Μπακογιάννης: Είμαστε αποφασισμένοι να τα καταφέρουμε

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπακογιάννης: Είμαστε αποφασισμένοι να τα καταφέρουμε
«Η Αθήνα είναι μια πόλη-ιδέα», είπε ο Κώστας Μπακογιάννης, χαρακτηρίζοντας την 26η Μαϊου ως εφαλτήριο για τη νέα πορεία της πόλης.

Μήνυμα επανεκκίνησης της Αθήνας έστειλε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού του «Αθήνα Ψηλά» που έλαβε χώρα μπροστά στην παλιά Βουλή.

Ανεβαίνοντας στη σκηνή που είχε στηθεί μπροστά στα σκαλιά της Παλαιάς Βουλής, ο Κώστας Μπακογιάννης έκανε λόγο για την αυλαία ενός πολύ όμορφου προεκλογικού αγώνα. «Από εδώ θα ξεκινήσει ο αγώνας για να σηκώσουμε την Αθήνα ψηλά», είπε, μιλώντας για μια Αθήνα «που στέκει όρθια σε πείσμα των καιρών, έχει παρελθόν, έχει παρόν έχει και μέλλον». «Αυτή η πόλη είναι έτοιμη για το μεγάλο άλμα, είναι έτοιμη να σηκωθεί ψηλά», τόνισε.

«Η Αθήνα είναι μια πόλη-ιδέα», είπε ο Κώστας Μπακογιάννης, χαρακτηρίζοντας την 26η Μαϊου ως εφαλτήριο για τη νέα πορεία της πόλης. «Οι ουσιαστικές αλλαγές δεν μπορούν να έρθουν από τα κάτω, έρχονται μόνο από κάτω προς τα πάνω», προσέθεσε, Έκανε λογο για την ανάγκη απελευθέρωσης των δυνατοτήτων των ανθρώπων της Αθήνας, τονίζοντας ότι η Αθήνα είναι οι άνθρωποί της.

Αναφέρθηκε ακόμα στο πρόγραμμα του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά», κάνοντας λόγο για ένα επιχειρησιακό σχέδιο που θα επιτρεψει στη νέα δημοτική αρχή να πατήσει γκάζι από την πρώτη μέρα, αλλά και στους Αθηναίους να επιτηρούν τα πεπραγμένα της. Μίλησε για ένα «σύμφωνο τιμής που μας δεσμεύει», προσθέτοντας ότι γνωρίζει ότι ο κόσμος έχει κουραστεί από τις αοριστολογίες. «Εμείς όμως είμαστε το διαφορετικό, αυτό που δεν θα σας πουλήσει και θα σας το αποδεικνύουμε κάθε μέρα», είπε ο κ. Μπακογιάννης.

Μπακογιάννης

Υπογράμμισε ότι έκανε μια προεκλογική εκστρατεία με πολιτικό πολιτισμό, προσθέτοντας ότι σήμερα είναι τα αυτονόητα αυτά που λείπουν στην Αθήνα. Ακόμα, αναφέρθηκε στα ζητήματα ασφάλειας, λέγοντας ότι οι πολίτες πρέπει να είναι ελεύθεροι στην πόλη τους, ενώ, ακόμα, εξήρε την ανάγκη για μια Αθήνα πράσινη, αλλά και μια Αθήνα προσβάσιμη. Μίλησε για μια Αθήνα που αλλάζει σελίδα και κοιτάζει στο μέλλον, ενώ είπε ακόμα ότι στόχος είναι να γίνει η Αθήνα ένας πόλος καινοτομίας σε έναν κόσμο που αλλάζει. «Για να αλλάξει η Αθήνα, όμως, πρέπει να αλλάξει ο Δήμος», τόνισε ο κ. Μπακογιάννης, προσθέτοντας, παράλληλα τη χρεία για μια νέα νοοτροπία διοίκησης, με συμμάχους τα στελέχη του Δήμου.

«Είμαστε αποφασισμένοι να τα καταφέρουμε», υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, ενώ αναφέρθηκε στην ομάδα των υποψηφίων του, λέγοντας ότι πρόκειται για μια ομάδα μακριά από τις κλασικές περιχαρακώσεις, η οποία είναι αποφασισμένη να δουλέψει για μια Αθήνα «που μας αξίζει».

Υπογράμμισε ακόμα την ανάγκη η νέα δημοτική αρχή να βγει μπροστά με θάρρος και αποφασιστικότητα, «ακόμα και με θράσος». «Ο δήμαρχος είναι υπεύθυνος για όλα και υπόλογος για όλα», τόνισε ο κ. Μπακογιάννης. Προσέθεσε, ακόμα, ότι κανείς δεν τρέφει αυταπάτες, υπογραμμίζοντας ότι «θέλει λάντζα, θέλει κόπο και θέλει τρόπο». Ζήτησε την εμπιστοσύνη των Αθηναίων και υπογράμμισε ότι δεν περίμενε τον Κλεισθένη και την απλή αναλογική για να ανακαλύψει «όψιμα» την ανάγκη της συναίνεσης, προσθέτοντας παράλληλα ότι απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να παρθούν σημαντικές αποφάσεις «χωρίς συναλλαγές».

Έστειλε, δε, και μήνυμα συμμετοχής στους «πρωτάρηδες» της κάλπης, τονίζοντας ότι «Ναι, αλλάζει! Ναι, γίνεται!» και τους κάλεσε να σηκώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην παραίτηση και στη μοιρολατρία. «Βάζουμε μπροστά στην πόλη. Τέλος στα «θα», τέλος στα «πρέπει να», είπε ο κ. Μπακογιάννης, στέλνοντας μήνυμα αλλαγής της πόλης.

Το παρών, μεταξύ άλλων, στη συγκέντρωση του κ. Μπακογιάννη έδωσαν η πρώην υπουργός της ΝΔ και μητέρα του, Ντόρα Μπακογιάννη, η πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου, ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Φορτσάκης, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος, η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Αθηνών, Σοφία Νικολάου, οι παλιές δόξες του ελληνικού ποδοσφαίρου Μίμης Δομάζος και Κώστας Αντωνιάδης κ.α.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider