλλάβουν

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Γαλλία βίντεο από σχολείο που δείχνει αστυνομικούς να έχουν αναγκάσει μαθητές που διαμαρτύρονταν να γονατίσουν.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις των κίτρινων γιλέκων στην Μαντ-λα-Ζολί αναγκάστηκαν να γονατίσουν με τα χέρια στο κεφάλι. Στο βίντεο ακούγονται οι αστυνομικοί να φωνάζουν στα παιδιά τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Συνολικά συνελήφθησαν 153 άτομα, ανάμεσά τους και μαθητές με τον μικρότερο να είναι ηλικίας μόλις 12 ετών.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή που ήταν επικεφαλής της επιχείρησης τα άτομα συνελήφθησαν για «συμμετοχή σε ένοπλη οχλαγωγία» έπειτα από συγκρούσεις και καταστροφές προσθέτοντας ότι με αυτό τον τρόπο ήθελε να «διακόψει μια διαδικασία εκτός ελέγχου».

Οι συγκεκριμένες εικόνες έρχονται ένα 24ωρο πριν τα κίτρινα γιλέκα βγουν και πάλι στους δρόμους μεγάλων πόλεων της Γαλλίας.

Μάλιστα, για λόγους ασφαλείας το Σάββατο κλείνει ο Πύργος του Άιφελ και το μουσείο του Λούβρου ενώ πάνω από 65.000 αστυνομικοί με τεθωρακισμένα οχήματα θα βρίσκονται στους δρόμους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider