Μητσοτάκης: H μείωση των φορολογικών συντελεστών δημιουργεί μία αναπτυξιακή δυναμική

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: H μείωση των φορολογικών συντελεστών δημιουργεί μία αναπτυξιακή δυναμική
«Τίποτα δεν έχει κριθεί. Η κάλπη είναι άδεια στις 7 Ιουλίου και πρέπει να ξαναγεμίσει από την αρχή», επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέα Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έχουμε πει ξεκάθαρα ότι θέλουμε να εξισορροπήσουμε μειώσεις φόρων με στοχευμένες μειώσεις δαπανών, είναι τα λεγόμενα spending reviews, η αξιολόγηση δαπανών ανά Υπουργείο, η οποία πρέπει να γίνει. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι και σήμερα ακόμη, υπάρχει μεγάλη αναποτελεσματικότητα στον τρόπο με τον οποίο υλοποιούμε μία σειρά από δαπάνες. τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Νέα Τηλεόραση της Κρήτης.

«Δεύτερον, έχουμε στοχευμένο σχέδιο για το πώς μπορούμε να περιορίσουμε την φοροδιαφυγή κυρίως μέσα από μία επιθετική διείσδυση των εταιρικών συναλλαγών. Τρίτον και σημαντικότερον: η ίδια η μείωση των φορολογικών συντελεστών δημιουργεί μία τέτοια αναπτυξιακή δυναμική σε συνδυασμό, όχι μόνη της, με όλα τα υπόλοιπα μέτρα, που θα έχει θετικό αντίκτυπο στα δημόσια οικονομικά. Κοιτάξτε, άλλα τα έσοδα με ανάπτυξη 2% και άλλα τα έσοδα με ανάπτυξη 4%. Για εμάς η διαφορά αυτή προέρχεται πρωτίστως από τις ιδιωτικές επενδύσεις τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ υπονόμευσε. Και εμείς σκοπεύουμε να τις καταστήσουμε τον κεντρικό πυλώνα της πολιτικής. Νέες επενδύσεις για πολλές καλές θέσεις εργασίας, νέες επενδύσεις φυσικά και για περισσότερα έσοδα για τον κρατικό προϋπολογισμό», υπογραμμίζει ο κ. Μητσοτάκης ως προς το αν βγαίνει το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται ακόμα εξαιρετικά αισιόδοξος για το κλίμα που θα δημιουργηθεί από μια σαφή νίκη της ΝΔ στις εκλογές. «Και για αυτό θέτω ξεκάθαρα το ζήτημα για μία ισχυρή εντολή. Για να έχουμε ισχυρή ανάπτυξη και αυτοδύναμη Ελλάδα, χρειαζόμαστε μία ισχυρή εντολή. Εάν η εντολή για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι ισχυρή, τότε προφανώς η αγορά θα έχει μεγαλύτερη αναταραχή και δεν θα μπορέσουμε να δρομολογήσουμε το σχέδιό μας με την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα την οποία θέλουμε. Για αυτό και λέω ξεκάθαρα στους συμπολίτες μας, ότι αν με εμπιστεύονται προσωπικά και αν πιστεύουν ότι το πρόγραμμά μας, το οποίο έχουμε καταθέσει με μεγάλη λεπτομέρεια στον ελληνικό λαό, είναι το σωστό, δώστε μας την εντολή, ασχέτως αν ανήκετε στη Νέα Δημοκρατία», τονίζει. Προσθέτει, μάλιστα, ότι η αποδοχή της ΝΔ είναι ευρεία και διακομματική. «Το βλέπω και στην Κρήτη, ότι υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που δεν είναι Νέα Δημοκρατία -κατ’ εξοχήν άνθρωποι που θα ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, για να τα λέμε τα πράγματα με το όνομά τους- οι οποίοι έρχονται τώρα και συμπορεύονται με τη Νέα Δημοκρατία, χωρίς να έχουν γίνει οι ίδιοι Νέα Δημοκρατία. Επειδή, πρώτον, αναγνωρίζουν ότι το κεφάλαιο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κλείσει οριστικά. Και δεύτερον, διότι σε μία εποχή που το διακύβευμα είναι τόσο κρίσιμο που η χώρα πρέπει να φύγει μπροστά, η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη πολιτική δύναμη που εγγυάται αυτό το τολμηρό άλμα στο μέλλον», τονίζει.

Ο κ. Μητσοτάκης, ακόμα, υπογραμμίζει ότι φέτος θα πιαστεί ο στόχος για 3,5% πλεόνασμα, με βάση τα στοιχεία του ΓΛΚ, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν υπάρχει πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος. «Τα μέτρα και οι φορολογικές μειώσεις θα ψηφιστούν το 2019 και θα ισχύσουν το 2020. Δεν εκτιμώ, όμως, ότι υπάρχει κανένα ζήτημα λήψης πρόσθετων μέτρων, επιβάρυνσης για τους πολίτες, εντός του 2019. Ούτε προφανώς και στη συνέχεια», τονίσει ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Εφόσον έχω μία ισχυρή εντολή, πηγαίνω στις Βρυξέλλες με πολύ μεγάλη προσωπική αξιοπιστία. Και επειδή η Ευρώπη ξέρει ότι εγώ είμαι μεταρρυθμιστής, η συμφωνία που προτείνω στις Βρυξέλλες είναι: Δώστε μου λίγο χρόνο να κάνω μεταρρυθμίσεις και στη συνέχεια βοηθήστε με να μειώσουμε τους στόχους των πλεονασμάτων. Είναι μία συμφωνία η οποία ακούγεται στις Βρυξέλλες, την έχουν ήδη ακούσει, δεν θα αιφνιδιαστούν. Δεν θα διεκδικήσω από την πρώτη μέρα μείωση των στόχων του πλεονάσματος. Θα αποδείξω πρώτα ότι εννοώ αυτά τα οποία λέω, θα κερδίσω αξιοπιστία, θα υλοποιήσω τολμηρές μεταρρυθμίσεις. Και στη συνέχεια, θα διεκδικήσω μείωση του στόχου των πλεονασμάτων ώστε να είμαστε ακόμη πιο τολμηροί στις μειώσεις των φόρων», τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ ως προς τον στόχο του για μείωση του στόχου των πλεονασμάτων από το 2021.

«Στα εργασιακά έχει γίνει πολύς λόγος διότι είχαμε πάρα πολλά fake news. Αυτή η ιστορία με το 7ημερο, ότι δήθεν εγώ μίλησα για 7ημερη εργασία ήταν η πιο χυδαία προσπάθεια διαστρέβλωσης όσων έχω πει. Και δυστυχώς κάποιοι δεν πήραν το μάθημά τους και συνεχίζουν υπόγεια να λένε τα ίδια πράγματα. Λοιπόν, εγώ αγωνίζομαι να υπερασπιστώ τα δικαιώματα των εργαζομένων. Όχι μόνο την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας. Θέλω να θυμίσω ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν αυτή που επέβαλε το εξοντωτικό πρόστιμο των 10.500 ευρώ για την ανασφάλιστη εργασία. Αυτό το έκανε ο Γιάννης Βρούτσης το 2013 και δεχτήκαμε τότε πολύ μεγάλη κριτική. Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά θα πάμε και ένα βήμα παραπέρα. Θα πιέσουμε τις επιχειρήσεις με ένα πλαίσιο κινήτρων και αντικινήτρων να κάνουν τους εργαζόμενους συμμέτοχους στην επιχειρηματική επιτυχία. Και θα δώσουμε χώρο και χρόνο στις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις τις οποίες υπερασπίζομαι και οι οποίες ήδη έχουν δώσει κάποια πρώτα δείγματα γραφής», τονίζει ακόμα ο κ. Μητσοτάκης ως προς τα εργασιακά.

Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει, ακόμα, στην ανάγκη συμπράξεων ιδιωτών και δημοσίου στον τομέα της Υγείας. «Είμαι υπέρ των συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα εκεί που είναι προς όφελος του δημόσιου συστήματος υγείας. Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας μας -γιατί οι συμβολισμοί έχουν νομίζω τη σημασία τους- έχουμε δυο πρόσωπα που προέρχονται από το δημόσιο σύστημα υγείας. Μια εξαιρετική πανεπιστημιακή ιατρό που ηγείται της πνευμονολογικής κλινικής στο «ΣΩΤΗΡΙΑ» και έχει κάνει εντυπωσιακά πράγματα μέσα σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, και έναν καταπληκτικό γενικό γιατρό ο οποίος προΐσταται του κέντρου υγείας στην Αρεόπολη το οποίο όταν το επισκέφτηκα έμεινα εξαιρετικά εντυπωσιασμένος και τον ρώτησα τι πρέπει να κάνουμε για να λειτουργούν όλα τα κέντρα υγείας έτσι. Αυτό είναι ψήφος εμπιστοσύνης στο δημόσιο σύστημα υγείας και στους ανθρώπους που το υπηρετούν. Όμως, μην κοροϊδευόμαστε, δεν χρειάζονται τα νοσοκομεία μας τεχνοκρατικό μάνατζμεντ; Δηλαδή οι επιλογές των διοικητών των νοσοκομείων πώς γίνονται; Το να φέρεις έναν μάνατζερ από τον ιδιωτικό τομέα να διοικήσει ένα νοσοκομείο είναι μιας μορφής μεταφορά τεχνογνωσίας από τον ιδιωτικό τομέα στο Δημόσιο. Γιατί πρέπει να είναι κακό αυτό; Τι προτιμά δηλαδή ο κόσμος, να διορίζουμε αποτυχημένους βουλευτές στα νοσοκομεία μας ή τεχνοκράτες οι οποίοι θα λογοδοτούν και θα αξιολογούνται με βάση το συγκεκριμένο αποτέλεσμα; Θα το ξαναπώ, το έχω πει πολλές φορές, Δημόσιο δεν σημαίνει κατ΄ ανάγκη κρατικό», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ επιμένει στο πάγιο μήνυμά του για χαμηλούς τόνους, προτάσσοντας την ανάγκη για ισχυρή εντολή στο κόμμα του, στις 7 Ιουλίου. «Τίποτα δεν έχει κριθεί. Η κάλπη είναι άδεια στις 7 Ιουλίου και πρέπει να ξαναγεμίσει από την αρχή. Και σε όσους προεξοφλούν την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας τους λέω να είναι πολύ επιφυλακτικοί. Να φορέσουν την στολή εργασίας, να σταματήσουν από τώρα να ράβουν υπουργικά κουστούμια γιατί μπορεί να βρεθούν προ εκπλήξεων. Να δουλέψουν πάρα πολύ σκληρά και κυρίως πάρα πολύ σεμνά για να πείσουν και τους πολίτες που δεν μας εμπιστεύθηκαν, ότι αξίζουμε την εμπιστοσύνη τους. Άρα οι δημοσκοπήσεις είναι χρήσιμες. Για μένα η πιο σημαντική δημοσκόπηση είναι αυτή που κάνω κάθε φορά που βρίσκομαι σε περιοδεία. Αυτό έλεγα και πριν από τις ευρωεκλογές, όταν οι δημοσκοπήσεις έβγαζαν τα δικά τους ευρήματα. Εγώ ήμουν σίγουρος ότι θα πετυχαίναμε μια μεγάλη νίκη στις ευρωεκλογές, γιατί το έβλεπα από τον κόσμο με τον οποίο συνομιλούσα», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider