«Συνωστισμός» 2.500 ατόμων για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ - Η ώρα των ανακοινώσεων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Συνωστισμός» 2.500 ατόμων για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ - Η ώρα των ανακοινώσεων
Η ώρα των ανακοινώσεων φτάνει για τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, με τους επιτελείς του κόμματος να καλούνται να διαχειριστούν το ενδιαφέρον περίπου 2.500 ατόμων.

Τις προηγούμενες μέρες, στα πάνελ των τηλεοπτικών σταθμών έκαναν την εμφάνισή τους αρκετοί «υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ». Οι άνθρωποι δεν προσπαθούσαν να…προκαταλάβουν τα πράγματα, καθώς είχαν δεχτεί το αναγκαίο τηλεφώνημα από τα γραφεία της οδού Πειραιώς και είχαν προσκομίσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αλλά προσπαθούσαν, ως επί το πλείστον, να αυξήσουν την αναγνωρισιμότητά τους. Αυτό, βεβαίως, δεν μειώνει το παράδοξο ότι εμφανίστηκαν άνθρωποι ως υποψήφιοι, ενώ τα ψηφοδέλτια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχουν επισήμως ανακοινωθεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reader.gr, σήμερα θα λάβουν χώρα, κατά πάσα πιθανότητα, οι ανακοινώσεις για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Η λίστα που θα δοθεί θα είναι η πλήρης και θα αφορά όλη την Επικράτεια, καθώς στη ΝΔ δεν ήθελαν να κάνουν τμηματικές ανακοινώσεις και να συμπληρώνουν προοδευτικά τη λίστα, όπως έκαναν, φερ ειπείν, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και το ΜέΡΑ25 τις προηγούμενες μέρες. Ήδη, δε, έγιναν οι τελευταίες διευθυτήσεις ως προς τις εκκρεμότητες που υπήρχαν, όπως π.χ. τα ψηφοδέλτια ορισμένων περιφερειών, αλλά και το πλεόνασμα ανδρών που υπήρχε στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών. Εκεί, το ανώτερο στέλεχος επιχειρήσεων Βασίλης Ανδρικόπουλος που είχε αναδειχθεί από το μητρώο στελεχών, θα μετακινηθεί σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, με την προοπτική να αναλάβει στη συνέχεια κυβερνητική θέση.

Όπως μεταδίδουν στελέχη της ΝΔ, ο συνωστισμός για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ αυτές τις μέρες ήταν…άνευ προηγουμένου, μιας και για λίγες περισσότερες από 400 διαθέσιμες θέσεις, υπήρχαν περίπου 2.500 ενδιαφερόμενοι όλο το προηγούμενο διάστημα. Με άλλα λόγια, για κάθε μία θέση, υπήρχαν τουλάχιστον πέντε ενδιαφερόμενοι. Εξ ου και η καθυστέρηση που προκάλεσε νευρικότητα σε αρκετά στελέχη. Αυτό, φυσικά και κατέδειξε τη δυναμική του κόμματος, αλλά, από την άλλη, ανάγκασε τους επιτελείς της ΝΔ και ειδικά τους ανθρώπους που ήταν επιφορτισμένοι με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων σε «χειρουργικούς χειρισμούς», ώστε και τα ψηφοδέλτια ανά την Ελλάδα να είναι αξιόμαχα και να εκπέμπουν τους συμβολισμούς που επιθυμεί η οδός Πειραιώς, αλλά και να μην προκληθεί εσωκομματική δυσαρέσκεια και αντισυσπείρωση, ιδίως στην περιφέρεια, όπου οι ισορροπίες είναι διαφορετικές σε σχέση με το Λεκανοπέδιο.

Προς το τέλος της εβδομάδας, δε, θα υπάρχουν και ανακοινώσεις για το «γαλάζιο» Επικρατείας, όπου στις εκλόγιμες θέσεις λέγεται πως θα υπάρχουν δύο αξιόμαχες γυναικείες παρουσίες. Ένα από τα ονόματα που ακούγονται έντονα είναι της Μαριέττας Γιαννάκου, ενώ μένει να φανεί και τι μέλλει γενέσθαι με την εκπρόσωπο Τύπου, Σοφία Ζαχαράκη. Για θέσεις στο Επικρατείας ακούγονται έντονα εδώ και καιρό ο Παναγιώτης Πικραμμένος, ο Τάκης Θεοδωρικάκος και ίσως και ο καθηγητής και σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα θέματα που άπτονται του Συντάγματος, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Κατά τα άλλα, στη ΝΔ είναι άκρως ικανοποιημένοι, όχι απλώς για την υποδοχή που επεφύλαξαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη τόσο στην Ήπειρο όσο και στη Λευκάδα, την Κυριακή και τη Δευτέρα, αλλά, κυρίως, για την προοδευτική κλιμάκωση της αποδοχής του προέδρου της ΝΔ εδώ και αρκετούς μήνες, την ώρα που, όπως λένε, δεν «τάζει», όπως θα περίμενε κανείς από έναν αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σήμερα, τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ θα βρεθεί το μεσημέρι στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ, όπου θα περιγράψει εκ νέου το σχέδιό του για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και μια νέα σχέση εργοδοτών-εργαζομένων που θα επιβλέπεται αυστηρά από το κράτος, την επομένη των εκλογών.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider