Πλατφόρμα Μητσοτάκη για νέες δουλειές και κοινωνική αλληλεγγύη από την Ελευσίνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πλατφόρμα Μητσοτάκη για νέες δουλειές και κοινωνική αλληλεγγύη από την Ελευσίνα
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα αναπτύξει το σχέδιο του κόμματος για την προστασία των κοινωνικά ασθενέστερων από το παλαιό ελαιουργείο της Ελευσίνας.

Στα σχεδόν 18.000 τετραγωνικά του παλαιού ελαιουργείου της Ελευσίνας στεγαζόταν ως το τέλος της δεκαετίας του ’60 ένα μεγάλο εργοστάσιο σαπωνοποιίας. Μοχλός ανάπτυξης για την περιοχή, από το τέλος του 19ουαιώνα, όταν και ιδρύθηκε, η μονάδα των αδερφών Χαριλάου και της οικογένειας Ράλλη έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην εκβιομηχάνιση της δυτικής Αττικής, μαζί με άλλες επιχειρήσεις.

Σε αυτόν τον χώρο του παλαιού ελαιουργείου, τον οποίο σήμερα χρησιμοποιεί ο Δήμος Ελευσίνας για το επιτυχημένο φεστιβάλ των Αισχυλείων, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει σήμερα το βράδυ ραντεβού με τους πολίτες στη βάση δύο θεματικών αξόνων: νέες δουλειές και κοινωνική αλληλεγγύη.

Φαινομενικά, οι εν λόγω θεματικές είναι άσχετες μεταξύ τους. Κι όμως, σύμφωνα με τους επιτελείς της ΝΔ, πρόκειται για έννοιες αλληλοσυμπληρούμενες. Με άλλα λόγια, όπως το θέτει συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, η ΝΔ είναι ένα κόμμα που παρουσιάζει ένα πλήρες πρόγραμμα για τους κοινωνικά ασθενέστερους και το απαιτούμενο δίχτυ προστασίας γι’ αυτούς, ενώ την ίδια ώρα μιλά και για πολλές νέες δουλειές, προκειμένου να μπορέσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνεργοι και ευρισκόμενοι σε κατάσταση οικονομικής δυσπραγίας να ξεφύγουν από την παγίδα της φτώχειας.

Αρχής γενομένης από το ζήτημα της κοινωνικής αλληλεγγύης, στο πρόγραμμα της ΝΔ υπάρχουν ξεχωριστές αναφορές για τους ανέργους και ευρύτερα για τους οικονομικά ασθενέστερους. Αυτό το πρόγραμμα θα αναλύσει και θα εξειδικεύσει περαιτέρω ο κ. Μητσοτάκης. Περιλαμβάνει ενίσχυση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος με επιπλέον 200 εκατομμύρια ευρώ, την αύξηση του προϋπολογισμού για τα επιδόματα ανεργίας κατά 200 εκ. ευρώ, συνδυαστικά με την ελαστικοποίηση των κριτηρίων απονομής τους, τη χρηματοδότηση προγραμμάτων κατάρτισης για μακροχρόνια ανέργους που έχουν μείνει εκτός αγοράς εργασίας, μέτρα προώθησης της ισότητας για ΑμΕΑ, αλλά και μέτρα στήριξης της οικογένειας, όπως 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα, αύξηση του αφορολογήτου κατά 1000 ευρώ για κάθε παιδί, επαναφορά των επιδομάτων για τις μεγάλες οικογένειες στο επίπεδο του 2018, αλλά και απορρόφηση όλων των παιδιών από παιδικούς σταθμούς, αλλιώς θα χορηγείται μηνιαίο κουπόνι 180 ευρώ.

Τα μέτρα στήριξης των κοινωνικά ασθενέστερων, όμως, πηγαίνουν για τη ΝΔ «χέρι-χέρι» με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. «Κανένα σύστημα κοινωνικής προστασίας, ακόμα και το πιο προηγμένο, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ουσιαστικά τη φτώχεια όσο η οικονομία υπολειτουργεί και όσο οι θέσεις απασχόλησης που δημιουργούνται είναι επισφαλείς ή αντιστοιχούν σε εξαιρετικά χαμηλούς μισθούς που δεν επαρκούν ούτε για τα στοιχειώδη. Στην Ελλάδα του αύριο κανένας δεν θα μείνει πίσω. Μια πολιτική αλληλεγγύης έχει ως βασικό στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας, στηρίζοντας παράλληλα, με στοχευμένες πολιτικές έμπρακτης βοήθειας, αυτούς που έχουν ανάγκη», αναφέρεται στο σχετικό εδάφιο του προγράμματος της ΝΔ. Οι «νέες δουλειές», άλλωστε, είναι στην προμετωπίδα του πολιτικού λόγου της ΝΔ εδώ και καιρό, με τον κ. Μητσοτάκη να έχει εξηγήσει ότι θα πρέπει στη χώρα να δημιουργούνται πάνω από 100.000 θέσεις εργασίας σε ετήσια βάση, εφόσον και η ανάπτυξη θα «τρέχει» με ρυθμούς πολύ πάνω από τους σημερινούς της τάξης του 2%, το πολύ.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider