Αντεπίθεση Τσίπρα για το «7ημερο εργασίας» του Μητσοτάκη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αντεπίθεση Τσίπρα για το «7ημερο εργασίας» του Μητσοτάκη
Στην κυβέρνηση δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις περιοδείες του Πρωθυπουργού αλλά και τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη που - όπως λένε - αρχίσει να αποκαλύπτει το πραγματικό του πρόγραμμα.

Το Μαξίμου έχει αρκετούς λόγους να αισθάνεται ικανοποίηση τα τελευταία 24ωρα. Το βράδυ της προηγούμενως Παρασκευής η κυβέρνηση ανανέωσε την εμπιστοσύνη της Βουλής με δύο επιπλέον ψήφους, η υποδοχή του πρωθυπουργού στην Ήπειρο ήταν αρκούντως εντυπωσιακή και η Νέα Δημοκρατία άρχισε να…αποκαλύπτει το πρόγραμμά της τροφοδοτώντας την κριτική των κυβερνώντων.

Αιχμή της σφοδρής αντιπαράθεσης αποτέλεσε αυτήν την φορά η θέση που ανέπτυξε ο πρόεδρος της ΝΔ για την επταήμερη εργασία, σημείο που έδωσε την δυνατότητα στον Αλέξη Τσίπρα να κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επιθυμεί συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. Συγχρόνως τα πυρά του Μαξίμου συγκέντρωσε και η θέση του Κ. Μητσοτάκη για την λεγόμενη «13η σύνταξη» καθώς ενώ ο ίδιος δήλωσε ότι το κόμμα του θα την ψηφίσει, καίτοι «ξεδιάντροπο προεκλογικό επίδομο» απέφυγε να δεσμευθεί ότι η ΝΔ θα την διατηρήσει λέγοντας ότι η πολιτική της ΝΔ στην οικονομία θα είναι διαφορετική από του κ. Τσίπρα.

Για το Μαξίμου το γεγονός πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης άρχισε να αποκαλύπτει πτυχές του προγράμματος της ΝΔ -κάτι που αρνήθηκε πεισματικά να κάνει κατά την τριήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης- αποφεύγοντας μάλιστα και το debateδείχνει έναν αποσυντονισμό της Πειραιώς και κινήσεις πανικού στην τελική ευθεία πριν από τις ευρωεκλογές.

Την ώρα που γίνεται σαφές πως η κυβέρνηση θα «πατήσει» τις επόμενες ημέρες στα όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το επταήμερο αλλά και για την «13ησύνταξη» , επιμένοντας μάλιστα πως το πρόγραμμα της ΝΔ συναγωνίζεται «τις συνταγές των γερακιών του ΔΝΤ» , παράλληλα θα ξεδιπλώσει και τις δικές της προθέσεις.

Αυτό τουλάχιστον έγινε σαφές με βάση είπε ο Αλέξης Τσίπρας από την Πρέβεζα αναφέροντας ότι εάν το επιτρέψουν τα δημοσιονομικά θα υπάρξουν και νέες ελαφρύνσεις έως το τέλος του χρόνου. Ενώ στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος λέγοντας πως ακόμη και μέχρι τις εθνικές εκλογές εφόσον το επιτρέψει η οικονομία μπορεί να γίνουν ανακοινώσεις για λήψη νέων κοινωνικών μέτρων, πέραν αυτών που ψηφίζονται εντός της εβδομάδας.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider